Žena, dítě a vy jako programátor

Lama

Re:Žena, dítě a vy jako programátor
« Odpověď #75 kdy: 09. 02. 2017, 18:53:03 »
Nevim proc bych mel vydelavat na duchody lidem, kteri nemaji deti. Ani nechci, aby me deti vydelavaly na duchody lidem co nemysli na budoucnost. Hlavne se nazrat ted. A dneska tady mate liberalni zvasty, ale za 20 let budete stat na socialce a rvat, ze kdyz jste si vydelavali nadprumerne, tak chcete i nadprumerny duchody.

Hele chytroline, já bych si rád na ten důchod našetřil, jenže musim ze sveho platu přispívat na důchod současným důchodcům (rodičům), takže na šetření na svůj důchod už mi toho moc nezbývá.

Když vymyslis, jak to udělat, aby současní důchodci nechcipli hlady a zimou, tak já si ty peníze rád nechám a budu si je šetřit na svůj důchod, proč ne. V zásadě nejsem proti.

Chybu udělali soudruzi na začátku, když se tento systém zavedli. Kdyby se od začátku zavedl systém, kdy si každý spoří na sebe, tak toto dnes nemusíme řešit.

jpu

« Odpověď #76 kdy: 09. 02. 2017, 18:58:22 »
To je znak nerozumu a nezodpovědnosti. Stačí, aby prisly povodně, nebo přišli o práci a jsou v pirdeli jak Baťa s dřevákama.
Zobrat si pozicku je znak nerozumu a nezodpovednosti? Hmm, tak ty mas zrejme "povolanie syn". Dnes sa to velakrat ani bez uveru neda ;)

jpu

« Odpověď #77 kdy: 09. 02. 2017, 18:59:25 »
Nevim proc bych mel vydelavat na duchody lidem, kteri nemaji deti. Ani nechci, aby me deti vydelavaly na duchody lidem co nemysli na budoucnost. Hlavne se nazrat ted. A dneska tady mate liberalni zvasty, ale za 20 let budete stat na socialce a rvat, ze kdyz jste si vydelavali nadprumerne, tak chcete i nadprumerny duchody.

Hele chytroline, já bych si rád na ten důchod našetřil, jenže musim ze sveho platu přispívat na důchod současným důchodcům (rodičům), takže na šetření na svůj důchod už mi toho moc nezbývá.

Když vymyslis, jak to udělat, aby současní důchodci nechcipli hlady a zimou, tak já si ty peníze rád nechám a budu si je šetřit na svůj důchod, proč ne. V zásadě nejsem proti.

Chybu udělali soudruzi na začátku, když se tento systém zavedli. Kdyby se od začátku zavedl systém, kdy si každý spoří na sebe, tak toto dnes nemusíme řešit.
Tento system soudruzi nevymysleli. Tento system je tu uz dlho :)

Ondra.

« Odpověď #78 kdy: 09. 02. 2017, 19:29:33 »

Ja narazel na ten pripad, kdy si snad byvaly doktor a podnikatel u soudu vymohl vyssi duchod, protoze si cely zivot vydelaval nadprumerne. Pritom je duchod socialni davka a naopak by nemel dostat zadny.Vydelal si dost na to, aby se dokazal zajistit na duchod sam. Klasicke zneuziti systemu, ktery byl urcen puvodne na neco jineho (aby duchodci neumirali hlady ve skarpe).

Pokud nekdo si cely zivot vydelava normalne a nema prostredky, tak je duchod v poradku. Ja se na duchody divam tak, ze platim svym rodicum. I kdyz neprimo, pres system. A stejnou logiku pak aplikuju na deti, pro me je to zpousob jak se zajistit na duchod, protoze se o me postaraji.

javaman ()

« Odpověď #79 kdy: 09. 02. 2017, 19:36:38 »
Tak to je pěkná lopaťárna. Pokud jsi schopný, tak dostaneš hovno ;D Někdy bych chtěl uvažovat jako retardované lopaty...

Ondra.

« Odpověď #80 kdy: 09. 02. 2017, 19:40:40 »
Tak to je pěkná lopaťárna. Pokud jsi schopný, tak dostaneš hovno ;D Někdy bych chtěl uvažovat jako retardované lopaty...

Pokud jsi schopny, proc jsi si mel rikat o milodary a zebrat?

javaman ()

« Odpověď #81 kdy: 09. 02. 2017, 19:45:08 »

Až budeš platit stejný sociální jako já, tak by ses asi taky divil, proč nedostáváš potom násobky nějakého retarda s deseti dětmi.

Seš vůbec v pořádku? Podle mě lidi jako ty by se měli do těch škarp házet stroji. Změřil by se výkon a když bys neprošel, tak by tě zahrabal. Všechno automatizovaně, protože lopaty nikdo nepotřebuje.

Ondra.

« Odpověď #82 kdy: 09. 02. 2017, 20:28:07 »

Až budeš platit stejný sociální jako já, tak by ses asi taky divil, proč nedostáváš potom násobky nějakého retarda s deseti dětmi.

Seš vůbec v pořádku? Podle mě lidi jako ty by se měli do těch škarp házet stroji. Změřil by se výkon a když bys neprošel, tak by tě zahrabal. Všechno automatizovaně, protože lopaty nikdo nepotřebuje.

Poplatek za stravne v Bohnicich, se da tezko povazovat za socialni odvod.

Inkvizitor

« Odpověď #83 kdy: 09. 02. 2017, 20:38:30 »

Takže podle tebe bysme měli jednat pouze na základě svých pudů bez ohledu na rozum, tedy něco jak zvířata. Ono někteří národové se tak chovají a taky to podle toho u nich vypadá. Jsou přemnožení bez ohledu na podmínky ve kterých zijou a tak jdou za lepším k nám žebrat o dávky.

Že někdo zatím nemá děti, může být znakem rozumu a odpovědnosti. Spousta lidí v mém okolí žije buď na dluh, nebo nějakou půjčku v minulosti měla. To je znak nerozumu a nezodpovědnosti. Stačí, aby prisly povodně, nebo přišli o práci a jsou v pirdeli jak Baťa s dřevákama.

Ale uznávám, že člověk by se měl snažit docílit stavu, aby ty děti mohl mít.

Reaguješ na to, co jsem neřekl. Člověk se nemusí chovat podle pudů, stačí použít Kantův imperativ nebo něco podobného. Prostě ses narodil, chceš žít, chováš se tak, aby život pokračoval. Budeš mít (za současných podmínek) 2-4 děti. Když máš opravdu závažný důvod, samozřejmě děti mít nebudeš, protože jsi z kategorického imperativu vyvázán. To není ani množení bez míry a ani sobecké vymření. Přírodu a její cesty bereš jako vodítko, rozumem koriguješ.

V určitém slova smyslu jsou ty přemnožené národy ale chytřejší než my, oni se kupí, klidně na dluh, my je živíme nebo si je bereme domů, zatímco vymíráme. To je asi taky nějaká porucha, takhle příroda obyčejně nefunguje a má to dobrý smysl, že to jiné druhy s altruismem nepřehánějí.

čumil

« Odpověď #84 kdy: 09. 02. 2017, 20:45:43 »
Budu upřímný
Buď ženská a nebo
kód.

Všiml sis že všichni vývojáři kteří to někam dotáhli
1) měli manželku ze staré školy
2) byli panici
3) sehnali ženskou až po založení firmy a drželi ji na vodítku (zlatym)

Já osobně sem nepřišel na to, co vlastně chci sám.
Snad jedině dát jasně najevo že první je kód, pak až ona...

čumil

« Odpověď #85 kdy: 09. 02. 2017, 20:57:02 »
javamana my vieme, ze ty si uz teraz sam, v 40-tke budes sam a aj ked budes mat 70, budes stale sam, a potom si mozno povies: "keby som nebol taky debil s psychicky chorymi recami, tak som mohol mat niekoho o koho by som sa mohol opriet...", ale uz bude neskoro.
Vážně :D vztah trvá průměrně 2-4 let, tak vysvětli jak ti to má jako vydržet do 70 :D
Nemáš se o koho opřít, jedině o sebe.
Myslíš si že by tě tvoje přítelka neopustila když by tě blbě srazilo auto a byl bys až na věky věků vyřazenej dement ?
Jedinej kdo by se o tebe staral by byla tvoje rodina (respektive matka).
Když se ti začnou věci srát, lidi zmizej, ženská v čele. Už nejsi ten silnej a perfektní samec. Už si troska, tak co by zůstávala.

Já tim nechci říct že je fajn bejt v celibátu.
Jen chci upozornit na fakt, že to že mrdáš s nějakou kočenou (teď) absolutně neznamená že když se věci zeserou, že nebudeš na všechno sám.

budeš :)

jpu

« Odpověď #86 kdy: 09. 02. 2017, 21:11:21 »
zalezi aku zensku mas ;) je pravda, ze dobrych zien je dnes ako safranu, ale su

čumil

« Odpověď #87 kdy: 09. 02. 2017, 21:16:21 »
zalezi aku zensku mas ;) je pravda, ze dobrych zien je dnes ako safranu, ale su
:D jasně

dej tomu pár let chlape

jpu

« Odpověď #88 kdy: 09. 02. 2017, 21:53:51 »
preco pausalizujes?

« Odpověď #89 kdy: 09. 02. 2017, 21:57:14 »
statistika nepusti..50 percentna rozvodovost..

inak cumil klobuk dole chlape..lepsie by som to nenapisal  :D