Trochu vám upřesním předchozí debatu o informaci. To, že je objekt zelený a kulatý není informací, ale je to stav, nebo vlastnost a takový objekt je sám o sobě fyzickým nosičem některých informací. Nicméně, pokud tento objekt bude nedostupný (v uzamčené skříni), žádné informace nám neposkytuje. Informace je vázána mimo jiné i na jejího příjemce. Pokud neexistuje příjemce, nejedná se o informaci. Informace o daném objektu vznikne až v okamžiku, kdy si někdo daný objekt prohlédne a tuto informaci nějakým způsobem zachytí, ať už pouhým zapamatováním si daného stavu, nebo jeho zaznamenáním na jakýkoliv další nosič. Nejdůležitější vlastností informace je její informační hodnota, které nám udává, jak tato informace snižuje entropii. Navíc se informační hodnota ještě liší v závislosti na tom, čeho entropii chceme zmenšovat nebo i na tom, jakou entropii má systém před získáním dané informace. Pokud například hádám libovolné číslo, entropie se limitně blíží nekonečnu. Pokud se dozvím, že číslo je sudé, opět se limitně blíží nekonečnu, protože ačkoliv se může zdát, že jsem vyřadil polovinu možností, stále mám v podstatě nekonečně mnoho možností. Pokud mi někdo řekne, že číslo je v rozsahu 1 až 100, předchozí informace mi dodatečně entropii sníží ze 100 možností na pouhých 50. Každopádně smyslem bylo vysvětlit, že informaci, kterou nemám, nemůžu považovat za informaci do doby, než ji získám. Proto to rozdělení na informace vs vlastnost/stav.