ale ja s c2550d4i mam v IPMI RJ45 kabel do switche kde ma pevnou IP,
jednu LAN mam do jineho switche kde ma take pevnou (jinou) IP,
druhou LAN mam do dalsiho switche ...
tedy obe onboard intel sitovky bezej a zaroven bezi ipmi...
Zdarec nobody,
nasel sem po dlouhy dobe volnou chvili a aktualizovam BMC na C2550D4I, nyni je tam verze 0.30.0
Pri ty prilezitosti jsem se jal vyzkouset chovani a nastaveni togo IPMI.
Muj dotaz na tebe - jak mas nastaveny sitovky v UEFI a v tom webovem rozhrani?
Pro jistotu jsem jeste jednou prolezl prirucku k MB a k IPMI (tam je hovno).
UEFI/Server MgmtPokud dam NCSI i IPMI Unspecified a mam zapojen jen kabel do IPMI, nedostane to adresu a nedostanu se na to, pritom dle prirucky by to melo jit nakonfigurovat pote pres web, takze nejakou adresu by to dostat melo...
Na IPMI se dostanu jen kdyz ji dam Dynamic nebo Static, pak ale nemuzu menit konfiguraci pres web.
Megarac/webV UEFI nastaveni viz. vyse, pres webove rozhrani nemuzu nic moc delat. Na karte Network Settings mam dostupne jen 2 interfejsy - Share LAN a Dedicate LAN.
Pro ShareLAN nenastavuju nic (disable). Pro DedicateLAN mam nastaveno jen IPv4 pres DHCP.
Network Bonding je disable (neni enable), Default Interfaces me to nenecha vybrat a Auto Configuration je enable bez moznosti to zmenit.
Dalsi co me nejde do hlavy ze na karte Network Link kdyz nastavim interface DedicateLAN tak je automaticky ON Auto Negotiation (s link 100Mbps) a kdyz ho zmenim na Off a nastavim mu 1000 Mbps, po ulozeni tam je stejne to puvodni nastaveni. Tohle je mi zrovna celkem jedno ale dost me to prekvapilo

Dalsi postrehy vyzkousim zitra, snad

Mimoto jeste druhej dotaz - jde ti pustit ta Java konsole z linuxu? Nejakej cas sem ji nepoustel a ted mi openjdk hlasi chybu a nespusti se, na debianu stable i testing, grrr dalsi vec k reseni, ta java je vazne zlo.
Diky kdyztak za info ci rady.