Ještě to hotové nemám, ale rozhodnutý už jsem. Půjdu cestou HTTP a jen read only. Každý RPi si na vlastím písečku vytvoří svoje soubory s datama a vystaví je na HTTP tomu druhýmu RPi.
Všem moc děkuju za podněty a návrhy, cením si jich. Zevšeobecním trochu důvod, proč jsem ty které nevyužil - pracuju s tím, co znám a v čem jsem schopný to udělat za rozumný čas. A to i za situace, kdy to třeba není to nejlepší řešení z některého hlediska.
HTTP pro mě má výhody - vytáhnu mobil, mrknu do prohlížeče a mám data před sebou. To je neocenitelná věc při debugování na dálku. Teď nemyslím debug skriptu, ale debug situace v kotelně... ;-) V kotelně se bude měřit víc věcí a na některé bych nerad čekal (třeba) několik minut, než dostanu novou hodnotu.
SNMP je jen pro zajímavost, jsem statistickej magor. Loguju, co se dá. Kromě samotných systémových logů. Takže teploty, otáčky, využití CPU/RAM, ... a to u všeho, co to umí, kromě Windows PC. S tím tady nikdo nic neuděláte :-)
Relátkama budu spínat, ale přemýšlím trochu o nesystematickym řešení... Že relátkama budu spínat klasický stykače na DIN lištu. Pojede přes to několikrát 230V od 0,2A do 10A.
Ještě jednou díky za vaše názory a nápady!