Jak jsou na tom Fedora a openSUSE? Nad těmito dvěma distry jsem uvažoval, že bych je při příští instalaci zkusil místo Xubuntu.
Netusim, me kdysi silene nasraly RPM distra s jejich dementnim spravcem balicku, kruhovymi zavislostmi balicku a podobnymi nesmysly, takze jsem presedlal na Debian. Dnes pouzivam Devuan a hodlam na jednom stroji zase zkusit Debian bez systemd. Devuan je zatim celkem dobry, na problemy jsem moc nenarazil, i kdyz je to zatim beta. Nejvetsi opruz zatim je, ze nechodi apt-file, protoze na serveru zatim nemaji soubory se seznamy souboru v baliccich.
Videl jsem, ze Fedoru a openSUSE si tu obcas lidi vychvaluji, i kdyz jsem zaznamenal, ze s Fedorou obcas mivaji problemy, napriklad po upgradu na novou verzi. Obecne ale asi spise celkem dobre distro a problemy mozna vznikly hlavne tim, ze urciti jedinci jsou prilis natreseni na novou verzi a upgraduji okamzite, jakmile vyjde. To je u Fedory asi blby napad, tak jako u Blbuntu.
Pokud nemusite nutne mit RPM distro, mozna by stalo za to mrknout na Kanotix. Je zalozen na Debianu stable a tusim, ze je to v podstate Debian bez nekterych debianich opruzu, jako napriklad multimedia, ktere je na Debian nutno splasit z externiho repa (mplayer a tak). Mam to na jednom krapu, ale uz dlouho jsem na to nesahl, protoze se furt nemuzu dokopat k oprave toho zasraneho ACERiho pantu od displaye. Netusim tedy, co v Kanotixu vypuklo po prichodu systemd do Debianu.