Monitoring zaměstnanců na síti

Re:Monitoring zaměstnanců na síti
« Odpověď #105 kdy: 09. 02. 2017, 09:48:08 »
Tak mě napadá související otázka:

A vy už jste někdy šifroval?!

A vy už jste někdy šmíroval?

;-)

j

« Odpověď #106 kdy: 09. 02. 2017, 09:51:48 »

ono by tyhle krasny reci byly hezky, kdyz by se nevedly v zemi s jednou nejnizsich produktivit, v jedne z nejvic flakacskych profesi (it), kde k zdani produktivity staci vyplodit denne 5 screenu intelektualne pomerne nenarocneho textu....

tim nerikam ze smirovani schvaluju...
jj ... to mi pripomelo, jak byl pribuznej makat v tom produktivnim dojclandu ... druhej den za nim prisli skopcaci, ze takhle by to neslo, ze sdela veskerej matros za 1/3 smeny a ze jim kazi normu.

2MP: bych rek, ze tohle je vec minulyho desetileti ... dneska si pujde "odskocit" a hodinku si zabrowsi ze svyho mobilu.

Cek

« Odpověď #107 kdy: 09. 02. 2017, 10:08:27 »

- Tak mi ji dej, nahraju ti tam soubor, na kterej klikneš, otevře se ti browser, v něm klikneš na tlačítko VPN a můžeš brouzdat kde chceš a nikdo to nezjistí.

- Sem si myslel, že budeš vědět, jak s tím magorem vyjebat :) Tak máš u mě pivo.

- V poho, nejseš první, kdo se na to ptá :)

On ma nekdo povolenou veskerou komunikaci ven? Pokud to ven na porty 80 a 443 pujde jenom z proxy, a zbytek bude alespon dohledovany, tak je Ti VPNka uplne naprd.

« Odpověď #108 kdy: 09. 02. 2017, 10:28:28 »
On ma nekdo povolenou veskerou komunikaci ven? Pokud to ven na porty 80 a 443 pujde jenom z proxy, a zbytek bude alespon dohledovany, tak je Ti VPNka uplne naprd.

- Václave, víš o tom, že jsme zavedli ten monitoring brouzdání na webu, že jo?

- ano

- Máme u tebe evidovaný hodiny a hodiny připojení na nějakej neidentifikovatelnej virtuál u Amazonu. Lojza z IT říkal, že prej je to https a že prý nemůže zjistit nic víc, než že se z tvýho počítače na tenhle něco připojuje, nevíš, co by to mohlo být?

- Jasně. Pamatujete si, šéfe, jak jste říkal, že ty normy, co bysme potřebovali, jsou děsně drahý a že je kupovat nemůžem a že se máme nějak obejít bez nich? Tak Honza to kdesi načerno splašil a aby se to neflákalo po firmě, dal to na nějak svůj server prej nebo co. Tam si to čtem.

- Hezkypěkně, hoši! Ste dobří...

...ale pochopitelně o ničem nevím.

...jo, už jsem ti říkal, že v prosinci budou prémie? Něco málo pro tebe mám nachystaný.

- Jste skvělej šéfe!

Yarda

« Odpověď #109 kdy: 09. 02. 2017, 10:36:20 »
- Tak mi ji dej, nahraju ti tam soubor, na kterej klikneš, otevře se ti browser, v něm klikneš na tlačítko VPN a můžeš brouzdat kde chceš a nikdo to nezjistí.
- Sem si myslel, že budeš vědět, jak s tím magorem vyjebat :) Tak máš u mě pivo.
- V poho, nejseš první, kdo se na to ptá :)

Já jsem proti zbytečné buzeraci zaměstnanců co je akorát na$ere a nic dobrého nepřinese, ale nějaká kontrola v době kdy lze pár kliknutí myší může způsobit firmě větší škodu než kdyby někdo ukradl opotřebovaný soustruh je potřebná.

Ale že nikdo nezjistí, jestli někdo v pracovní době místo práce nevisí na internetu je omyl. Možná jsem už tady psal - ve firmě jsem pracoval v konstrukci, pak jsem přešel do oddělení jakosti, ale konstrukci jsem občas pomohl. Pak tam nastoupili dva mlamojové, když jsem někdy do konstrukce přišel, tak slintali nad nabídkami autobazarů, ani jsem jim nestál za to, aby překlikli na jiné okno. Dokud to nebyla moje věc, nestaral jsem se o to když to nevadilo jejich šéfovi. Ale když za mnou z konstrukce zase přišli, že je jich málo, nestíhají a potřebují (samozřejmě zadarmo) pomoci, tak jsem je (slušně) poslal do (_!_)

Cek

« Odpověď #110 kdy: 09. 02. 2017, 10:48:18 »

- Václave, víš o tom, že jsme zavedli ten monitoring brouzdání na webu, že jo?

- ano

- Máme u tebe evidovaný hodiny a hodiny připojení na nějakej neidentifikovatelnej virtuál u Amazonu. Lojza z IT říkal, že prej je to https a že prý nemůže zjistit nic víc, než že se z tvýho počítače na tenhle něco připojuje, nevíš, co by to mohlo být?

- Jasně. Pamatujete si, šéfe, jak jste říkal, že ty normy, co bysme potřebovali, jsou děsně drahý a že je kupovat nemůžem a že se máme nějak obejít bez nich? Tak Honza to kdesi načerno splašil a aby se to neflákalo po firmě, dal to na nějak svůj server prej nebo co. Tam si to čtem.

- Hezkypěkně, hoši! Ste dobří...

...ale pochopitelně o ničem nevím.

...jo, už jsem ti říkal, že v prosinci budou prémie? Něco málo pro tebe mám nachystaný.

- Jste skvělej šéfe!

To sou naaaadherny a uplne mimo kecy, boze, nojo, Prymek :-D

Co treba misto "Hezkypekne, hosi" mit " Tak mi je ukazte", to je mnohem pravdepodobnejsi, navic do norem nikdo nekouka dlouhe a dlouhe hodiny, max jednou otevre a necha otevrene. Ale klidne si sni dal ze to takhle funguje....

Mnohem pravdepodobnejsi je:

"Vaclave, za posledni mesic mas vysledky jak chroma koza a tady mam v prehledu, ze ses kazdej den nekam na 4 hodiny pripojoval. Neco s tim kurva udelej nebo si pristi mesic zacni hledat jinej flek."

j

« Odpověď #111 kdy: 09. 02. 2017, 10:58:03 »
"Vaclave, za posledni mesic mas vysledky jak chroma koza a tady mam v prehledu, ze ses kazdej den nekam na 4 hodiny pripojoval. Neco s tim kurva udelej nebo si pristi mesic zacni hledat jinej flek."
Vaclav: Tak mi tu vypoved dej sefe, sejdeme se u soudu, sem zvedavej, jak ji budes zduvodnovat.
...
Soud (po 5 letech): A jelikoz je dle § ... povinosti zamestnavatele pridelovat praci, a zaroven kontrolovat jeji konani ... pricemz zamestnavatel nijak nedolozil ze by zamestnanec pridelenou praci radne neodvadel .... samotny fakt ze pocitac zamestnance komunikoval s dalsim pocitacem v siti internet nezaklada duvod vypovedi .... vypoved se povazuje za neplatnou. Zaroven se uklada doplatit dluznou mzdu za cele obdobi kdy nebyla vyplacena.

« Odpověď #112 kdy: 09. 02. 2017, 11:18:40 »
Co treba misto "Hezkypekne, hosi" mit " Tak mi je ukazte", to je mnohem pravdepodobnejsi,
No tak mu je ukážou.

Mnohem pravdepodobnejsi je:

Přesně tak - a to "4 hodiny připojoval" je tam úplně nadbytečný a žádnej monitoring k tomuhle není potřeba.

Cek

« Odpověď #113 kdy: 09. 02. 2017, 11:50:17 »
Vaclav: Tak mi tu vypoved dej sefe, sejdeme se u soudu, sem zvedavej, jak ji budes zduvodnovat.
...
Soud (po 5 letech): A jelikoz je dle § ... povinosti zamestnavatele pridelovat praci, a zaroven kontrolovat jeji konani ... pricemz zamestnavatel nijak nedolozil ze by zamestnanec pridelenou praci radne neodvadel .... samotny fakt ze pocitac zamestnance komunikoval s dalsim pocitacem v siti internet nezaklada duvod vypovedi .... vypoved se povazuje za neplatnou. Zaroven se uklada doplatit dluznou mzdu za cele obdobi kdy nebyla vyplacena.

HAHAHA, je videt, ze Te asi este nikdy nikdo nechtel dostat pryc. Zpusobu jak dotycnemu poradne osladit zivot ma zamestnavatel opravdu hodne, od narizovani terminu dovolene, pres vytykaci dopisy za kazdou picovinu az po absolutni kontrolu toho, co na pracovisti dela. Pokud tomu tu snahu da, tak se ho zbavi, a to pravdepodobne na dohodu, protoze to dotycnej psychicky neunese.

Ale vetsinou staci dotycnemu predestrit moznosti a dat mu 2 mesice odstupne....dotycnej si stejne mysli, ze do tejdne se o takoveho frajera musej firmy porvat, takze na to kejvne ;-)

Navic by 5 let financne neutahnul a pokud zacne pracovat nekde jinde, bude se ta nahrada dost kratit....

SB

Re:Monitoring
« Odpověď #114 kdy: 09. 02. 2017, 12:08:16 »
...Za druhé by mě velmi zajímalo jaká je vaše definice práce. Chtít po někom v IT, aby měl trvale 8h denně ruce na klávesnici je asi to nejhorší možné pracovní prostředí, protože nejlepší nápady často vznikají při zcela jiných činnostech a většinou i zcela mimo pracoviště (třeba taková cesta na oběd je často k nezaplacení).

Přesně. Dle hukotu klávesnice se nepozná opravdu nic. Míval jsem v práci týdny, kdy jsem denně napsal jen několik řádků, protože jsem většinu doby intenzivně přemýšlel, jak novou věc nejlépe zapracovat, abych to potom nemusel pracně předělávat. Naopak ti, co psali hodně, většinou moc nepřemýšleli a kvantitou přetlačili kvalitu. Zdroják podle toho taky vypadal. Takže zde spíše platí, že méně je více.
Změna prostředí je přínosná. Mimoto, že jsem hodně pracovních problémů rozmyslel po cestě do/z práce a o víkendu (tj. mimo pracovní dobu), už jen návštěva hajzlu dokáže slušně utříbit myšlenky - vždycky tam na něco přijdu.

Cek

Re:Monitoring
« Odpověď #115 kdy: 09. 02. 2017, 12:46:13 »
...Za druhé by mě velmi zajímalo jaká je vaše definice práce. Chtít po někom v IT, aby měl trvale 8h denně ruce na klávesnici je asi to nejhorší možné pracovní prostředí, protože nejlepší nápady často vznikají při zcela jiných činnostech a většinou i zcela mimo pracoviště (třeba taková cesta na oběd je často k nezaplacení).

Přesně. Dle hukotu klávesnice se nepozná opravdu nic. Míval jsem v práci týdny, kdy jsem denně napsal jen několik řádků, protože jsem většinu doby intenzivně přemýšlel, jak novou věc nejlépe zapracovat, abych to potom nemusel pracně předělávat. Naopak ti, co psali hodně, většinou moc nepřemýšleli a kvantitou přetlačili kvalitu. Zdroják podle toho taky vypadal. Takže zde spíše platí, že méně je více.
Změna prostředí je přínosná. Mimoto, že jsem hodně pracovních problémů rozmyslel po cestě do/z práce a o víkendu (tj. mimo pracovní dobu), už jen návštěva hajzlu dokáže slušně utříbit myšlenky - vždycky tam na něco přijdu.

Fakt nechapu proc resite porad jenom IT, o tom vubec dotaz na zacatku nebyl. Smirte se s tim, ze 99% lidi NEPRACUJE V IT, a ano, v IT, u architektu, matematiku a janevimkoho to smysl nema. Opravdu to nema cenu opakovat po XYZte znova....

j

« Odpověď #116 kdy: 09. 02. 2017, 18:26:31 »
HAHAHA, ...
haha ... je videt ze se moula kterej o tom vi naprosty prd. Protoze jestli nekdo nekomu muze kurevsky zavarit, tak zcela vzdy zamestnanec zamestnavateli. Co hosu, dodrzujes zakonik prace? Evidujes radne praci prescas? Co treba takovy osvetleni pracoviste? A revize elektro mas? BOZP skolis? A ty kamery ze kterych je zaznam, taky jiste mas radne registrovany a zduvodneny ... specielne tu u hajzliku .... smal bych se az by se valel po zemi.

Jo hosiku, mam tu z prvni ruky treba pripad, kdy dotycnej nekolikrat dostal pisemne, ze na pracovisti se nechlasta, bylo to podlozeny svedecky, nadejchal ... a voiala ... vypoved neplatna. Kazdej zamestnavatel se dobrovolne a rad dohodne, protoze to moc dobre vi.

ferren

« Odpověď #117 kdy: 09. 02. 2017, 18:31:09 »

ono by tyhle krasny reci byly hezky, kdyz by se nevedly v zemi s jednou nejnizsich produktivit, v jedne z nejvic flakacskych profesi (it), kde k zdani produktivity staci vyplodit denne 5 screenu intelektualne pomerne nenarocneho textu....

tim nerikam ze smirovani schvaluju...

Nepapouskuj co ti namluvili nejaci radobymanazeri mavajici cerstvym diplomem z podnikatelky. Tohle je absolutni nesmysl.
Myslis, ze ty soukrome firmy ktere tady presunujou vyvojova centra to delaji proto, aby na tom prodelali, kdyz jsme takovi flakaci?
Nejsi ty dalsi takovy, kteri meri intelektualni cinnost nejakou kvantitou nejakych vystupu, zene.

ale co si to namlouvame, girmy jdou do cr primarne jen proto ze nejsme tak hrozni jak indove a nejsme zas o moc drazsi. a i yy firmy co jdou k nam tu vetsinou nechavaji jen development ci maintenance, klicovy vyvoj se v cr skoro ani nedela. zadne core strategicke veci, jen ty opicky.
kvantitu nemerim, jen si dokazu priznat ze delat dnes programatora je desne jednoduche, a prakticky vsichni zneuzivame situaci ze je nas momentalne nedostatek a tak si muzem dost veci diktovat.......

j

« Odpověď #118 kdy: 09. 02. 2017, 19:04:32 »
2ferren: Amazon je tu predevsim proto, ze cesi nestavkujou. V germanii maji stavky nekolikrat doroka. Pricemz 100km sem nebo tam je nevytrhne. Drtiva vetsina expedice jde samo do nemec.

javaman ()

« Odpověď #119 kdy: 09. 02. 2017, 19:41:30 »
kvantitu nemerim, jen si dokazu priznat ze delat dnes programatora je desne jednoduche, a prakticky vsichni zneuzivame situaci ze je nas momentalne nedostatek a tak si muzem dost veci diktovat.......

Jednoduché je to jen pro lopaty jako ty, protože nevíš, co vývoj obnáší. Nemáš na něj. Takže ano, využíváš situace, ale nejsou to určitě všichni. Takže si to užij, dokus si ještě můžeš diktovat, protože já bych tě určitě nenajmul.