To je zajímavý, že je to přesně naopak. Dnešní OOP, které má Java, je právě velmi promakané a v podstatě nemá konkurenci. Co bys navrhoval jiného? Jak ti to znepřehledňuje kód? Třeba to jen neumíš 
Trosku to nacnem, uz sme riadne offtopic tak prosim, som sa tym zaoberal v dizertacke, ktoru som nedokoncil, lebo som debil.
1. volanie metody vnasa isty stupen nepriamosti do kodu. Ked mas proceduru, musis si "odskocit" aby si videl, co ta proceduru robi.
2. ak mas votkanu proceduru (bezne pri asymetrickom AOP), tak ani nevidis, ze sa nieco niekde vola. Musis si pozriet pointcuty, pomocou ktorych sa to navesiava a potom zistis, ze co sa vola.
3. OOP zasa vnasa ine "svinstvo" a tym je polymorfizmus. Tam uz absolutne nevies, co sa zavola. Nula bodov, mozu ti tam podhodit vselico.
4. Ruby a myslim ze aj C# ma tzv partial classes, kde jedna trieda moze byt rozhodena do N zdrojakov. Zostava sa potom skrabat na hlave a rozmyslat, preco sa classa vyskladala tak, ako sa vyskladala.
Zaver je taky, poviem to po javamanovsky, ze "no a co, ak clovek nie je lopata, tak to nevadi".