ja doufam ze casem z te entropie se vynori nejake jednotne vedeni, jinak bohuzel mi to prijde jako ohromne mrhani a tristeni sil, kazdy si to dela po svem ...
zatim bohuzel mi nejvic vyhovuje mac os x na mem macbooku pro byt bych rad rekl ze treba debian stable nebo CentOS nebo openbsd je lepsi ... bohuzel z meho pohledu neni a je to skoda ze to vyvojari nedokazou dotahnout do takoveho user friendly stadia a podpory hw ... detaily rozhoduji ja nechci neco rozchazovat ale jen pouzivat
rad bych presel na neco jineho ale z meho pohledu neni na co ...vsechno rozristene, nejednotne, ve stadiu spis proof of concept nez produkce, u *bsd bych se nebal dokonce rici opovrhovani koncovym bfu uzivatelem ...
+ Rozšířené možnosti...
Ověření:
Souhlasím s prvním odstavcem o tříštění sil.
Nesouhlasím s "user friendly" Unixem, sil je vždycky málo a měly by se v takovémto projektu maximálně koncentrovat do perfektně postaveného OS jako na to jde FreeBSD. Na user friendly nejsou zdroje. Kdo chce user friendly, ať si tam dá Windows nebo Mac. Unix by měl být pro alespoň mírně pokročilé uživatele, protože podpora pro BFU je mrhání sil a komplikovanost takového OS poroste exponencniálně nahoru.
Podpora HW na Linuxu je dobrá a opět - podporovat kdejakou closed source kravinu je mrhání sil.
Přesně takovou cestou jde FreeBSD. Pokud si uživatel nepřečte ani dokumentaci ke svému OS, tak at jde prostě jinam, ten systém není pro něj.
Za mě je FreeBSD skoro ideál toho, jak by se měl dělat Unixový systém. Určitě není náhoda, že Apple nepoužil jako jádro Linux ale BSD, je prostě lepší. Na FreeBSD se smějou i Linuxu samotnému, protože si zanáší do jádra blbiny.
Chválím, že FreeBSD komunita nefandí tomu, přidat do systému kdejakou blbost, čímž neatrakuje určité typy vývojářů.
A podpora HW? Je levnější si pořídit pořádný HW, na kterém poběží FreeBSD, než rozjet na lecčems Linux a potom se dupat s různými věcmi, které na něm negungujou, nebo se dělají těžce, kvůli chybějící dokumentaci a nepořádku v systému.
Jo, a nejsem fanda do diverzifikace, pokud ani jedna věc není udělaná pořádně - viz Linux.