Postihl vás někdy boreout?

tralala

Re:Postihl vás někdy boreout?
« Odpověď #45 kdy: 14. 01. 2017, 17:07:38 »
Javamane, vysvětli rozdíl mezi vedoucím a řídícím vývojářem ? V podstatě jsi můj názor jen potvrdil. Programátor, který pod sebou nikoho nemá, nedostane 2000 eur v čistém. Ten "řídící" vývojář zodpovídá nejen za svou práci, ale i za práci těch pod ním. Proto dostává víc peněz.

ja mam 125k Kc, co je 4600 euro (v Bratislave), v hrubom, v cistom to je okolo 3100, riadim sam seba a som radovy developer na kontrakt

javaman ()

« Odpověď #46 kdy: 14. 01. 2017, 17:09:10 »
Javamane, vysvětli rozdíl mezi vedoucím a řídícím vývojářem ? V podstatě jsi můj názor jen potvrdil. Programátor, který pod sebou nikoho nemá, nedostane 2000 eur v čistém. Ten "řídící" vývojář zodpovídá nejen za svou práci, ale i za práci těch pod ním. Proto dostává víc peněz.

ja mam 125k Kc, co je 4600 euro (v Bratislave), v hrubom, v cistom to je okolo 3100, riadim sam seba a som radovy developer na kontrakt

Na švarc?

javaman ()

« Odpověď #47 kdy: 14. 01. 2017, 17:10:27 »

Co jsem potvrdil? Ty neumíš číst? Prostě píšeš nesmysly, tak nechápu, jak jsem to mohl potvrdit.

Mzdu v čistém řeší jenom retardi.

jpu

« Odpověď #48 kdy: 14. 01. 2017, 17:32:59 »

inak povedane svarc :)

jpu

« Odpověď #49 kdy: 14. 01. 2017, 17:33:54 »

Co jsem potvrdil? Ty neumíš číst? Prostě píšeš nesmysly, tak nechápu, jak jsem to mohl potvrdit.

retard si ty. cloveka zaujima kolko bude mat v cistom, co realne dostane.

javaman ()

« Odpověď #50 kdy: 14. 01. 2017, 17:40:33 »

inak povedane svarc :)

Na švarcu není nic špatného, jen je u nás nelegální. Ale je lepší ho nazývat správně. Protože na kontrakt si představím, že dělá třeba tři hodiny denně a ještě doma.

Jenom retard nechápe, že ta informace je maximálně pro retardy. Já mám hrubého třeba 30 a čistého 40. K čemu ti to je? Tobě asi k hodně věcem, ale neretardovi to nic neřekne.

Kit

« Odpověď #51 kdy: 14. 01. 2017, 17:41:00 »

Přestaň řešit javamana. Je běžné, že na pohovoru se řeší hrubá mzda, která je podstatná pro zaměstnavatele. Vyživované osoby v domácnosti se na pohovoru neřeší.

Kit

« Odpověď #52 kdy: 14. 01. 2017, 17:44:35 »
Na švarcu není nic špatného, jen je u nás nelegální. Ale je lepší ho nazývat správně. Protože na kontrakt si představím, že dělá třeba tři hodiny denně a ještě doma.

Mezi švarcem a kontraktem je docela významný rozdíl. U švarce si odběratel dělá nárok na monopol, kontrakty mohu mít třeba s pěti odběrateli, kteří o sobě ani nemusí vědět.

javaman ()

« Odpověď #53 kdy: 14. 01. 2017, 17:59:43 »

Mezi švarcem a kontraktem je docela významný rozdíl. U švarce si odběratel dělá nárok na monopol, kontrakty mohu mít třeba s pěti odběrateli, kteří o sobě ani nemusí vědět.

Přesně o tom mluvím. Když někdo řekne kontrakt, představím si kontrakt. A on přitom mluví o švarcu :D Dneska to firmy drze nabízejí a když se zeptám, jestli jde o švarc, tak začnou blekovat nějaký píčoviny. Je potřeba mít jasno.

Kit

« Odpověď #54 kdy: 14. 01. 2017, 18:19:50 »
Když někdo řekne kontrakt, představím si kontrakt. A on přitom mluví o švarcu :D Dneska to firmy drze nabízejí a když se zeptám, jestli jde o švarc, tak začnou blekovat nějaký píčoviny. Je potřeba mít jasno.

Přitom místo blekotání mohou jasně říct: Klidně si mějte kontrakty s kýmkoli dalším, nám je to jedno. Potřebujeme, abyste stíhal řešení našeho zadání.

javaman ()

« Odpověď #55 kdy: 14. 01. 2017, 18:22:24 »
No, jo, jenže oni chtějí levnějšího zaměstnance bez práv. To už nezní tak úžasně.

« Odpověď #56 kdy: 14. 01. 2017, 18:32:08 »
Dnes sa mi dostal do ruk tento clanok https://www.istp.sk/clanok/11924/Nicnerobenie-v-praci-potesenie-ci-utrpenie-. Mam pocit, ze z velkej casti sa ma to tyka. Mali ste alebo mate s niecim takym skusenost, a ak ano, ako ste to riesili, resp. riesite? V niekedy nie je co robit, tasky byvaju nezaujimave, casto mam pocit, ze to co robim nema hlbsi vyznam

Velmi zajímavý článek! Tohle byl několik let přesně můj případ. Po určité době jsem to řešil tak, že jsem si udělal živnosťák a našel si nějaké adminování na dálku, přes internet. Najednou jsem ani nemusel v práci fejkovat, že jsem busy :-) :-) Byl jsem busy, ale s prací pro někoho jiného :-) Každopádně změna zaměstnání je dle mého názoru asi nejlepší cesta, něco co člověka může zase pořádně nastartovat, dát mu opět smysl.. Měl jsem se tam na to vysrat už dávno.. GL!

« Odpověď #57 kdy: 14. 01. 2017, 21:47:45 »
ale hovno. cista mzda je nesoumeritelna. porovnej cistou mzdu (pri stejne hrube) u chlapa co ma hypoteku za 4mega, zivotni pojisteni a 3 deti z toho u jednoho manzelka doma vs mladej bez zavazku po skole.
« Poslední změna: 14. 01. 2017, 21:52:33 od to_je_jedno »
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #58 kdy: 14. 01. 2017, 21:50:04 »
Když někdo řekne kontrakt, představím si kontrakt. A on přitom mluví o švarcu :D Dneska to firmy drze nabízejí a když se zeptám, jestli jde o švarc, tak začnou blekovat nějaký píčoviny. Je potřeba mít jasno.

Přitom místo blekotání mohou jasně říct: Klidně si mějte kontrakty s kýmkoli dalším, nám je to jedno. Potřebujeme, abyste stíhal řešení našeho zadání.
To nechapu tuhle debatu. Pokud to neni HPP tak je uplne jedno jestli si nekdo mysli na "svarc" nebo "kontrakt" - do mych ostatnich aktivit mu neni VUBEC nic.

EDIT: sam bych se naopak v takovem pripade snazil delat faktury pro dalsi subjekty - treba jen preprodavat webhosting a fakturovat neco jako support a snazit se tak eliminovat maximum ze znaku svarcu. Jinak nevim jak ostatni, ale za mych 8 let na zivnost u me nikdy nebyla zadna kontrola (ono pri vydajovem pausalu a nulove dani z prijmu jaksi neni moc co kontrolovat).
« Poslední změna: 14. 01. 2017, 21:51:57 od to_je_jedno »
Děkuji za možnost editace příspěvku.

javaman ()

« Odpověď #59 kdy: 14. 01. 2017, 22:44:51 »
Jenže on ti chce nařizovat, kde máš sedět, jak dlouho tam máš být a celkově normální zaměstnanec.

Jak jsem psal, proti švarcu nic nemám. Třeba za pár let bude legální a nikomu to nepřijde divné. Jde mi o to, že ty firmy jsou podvodníci. Chtějí zaměstnance, ale hrají si na to, že hledají podnikatele. Tak ať řeknou, že jsou to hajzlové, kteří ti chtějí dát méně a zároveň ti sebrat plno práv. Pak do toho i tak určitě někdo půjde. Ale oni se tváří, že HPP je jako IČO, jen víc vyděláš :D S takovejma lopatam je ztráta času vůbec začínat.