Virtuální plochy na Windows

Kotoul

Virtuální plochy na Windows
« kdy: 08. 02. 2017, 19:14:49 »
V práci mám windows 7 a dost mi chybí virtuální plochy. Chtěl bych, aby se virtuální plochy dali zapnout jen na jednom monitoru. Prostě abych měl třeba 4 plochy na jednom a pořád tu samou pátou na druhém monitoru. Znáte někdo něco takového? Ideálně by to mělo být zadarmo i pro komerční použití. Našel jsem VirtuaWin a Desktops v2.0, ale obojí nezvládne ani takhle základní požadavky.
« Poslední změna: 08. 02. 2017, 20:54:29 od Petr Krčmář »

#

Re:Virtuální plochy na windows
« Odpověď #1 kdy: 08. 02. 2017, 19:40:06 »

Kotoul

« Odpověď #2 kdy: 08. 02. 2017, 20:09:12 »
Dexpot zrovna není zadarmo pro použití v práci. Máš s tím nějaké zkušenosti? Nevím jestli si to můžu instalovat jen na zkoušku a doma windows nemám.

#

« Odpověď #3 kdy: 08. 02. 2017, 20:23:06 »
No ja pouzivam Virtuawin, takze k Dexpotu ti moc nereknu. Zitra v praci mrknu, jestli nahodou Virtuawin nema naky nastaveni tohoto typu.

#

Re:Virtuální plochy na Windows
« Odpověď #4 kdy: 09. 02. 2017, 19:30:45 »
Tak Virtuawin to doopravdy nedava.

Ondra.

« Odpověď #5 kdy: 09. 02. 2017, 19:42:57 »
Mne virtuawin dost casto ztracel i okna, nebyl jsem s tim spokojenej...

« Odpověď #6 kdy: 10. 02. 2017, 11:24:54 »
Mne to na windowse nikdy poriadne nefungovalo... padanie, zmiznutie okien a pod... a ked narazite na program ktory ako tak funguje tak to chce investiciu... inak najuspokojivejsie u mna fungovali virtualne plochy davno este cez nvidiu... neviem ci to teraz maju a ako to funguje... a okrem toho snad uz jedine windows 10 - tie to maju ako zabudovane ako ficuru a zda sa, ze v pohode...
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

David

« Odpověď #7 kdy: 10. 02. 2017, 14:04:37 »
Na Win7 je situace pomerne zoufala, ale virtualni plochy byl jeden z duvodu proc jsem prechazel na Win10 - maximalni spokojenost. Clovek od toho sice nemuze ocekavat vsechny funkce ktere ma napriklad KDE ale i tak je to pomerne pouzitelne.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #8 kdy: 10. 02. 2017, 21:49:29 »
ano Windows 10 jsou vsespasne, sice z uzivatele udelaji nesvepravneho a zbavi ho veskereho vlastnictvi vlastnich souboru a dat ale co maji virtualni plochy :D btw: jeden clovek z PR oddeleni Microsoftu, nekdo by rekl ze je to sasek, jiny ze lhar, kazdopadne tento clovek nekolikrat prohlasoval ze Windows API podporuje virtualni plochy od Windows 2000 (nebo NT3,4?) takze treba prijde a poradi :-D

nicmene pridam jednu "zajimavost"... Windows10 jsou tedy genialni system, prinasi veci do te doby nevidene, napr. ted pripravuji specialni funkci "Compact Overlay", protoze jde o velice komplikovanou funkcni tak bude dostupna jedine pro aplikace z Windows Store a navic ne automaticky ale autori apllikaci  budou muset podporu teto funkce implementovat, to je logicke kdyz jde o takovou brutalni specialitu do te doby nevidenou ze... a co ze tedy ta funkce dela?
umozni prepnout jedno okno (napr sledovani videa) do popredi, tedy pri psani tabulek v excelu bude mozne sledovat video... ehmm, ze by tuto funkci meli DE GNU/Linuxu uz v minulem stoleti jako "always on top", ale neblaznete Microsoft preci vsechno vymejsli sam, nikdy by preci nedal c00l w03 jmeno necemu co je u ostatnich OS tak bezne ;)
https://liliputing.com/2017/02/compact-overlay-is-like-picture-in-picture-mode-for-win10-apps.html

aa

« Odpověď #9 kdy: 10. 02. 2017, 22:28:42 »
na starsi win zkuste utilitu od sysinternals, ktera je zdarma

https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/cc817881

nektere ty placene budou lepsi

jpu

« Odpověď #10 kdy: 10. 02. 2017, 22:55:57 »
ano Windows 10 jsou vsespasne, sice z uzivatele udelaji nesvepravneho a zbavi ho veskereho vlastnictvi vlastnich souboru a dat ale co maji virtualni plochy :D
nieco skryvas? vobec nechapem, preco sa ale vyjadrujes, ked je tu otazka na windows a ty ho nepouzivas. prisiel si si zatrollovat?

virtualne plochy su vo w10 uz priamo, funguju dobre. vo w7 to riesit nejakym softikom

nobody(ten pravej)

« Odpověď #11 kdy: 11. 02. 2017, 00:57:57 »
nieco skryvas? vobec nechapem, preco sa ale vyjadrujes, ked je tu otazka na windows a ty ho nepouzivas. prisiel si si zatrollovat?
nieco ano, rika se tomu soukromi a osobni vlastnictvi, dale uznavam princip kdy pro pouzivani operacniho systemu a s nim spojenych sluzeb nemusim odsouhlasit EULA kterou se sveho soukromi a osobniho vlastnictvi vzdavam...

nemusim pouzivat Windows abych mohl se vyjadrit k jejich spatnym vlastnostem, znam je jiz od minuleho stoleti a krome toho i ted je pouzivam ne pro svoje potreby ani system jako takovy ale pro upravy a pripravy deploy tohoto otresneho systemu pro zakazniky, koneckoncu i kdybych je nepouzival vubec ale mel o nich jakekoliv informace o zakernem chovani povazuji za svoji moralni povinost o tom ostatni informovat ;)

o trollovani toho vis ty sam nejlepe, proc jinak bys chodil na prevazne Linux portal aby jsi slintal nad Windows a placal nesmysli ktere vetsina Linux uzivatelu co ma vetsi zkusenosti s Windows nez ty vi ze jsou to vymyslene trollovoloviny ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 11. 02. 2017, 10:15:39 »
nicmene pridam jednu "zajimavost"... Windows10 jsou tedy genialni system, prinasi veci do te doby nevidene, napr. ted pripravuji specialni funkci "Compact Overlay", protoze jde o velice komplikovanou funkcni tak bude dostupna jedine pro aplikace z Windows Store a navic ne automaticky ale autori apllikaci  budou muset podporu teto funkce implementovat, to je logicke kdyz jde o takovou brutalni specialitu do te doby nevidenou ze... a co ze tedy ta funkce dela?
umozni prepnout jedno okno (napr sledovani videa) do popredi, tedy pri psani tabulek v excelu bude mozne sledovat video... ehmm, ze by tuto funkci meli DE GNU/Linuxu uz v minulem stoleti jako "always on top", ale neblaznete Microsoft preci vsechno vymejsli sam, nikdy by preci nedal c00l w03 jmeno necemu co je u ostatnich OS tak bezne ;)
https://liliputing.com/2017/02/compact-overlay-is-like-picture-in-picture-mode-for-win10-apps.html

Wow, kurva, revoluce! To si honem musim koupit Widle 10.

Ale "Compact Overlay" neni tak uplne presne "always on top", jenom skoro presne. Vypada to, ze to provozuji v okne bez ramecku, coz na LXDE nemam a nevim, jestli jine DE takovou vec maji.

Akorat nechapu, proc jen pro aplikace ze Store a proc se to musi implementovat. MS asi neco musel pekne zkurvit, protoze jsem mel zato, ze o tohle se stara windows manager. BTW, PR oddeleni take tusim rikalo, ze "always on top" ve Widlich je nekdy uz od 2. svetove valky, akorat neni zpristupneno z GUI, protoze by to matlo uzivatele snad jeste vice, nez virtualni plochy. Ale verim, ze Compact Overlay resi neduhy always on top a uzivatele mast nebude.

Ale dej pozor, aby ti neunikla dalsi revolucni novinka:
Introducing Dynamic Lock: Dynamic Lock automatically locks your Windows 10 PC when you’re not around based the proximity of a Bluetooth-paired phone. If your Bluetooth-paired phone is not found near your PC, Windows turns off the screen and locks the PC after 30 seconds. https://blogs.windows.com/windowsexperience/2017/02/08/announcing-windows-10-insider-preview-build-15031-pc/#S7fJirW8hzosVyo0.97

No, kde ja uz presne o tomhle cetl, v souvislost tusim s Linuxem, uz aspon pred rokem? Odkaz byl nejspis tady na Rootu. Oni sem agenti MS asi chodi delat prumyslovou spionaz. Zajimave napady reportuji do Redmondu, tam na to nalepi nejake velkolepe jmeno a hle, nova revolucni myslenka MS je na svete, jusr expirience je zase impruved a bezpecnost Widli zlepsena o 67 procentnich bodu.

« Odpověď #13 kdy: 11. 02. 2017, 17:11:15 »
... coz na LXDE nemam a nevim, jestli jine DE takovou vec maji.

Ale ved LXDE ma Openbox ako WM, nie?  Openbox predsa tuto funkciu ma - v meni po kliknuti na ikonku je na poslednom mieste Un/Decorate... dokonca sa da nakonfigurovat aby niektore okna mali dekoraciu vypnutu uz same od seba (po spusteni) - pouzivam na firefox, kde je pre mna titulka okna neziaduca a je to vynikajuca vec...
Vy ste windowsáci, ja už nie... Čo bolo, to bolo. Terazky som Linuxák.

jpu

« Odpověď #14 kdy: 11. 02. 2017, 17:17:33 »
Nobody myslim ze celkom nechapes. Toto forum nie je cisto linuxove. Otazka bola smerovana na windows a je to v kategorii o windowse. Ako si pomohol tazatelovi, tym ze si tu napisal piicoviny na ktore sa nikto nepytal? Radsej ostan len nasadzovat a pokial nemas nieco k povodnej otazke, tak by bolo vhodne aby si odisiel z tejto temy. Alebo chod s javamanom na kavicku :)