HW nároky na připojení monitoru přes USB

pavel.

HW nároky na připojení monitoru přes USB
« kdy: 17. 01. 2017, 10:41:58 »
Na můj vkus se až nepříjemně rozmáhají notebooky s minimem konektorů a jejich nahrazením v podobě USB 3.0 nebo 3.1. Nemáte zkušenost, jak je to v případě připojení monitorů přes redukce (HDMI, VGA) s vyřízením procesorů? Tedy, musí být obraz zpracován procesorem (a vytíží ho?), nebo jde rovnou z GPU? A jak je to případně s podporou v Linuxu?
Některé redukce mají více grafických výstupů nebo některé notebooky jen jedno USB. Mohu připojit více monitorů na jedno USB?

vn158

Re:HW nároky na připojení monitoru přes USB
« Odpověď #1 kdy: 17. 01. 2017, 13:59:56 »
Mám 6 let starý Dell E6410 s Ubuntu 14.04 LTS a provozuji na tom DisplayLink se dvěmi HD monitory přes USB2.0. Faktem je, že to funguje lépe než jsem čekal a na běžnou kancelářskou práci je to dostatečné, video na YouTube taky funguje slušně, ale na hraní graficky náročných her to není.

ntnre

« Odpověď #2 kdy: 17. 01. 2017, 14:16:04 »
Obraz přes USB je zoufalství. 10 Gb/s na to nestačí a musí to procházet přes nějakou brutální kompresi. Ještě větší lahůdka je obraz přes bluetooth.
Tohle používat fakt jen v nouzi nejvyšší.

Sten

« Odpověď #3 kdy: 17. 01. 2017, 14:42:36 »
USB-C podporuje DisplayPort 1.4 a funguje úplně stejně jako nativní (120 Hz 4K nebo 30Hz 8K). AFAIK ale zatím grafiky podporují při připojení přes USB-C „jen“ DisplayPort 1.2a, takže je to limitované na 60Hz 4K.