Co to je zase za nesmyslnou konstrukci?
Co kdybyste se radši nejdřív dovzdělal, než se začnete takhle hloupě ptát?
SMTP server kterému má rozumně fungovat odesílání mailů přímo na cílové SMTP servery v internetu přeci dnes musí používat pouze statické IP adresy
Proč? Kvůli hloupým blacklistům? Navíc to, co jsem psal já, se týká i klientů (předpokládám, že jste se jen přepsal) se statickou IP adresou.
s rozumně nastavenými reverzními záznamy v DNS!
Co to je „rozumně nastavený reverzní záznam“? Ve kterém RFC je definován?
Uvažovat o dynamicky přidělovaných IP adresách s pofidérními reverzními DNS záznamy může jen tragický teoretik jako například Jirsák.
Kde jsem psal o dynamicky přidělovaných IP adresách s pofidérními reverzními DNS záznamy? Aha, nikde, to si jen „Admyn“ vymýšlí.
Takže místo toho aby došlo k odstranění příčiny proč se IP adresy SMTP serverů na blacklisty dostávají (což je téměř vždy nevhodná konfigurace těch SMTP serverů která umožňuje odesílání spamu)
Příčina je ta, že se někdo rozhodne a prostě nějakou IP adresu na ten seznam přidá. Se SMTP klientem (zase překlep, že) to často nemá vůbec nic společného, na té IP adrese ani nikdy nemusel být žádný SMTP klient provozován. Dokonce si vlastně nevzpomínám, že by mezi adresami, které jsem odstraňoval, někdy byla nějaká na blacklistu kvůli nevhodné konfiguraci SMTP klienta nebo kvůli tomu, že by se z té adresy rozesílal spam.
tak se budou tvořit takovéhle komplikované teoretické myšlenkové konstrukce které stejně v praxi nefungují? Autora tohoto příspěvku bych spolehlivě poznal i kdyby se root.cz rozhodl příspěvky anonymizovat!
A ponaučení na závěr: reverzní DNS záznamy IP adres odesílajících SMTP serverů nejsou pro blacklisty důležité, protože blacklisty fungují přímo nad IP adresami (ty jsou totiž na rozdíl od reverzního DNS pro spammery mnohem hůř měnitelné).
Několikrát tu byl zmíněn SORBS. Myslím, že není tak těžké dohledat si odkaz na jejich stránky. Myslím, že není tak těžké si na jejich stránkách najít seznam jejich
databází. Myslím, že není tak těžké zjistit si, že z 15 základních databází se jich pouze 4 týkají IP adres SMTP klientů.
A ponaučení na závěr: nepoučujte o věcech, o kterých vůbec nic nevíte.