Teda vy mě ale serete

Pravda - nabídka na pomoc s MQTT a na oplátku multiplayer OpenTTD zní velmi lákavě, je to jednoznačný win-win scénář. Alespoň pro mě

Vzhledem k tomu, že teď se můj čas a pozornost soustředí na zkompilování jádra pro Toshiba AC100, tak tahle otázka ještě není zcela uzavřená. V době kompilace jádra (cca 58 minut) se mrknu na MQTT, něco si počtu a ještě se tady ozvu.
Pořád je to kanon na vrabce, protože já chci udělat zcela uzavřenej systém, kterej bude nezávislej a neovlivnitelnej čímkoliv zvenku - zde vynecháme odcizení klíčů SSH/wifi, bugy v použitých programech apod., ano? Já to myslím tak, že nepřijde brácha s mobilem v ruce a nezačne mi vrtat do nastavení... Výstupem budou vždy jen readonly data. Jediný zápisy půjde dělat buď přímo na úrovni filesystemu (přes SSH) nebo klikáním na ikonky na displeji nebo vypínačema (v kotelně, mechanický spínače).
Info ke kotelně: Solární ohřev vody (teplota teplé a vracečka), automat kotel na uhlí (větrák + šnek -> ovládání ale jen pro jejich odpojení v případě, že kotel z nějakého důvodu vyhasnul -> to zjistí teplotní čidlo v komínu), teplá voda do topnýho systému + vracečka z topnýho systému, ohřev TV ze soláru nebo z kotle (ovládání ventilu) nebo elektrikou (tady je těch 10A), okruh teplý vody do domu (teplota do domu + vracečka + ovládání čerpadla), teplota ve 250l bojleru nahoře a dole.
Celkem bude v kotelně pokud dobře počítám 8 Dallas čidel a 1x thermocouple (komín) a budu chtít spínat (nebo rozpínat) minimálně 5 věcí.
Na příští zimu chci mít hotový minimálně:
1. ruční zapnutí (na LCD nebo vypínačem přímo v kotelně) ohřevu TV z kotle
2. automatický koloběh TV do domu (aby se čerpadlo spínalo v nějakých intervalech podle teploty vracečky)
3. termostat (RPi v obýváku měří teplotu v bytě a taky venku)
4. ruční zapnutí (na LCD nebo vypínačem v kotelně) ohřevu TV elektrikou
RPi si mezi sebou budou předávat:
z kotelny do obýváku teploty (k zobrazení) a stavy (např. čerpadlo běží)
z obýváku do kotelny topit/netopit a ruční ovládání zmíněných věcí
Předávat se budou jen čísla, ať už teploty nebo 1 a 0 pro různý stavy.
Pokud se něco podělá (chcípne nějaký RPi nebo nějakej skript), tak buď:
v obýváku neuvidím údaje
v kotelně se odpojí relé deska (napájení) a systém se uvede do stavu bez dozoru RPi -> pro tuto možnost bude v kotelně na krabici s RPi vypínač, kterej bude sloužit jako manuální spínač termostatu - totální override všeho "chytrýho" (když nebudu doma, něco se posere a manželka chce mít doma teplo)
Pokud chcete, můžeme to tu převést na obecnější HW debatu o provedení celýho systému. SW stránka věci je víceméně podchycená (až se rozhodnu zda HTTP nebo MQTT).