Jaký používáte program pro vzdálený přístup na Win

Ondro

Re:Jaký používáte program pro vzdálený přístup na Win
« Odpověď #15 kdy: 20. 01. 2017, 08:11:06 »
1. Občas teamviewer (u něj mi vadí, že nová verze obvykle něco rozbije se starší, tak se to pořád musí aktualizovat a taky že i když nepoužívám komerčně, tak mi jsou schopni tvrdit, že jo a pak mi to znepříjemňují třeba zkracováním session ap.)

1.Oni to nemaju ako zistit, oni maju nejaky vzorec pomocou ktoreho odhaduju, kto ho asi pouziva komercne.
Skusanim som zistil, ze ta hlaska vyskoci ak TV pouzivas na pripajanie k roznym klientom. Ak ho pouzivas len obcas a pripajas sa len k par rovnakym klientom, tak ta hlaska nevyskoci(alebo nie tak skoro). Zhorsuje to aj to, ze velmi vela ludi to pouziva komercne a nechce zanho platit(cennikova cena je dost vysoka), tak to pritvrdzuju. Je to ako s Total Commanderom, da sa pouzivat aj bez platenia, tak to vela ludi tak robi, aj ked vedia, ze by nemali.
Je to komercne a tipujem, ze casom to budu viacej a viacej obmedzovat. Mozno to skonci ako tusim Logmein, kde bezplatnu verziu uplne zatrhli.

Obcasne pouzivam Showmepc, kde mam jasne dane pravidla. neplatena verzia max. 1h session. To mi staci.

Redmarx

« Odpověď #16 kdy: 20. 01. 2017, 08:45:49 »
Ja mam doma linuxovy pocitac a potrebuju se k nemu pripojovat z venku z notasu, na kterem jsou Windows Vista. Mam to tedy obracene.
S Teamviewerem je problem, ze mi hazi cernou obrazovku proste cerno, trva to treba 3s, potom se obrazovka zobrazi a ve chvili kdy prekliknu ve vzdalenem linuxovem pocitaci okno (mam na mysli ze se prekliknu z jedne aplikace do druhe), tak opet cerno na 3s a takhle stale dokola. Protoze Teamviewer mam nekomercne, tak nemam sanci to vyresit.

Proto jsem zacal pouzivat NoMachine, ktere funguje vyborne, jenze ja s tim notebookem jsem vetsinou na LTE s FUP a treba NoMachine udela za nekolik minut 50MB, ale Teamviewer udelal 15MB. To je opravdu podstatny rozdil vzhledem k omezenemu mnozstvi dat.

Bohuzel neznam nic lepsiho, takze taky uvitam nejakou radu, co jineho zkusit.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 20. 01. 2017, 08:49:49 »
1. Občas teamviewer (u něj mi vadí, že nová verze obvykle něco rozbije se starší, tak se to pořád musí aktualizovat a taky že i když nepoužívám komerčně, tak mi jsou schopni tvrdit, že jo a pak mi to znepříjemňují třeba zkracováním session ap.)

1.Oni to nemaju ako zistit, oni maju nejaky vzorec pomocou ktoreho odhaduju, kto ho asi pouziva komercne.
Skusanim som zistil, ze ta hlaska vyskoci ak TV pouzivas na pripajanie k roznym klientom. Ak ho pouzivas len obcas a pripajas sa len k par rovnakym klientom, tak ta hlaska nevyskoci(alebo nie tak skoro). Zhorsuje to aj to, ze velmi vela ludi to pouziva komercne a nechce zanho platit(cennikova cena je dost vysoka), tak to pritvrdzuju. Je to ako s Total Commanderom, da sa pouzivat aj bez platenia, tak to vela ludi tak robi, aj ked vedia, ze by nemali.
Je to komercne a tipujem, ze casom to budu viacej a viacej obmedzovat.

Jo to vím, tuším docela přesně i jak jim ten jejich vzorec (ne)funguje a je mi to fuk. Nelíbí se mi na TeamVieweru dost věcí, nejen špatný vzorec, snažím se mu vyhnout co to jde a docela se mi to daří.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 20. 01. 2017, 08:51:20 »
Bohuzel neznam nic lepsiho, takze taky uvitam nejakou radu, co jineho zkusit.

Zkus(te) Chrome Remote Desktop

Redmarx

« Odpověď #19 kdy: 20. 01. 2017, 08:54:18 »
Windows Vista na notebooku, obavam se, ze Chrome Visty nepodporuje.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 20. 01. 2017, 09:06:27 »
Windows Vista na notebooku, obavam se, ze Chrome Visty nepodporuje.

No nesleduju to, na mých PC Windows max ve virtuálu, když je třeba něco otestovat...

Boo

« Odpověď #21 kdy: 20. 01. 2017, 11:27:08 »
Z linuxu:
http://www.remmina.org/wp/

Z ostatnich OS oficialni Remote Desktop Client od Microsoftu:
https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn473009(v=ws.11).aspx

« Odpověď #22 kdy: 31. 01. 2017, 18:41:55 »
tak ako tu uz bolo pisane...
ked neptorebujem vidiet plochy RDP ked potrebujem vidiet je to teamwiever alebo UltraVNC.

Na teamwiever si uz davno vies spravit len server ktory sa mu vzdy pusti na pc a vzdy dostane to iste cislo a heslo si tam zadas ty ktore bude stale to iste....
Na svojom clientovi si na email dokazes spravit zoznam tusim na tri zariadenia bezplatne a uz len sa pripojis kedy sa ti zachce :)

AnthonyX

« Odpověď #23 kdy: 01. 02. 2017, 02:30:19 »
Před více než 10 lety jsem koupil Remote Administrator a dodnes je naprosto bezchybný. Má 1,5MB po nainstalování, běhá spolehlivě i po 9.6kBit lince, umožňuje nastavit režim zobrazení a šifrování. Umí sledovat vzdálený systém aby BFU o tom nevěděl. V případě úplného řízení běží současně obě klávesnice, myši i zobrazení a lze tedy dělat vzdálenou pomoc interaktivně. Lze ho startovat na jen požádání nebo jako systémovou službu; potom se lze přihlásit už na obrazovce "wellcome". Jediná negativní vlastnost je že nezobrazuje na vzdáleném stroji prostor directshow např. při přehrávání videa. A jako bonus neotravuje updaty, licenčními cinty a podobnými zhovadilostmi.

TKL

« Odpověď #24 kdy: 01. 02. 2017, 12:23:08 »
Ahoj jde mi o pristup na Windows, zatim jsem na vzdalene plose a pouzivam rdesktop, ale tam mi vadi, ze dotycny nevidi co vzdalene delam

Musíte se připojit na konzoli a pak bude vidět každý váš pohyb :-)

« Odpověď #25 kdy: 02. 02. 2017, 08:57:19 »
Ahoj jde mi o pristup na Windows, zatim jsem na vzdalene plose a pouzivam rdesktop, ale tam mi vadi, ze dotycny nevidi co vzdalene delam
pamatuji si z davnych dob VNC ale bylo to pomale. 

pristupovat budu jak z linuxu tak nouzove i z win (popr z mobilu, neni podminkou)
co pouzivate vy ?
dekuji za namety
 Tomas Holy

https://anydesk.com/remote-desktop  pro nekomercni pouziti zadarmo, pro praci za 60e na rok. Beha bez problemu, mam licenci jiz nekolik mesicu a pokud se Google remote desktop nekam neposune, tak budu urcite pouzivat dal. V porovnani s teamviewerem je to opravdu mnohem lepsi.

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 02. 02. 2017, 23:37:53 »
anydesk tahá vše přes svoje servery a na informace jak to celé funguje nejsou moc otevření, on-promise řešení malejm instalacím neposkytnou, trochu bych se toho bál.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 03. 02. 2017, 15:40:54 »
anydesk tahá vše přes svoje servery a na informace jak to celé funguje nejsou moc otevření, on-promise řešení malejm instalacím neposkytnou, trochu bych se toho bál.

Asi nejen AnyDesk. Treba Logmein asi take. Ono to asi neni tak jednoduche, kdyz to ma fungovat na "Internetu", kde je kazdy za peti NATy.

« Odpověď #28 kdy: 03. 02. 2017, 22:46:18 »

https://blog.anydesk.com/blog-detail/what-is-a-direct-connection-and-why-is-it-useful-118

nobody(ten pravej)

« Odpověď #29 kdy: 03. 02. 2017, 23:11:24 »
https://blog.anydesk.com/blog-detail/what-is-a-direct-connection-and-why-is-it-useful-118

a kde to ma zdrojaky? navic koukam ze za tou closedsource hruzou stojel bejvali zamestnancni teamviewer, taky teda klient na GNU/Linuxu beha pres Wine? take vyzaduje demona beziciho pod uzivatelem root s write pravem cokoliv/kamkoliv i kdyz se klient nepouziva, nebo kdyz klient se pouziva jen v rezimu pristupu ven? ;)