Jsem javista a nechci pořád vyvíjet pro banky a korporace!

anonym

Věčně omýlané téma, Java. Ale teď už doopravdy.

Jsem Javista, mám rád Javu a chci dělat něco pořádného! Ale to asi chci moc nebo co. Drtivá většina nabídek práce jsou IS pro banky a jiné velké subjeKty. Tahle platforma si zaslouží víc! Ale nic není, menší firmy dělají v .NETu. Co s tím? Přeorientovat se na jiný jazyk?

A teď malá vsuvka. Považuju za vrchol všeho, když soft, ketrý poptává stát pro komunikaci s úřady (je to takové vyplňování formuláře s pdf), je udělaný v .NETu. To je neuvěřitelný bordel! Tolik lidí používá Linux nebo Maca, a oni udělají tuhle aplikaci v .NETu. Totální nýmandi jak na úřadě, tak v te firmě!

jpu

Re:Jsem javista a nechci pořád vyvíjet pro banky a korporace!
« Odpověď #1 kdy: 09. 01. 2017, 21:46:51 »
javamane mas svoju slabu chvilku a zas si zalozil fake temu? :)

javaman ()

« Odpověď #2 kdy: 09. 01. 2017, 21:50:11 »
Jak jiný jazyk? Největší věci jsou v Javě ne náhodou. Prostě se neorientuj na lopaťácké banky.

Co na Javě máš rád?

Polymath

« Odpověď #3 kdy: 09. 01. 2017, 22:03:11 »

Jsem Javista, mám rád Javu a chci dělat něco pořádného! Ale to asi chci moc nebo co. Drtivá většina nabídek práce jsou IS pro banky a jiné velké subjeKty. Tahle platforma si zaslouží víc! Ale nic není, menší firmy dělají v .NETu. Co s tím? Přeorientovat se na jiný jazyk?

A teď malá vsuvka. Považuju za vrchol všeho, když soft, ketrý poptává stát pro komunikaci s úřady (je to takové vyplňování formuláře s pdf), je udělaný v .NETu. To je neuvěřitelný bordel! Tolik lidí používá Linux nebo Maca, a oni udělají tuhle aplikaci v .NETu. Totální nýmandi jak na úřadě, tak v te firmě!
Jo, jiný jazyk, ideálně něco moderního jako Go nebo třeba Rust, prostě něco založeného na moderních poznatcích z CS. K .NETu no comment, u nás ve firmě zase vše dělají jen pro Linux a macOS a widláci si stěžují, ale to je tak vše, co můžou dělat.

Sten

« Odpověď #4 kdy: 09. 01. 2017, 22:09:31 »
Menší firmy v .NET? Vždycky, když jsem viděl inzerát na .NET, byla to velká firma, nejčastěji typu Acision, kam nedoporučuji jít ani na recepci. Menší firmy dělají v C, C++, Pythonu, Ruby, Swiftu či Erlangu. Anebo té Javě, ale pro Android.

Pokud chceš Javu, ale ne pro banky, hledej programování pro Android.

nobody12345

« Odpověď #5 kdy: 09. 01. 2017, 22:11:49 »
musis si vybrat nejaky obri (zo slova obr) software ktory sa nikdy do nicoho ineho neprepise a tam sa zasit a spoznat ho do takej hlbky ze ta nemozu vyhodit. a to nehovorim o nejakych dinosauroch 15 rocnych ale perspektivnych projektoch. Takto projekty byvaju dost vela krat open source a zaroven si prispievanim do takehoto projektu robis meno.

Namatkovo ma napada napriklad Apache Kafka alebo Cassandra. Som pocul od kolegu z Australie co robi konzultanta na Cassandru ze ked prispievas do upstream Cassandry tak firma co to ma pod palcom a robi tomu support (DataStax) ta sama kontaktuje a spravi ti ponuku ktora sa neodmieta ...

Len si sam odpovedz, ci na to mas ... to su "naozajstne" veci v Jave. Napr. taka Cassandra, za tym je tolko computer science a kondenzovanej knowledge do vysledneho produktu ze nic viac "naozaj" uz asi nemas ...

javaman ()

« Odpověď #6 kdy: 09. 01. 2017, 22:34:04 »

Jo, jiný jazyk, ideálně něco moderního jako Go nebo třeba Rust, prostě něco založeného na moderních poznatcích z CS. K .NETu no comment, u nás ve firmě zase vše dělají jen pro Linux a macOS a widláci si stěžují, ale to je tak vše, co můžou dělat.

Odkdy je Go moderní? ;D Dyť tam nic není a nic to neumí. To je tak na skriptíky na doma...

klaxo

« Odpověď #7 kdy: 09. 01. 2017, 23:35:19 »
Neviem ako v cechach ale u nas je najviac pracovnych ponuk na .NET (ak neratam LAMP programatorov, ktori zarabaju tretinu z toho co bezni programatori) dost vela firiem u nas  su partneri MS a tiez statna sprava kompletne funguje na .NET. najde sa aj par javových ponuk ale to su len specificke oblasti ako financnictvo. Robim vo firme kde javistov pouzivaju len na android inak vsetko ostatne (web, is) robime v .NET a dokonca aj javisti sa musia ucit .NET

balki

« Odpověď #8 kdy: 10. 01. 2017, 00:18:28 »
Neviem ako v cechach ale u nas je najviac pracovnych ponuk na .NET (ak neratam LAMP programatorov, ktori zarabaju tretinu z toho co bezni programatori) dost vela firiem u nas  su partneri MS a tiez statna sprava kompletne funguje na .NET. najde sa aj par javových ponuk ale to su len specificke oblasti ako financnictvo. Robim vo firme kde javistov pouzivaju len na android inak vsetko ostatne (web, is) robime v .NET a dokonca aj javisti sa musia ucit .NET

To maju ti vasi javisti pekne blbe, lebo javovych jobov je ovela viac, nez javistov. Asi tam mate riadnu fluktuaciu, co?

joohn

« Odpověď #9 kdy: 10. 01. 2017, 01:42:10 »
Odkdy je Go moderní? ;D Dyť tam nic není a nic to neumí. To je tak na skriptíky na doma...
Off topic: Kedze Go je tu od 2009, tak bude minimalne modnejsi ako Java. A ano napisem si v nom doma jednoucelovy skriptik, ktory staticky skompilujem, dam do kontajnera (modny nazov microservice) a potom ho mozem vertikalne jednoducho skalovat s radovo mensimi narokmi na zdroje oproti Jave (nepotrebujem si tahat cele JVM a dynamicke zavislosti). Mhmmm, vlastne ten svoj domaci Go skriptik napisem ako Lambda funkciu a budem este modnejsi (serverless). Na priemerny 20ms Go overhead sa Java v tomto pripade nechyta. <flame>Mne z tohto porovnania vychadza Java ako jazyk pre stare lopaty.</flame>

K teme: big data sa derie dopredu takze IMHO v tomto obore sa da pouzit Java (Hadoop, Kafka) pripadne podobny jazyk Scala (Spark).
BTW dovolim si podotknut pre tunajsich Java fajnsmekrov: Cassandra (Java) ma aj svoju vykonnejsiu drop-in nahradu ScyllaDB (C++).

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 10. 01. 2017, 02:05:11 »
Off topic: Kedze Go je tu od 2009, tak bude minimalne modnejsi ako Java. A ano napisem si v nom doma jednoucelovy skriptik, ktory staticky skompilujem, dam do kontajnera (modny nazov microservice) a potom ho mozem vertikalne jednoducho skalovat s radovo mensimi narokmi na zdroje oproti Jave (nepotrebujem si tahat cele JVM a dynamicke zavislosti). Mhmmm, vlastne ten svoj domaci Go skriptik napisem ako Lambda funkciu a budem este modnejsi (serverless). Na priemerny 20ms Go overhead sa Java v tomto pripade nechyta. <flame>Mne z tohto porovnania vychadza Java ako jazyk pre stare lopaty.</flame>

K teme: big data sa derie dopredu takze IMHO v tomto obore sa da pouzit Java (Hadoop, Kafka) pripadne podobny jazyk Scala (Spark).
BTW dovolim si podotknut pre tunajsich Java fajnsmekrov: Cassandra (Java) ma aj svoju vykonnejsiu drop-in nahradu ScyllaDB (C++).
Krom absence VM má Go GC, jehož efektivity Java z principu nikdy nedosáhne, to je hlavní přednost Go. C++ se v podstatě hodí na to samé, co Go, dosahuje stejné efektivnosti, ale ve většině případů bude kód složitější a nepřehlednější. Java je prostě jen relikt.

Kdo iv

« Odpověď #11 kdy: 10. 01. 2017, 07:23:28 »

Krom absence VM má Go GC, jehož efektivity Java z principu nikdy nedosáhne, to je hlavní přednost Go. C++ se v podstatě hodí na to samé, co Go, dosahuje stejné efektivnosti, ale ve většině případů bude kód složitější a nepřehlednější. Java je prostě jen relikt.

Tak tady pozor, rict ze C++ se hodi na to same co Go, mi prijde prehnane. Spis bych rekl ze Go se hodi na malou velmi specifickou podcast ukolu na kterou se drive pouzivalo C++. A v teto podcasti si vede velmi dobre. Jinak na veci jako jsou hry coz je jedna z hlavnich domen C++, bych go urcite nenasadil. JVM nebo HHVM bych taky urcite nepsal v Go atd.

Troll

« Odpověď #12 kdy: 10. 01. 2017, 08:25:28 »

Jo, jiný jazyk, ideálně něco moderního jako Go nebo třeba Rust

Jiny jazyk, ano, ale on chce delat neco poradneho, ne frikulinske zmrdoviny. Takze bud C nebo shell.

john

« Odpověď #13 kdy: 10. 01. 2017, 10:49:18 »
Jo, jiný jazyk, ideálně něco moderního jako Go nebo třeba Rust
Jiny jazyk, ano, ale on chce delat neco poradneho, ne frikulinske zmrdoviny. Takze bud C nebo shell.

Frikulinske zmrdoviny: takmer vsetko v Docker svete preferuje Go, napr. Dropbox svoj Pocket Magic najprv napisal v Go ale nakoniec ho prepisal este raz do Rust. Spomenuty shell mi pride ako najvhodnejsi kandidat na frikulinske zmrdoviny.

« Odpověď #14 kdy: 10. 01. 2017, 11:45:06 »
Frikulinske zmrdoviny: takmer vsetko v Docker svete preferuje Go, napr. Dropbox svoj Pocket Magic najprv napisal v Go ale nakoniec ho prepisal este raz do Rust. Spomenuty shell mi pride ako najvhodnejsi kandidat na frikulinske zmrdoviny.
Ty to tady moc nečteš, co? Že vůbec nejsi v obraze co se týče anti-hipsterské komunity. Pro antihipstery je docker naprostým ztělesním frikulínství a Dropbox je jedním z avatarů Cloudu, boha zmrdovin.