Ale jasne ze nechem know-how ved to sa ani neda... Predpokladam ze ked pisal lenin ze treba 6 rokov cca studia tak to beriem ze to tak asi bude, a jasne ze som samostatny a mam kopu casu ale chcem vediet o co ide chapes..
Ja si mozem googlit 1000 videii o mainframeoch od IBM a zOS no pokial zistim ze praca vyzera tak z cely den sedim na riti a nic nebudem robit, ziaden developing a toho systemu sa snad ani nedotknem, mozno vtedy ked je downtime co snad nikdy nebude - tak bude vediet aha toto neni nic pre mna kedze chcem robotu kde mozem robit rozhodnutia a niest za ne nasledne aj zodpovednost, nieco tvorit a byt potom na to hrdy chapes.
Jedine co com chcel je vediet ako to vyzera.
Ukazem vam priklad ako som to myslel:
Robim v nemeckej banke vo viedni, ITckara. Ako to tu vyzera? Je tu nuda, platia dobre, ale nebavi ma to tu a neostanem tu dlhsie ako kym budem mat dalsiu pracu - ktoru si momentalne hladam. Bankou to ale nie je ludia su tu ok, mame tu popobcku asi s 200 ludmi a nase IT ma 7 clenov. Spravujeme od user-end PC a ich laptopy cez routre, switche, backup, servery. A teraz to pride - zial zial zial zial len a len on site HW. Co to znamena? U nas je vsetko centralizovanie v nemecku tam sedia domain admini, networking engeneers a spol. Nam sem pride hardware s nakresom ako a kam napojit optiku, ako a kam napojit metaliku ako a kam to zapojit do racku - spravi sa hotovo. Oni tam pridavaju userov do active directory, my mame len read only prava - totalna nuda. Takze co vlastne robim? Sledujem siet, sledujem server, sledujem backup - ci nedosli pasky, popripade ich vymenim. Ak nieco treba volaju z nemecka. Kolegovci riesia aj user end pc - take ze nejde mi Outlook alebo Lotus notes mi zamrzol - to ale nespada podo mna, ja som skor zavrety vedla serverovne, v ktorej aj tak toho nemam co moc zmenit jedine ze by som zobral kladivo...
Som tu teraz asi 3 miesiac, popri tom studujem co je asi hlavne, hladal som to ako zarobok na Kawasaki Z750 ktoru si podla vsetkeho o mesiac-dva kupim. Potom sajonara. Hladal som nieco kde vyuzijem znalosti serverov, networkingu a javy - toto miesto malo byt zevraj ono.. blbost
je tu nuda, no ked mi ponukli tento plat tak som povedal ze to skusim...
Takze ak niekto hlada cash za malo roboty, nasa banka je vasim zlatym dolom, kto chce aj nejake tie rozhodnutia robit tak ruky prec... (mame tu python developerku z linuxu ktora momentalne riesi ked vypadne telefon lebo jednoducho vsetky kompetencie sa presunuli do nemecka a ona uz nema poriadne v svojom obore co robit - jedine ze by sa prestahovala do nemecka)...
Tolko k tomu, nieco taketo som chcel nic viec
LEN AKO TEN SVET VYZERAA