... Plánuji, že si pořídím pro svůj Linux nějaký antivirus. Našel jsem nějaké zdarma, nějaké za peníze, ale co se jejich kvality týče, nemám moc přehled.
Nechapem sice, naco chces AV na Linux - ale urcite skus najprv nieco, co je zdarma.
Otazka je co si od toho slubujes . ci dobry AV engine, alebo dobra sprava viacerych zariadeni, atd ...
Kedysi som pouzival na Windows ESET, bol dobry ale s kazdou novou verziou sa mi zdal tazkopadnejsi - takze som sa nan vykaslal, a dlhe roky som potom pouzival na Windows doma zdarma Avira free antivirus. Je to super antivirus. No muselo sa to instalovat, nastavovat a spravovat na kazdom PC separatne.
Jakmile mi doma pribudlo viac pristrojov s Windows (t.j. decka + manzelka) vyuzil som ponuku McAfee, ktory bol na novych notebookoch predinstalovany. Licencia na neobmedzeny pocet zariadeni v domacnosti bola bezkonkurencna a spravuje sa to velmi sikovne cez web. Na kvalitu tohto antiviru som sice cital dost kritiky, ale zatial sa mi nikto z clenov rodiny nestazoval, ze by mal so svojim windows zariadenim problem (t.j. virus). Support maju online super, lenze pozor - nie pre SR alebo CR - tam je to uplne na hovno - riesi sa to cez email po anglicky - asi do US a je to totalne tazkopadne. Hovorim nemecky, tak som vyuzil uz 2 krat rakusky online support a vsetko mi vyriesili cez online chat ihned. Musim povedat ze taky super support som predtym este nikde nezazil, takze asi licenciu na neobmedzeny pocet zariadeni v domacnosti predlzim aj na dalsi rok.
Ja osobne ako jediny z rodiny teraz pouzivam Linux a antivrus chvalabohu zatial nepotrebujem
A este ma napada, ze kolega neda dopustit na free AVAST...je vraj aj pre Linux.