Byt či podnájem

Franta <xkucf03/>

Re:Byt či podnájem
« Odpověď #75 kdy: 01. 01. 2017, 22:57:02 »
Že nejsou? Aby to splňovalo charakter pojištění, nesměla by odvedená částka být v přímé úměře s příjmy, ale odrážet míru rizika, takže vlastně úplně naopak.
Coz by ovsem nebylo realizovatelne.

To je zase téma na jinou diskusi… Ale mně šlo o to, abychom věci nazývali pravými jmény. Proč režim lže a tvrdí lidem, že něco je pojištění, když to vůbec pojištění není? Proč takhle stát šidí svoje vlastní občany?

Jenda

« Odpověď #76 kdy: 02. 01. 2017, 00:43:30 »
Co se EET týče, tak jsem s tím vysoce spokojen, vč bonzačky. Považuju to za elegatní řešení toho, jak hlídat placení daní - hlídají to občané a ne neschopný stát.

EET má podle mě problém v tom, že v nějaké centrální NSA se agregují informace o tom, kdo, kdy a za kolik prodal. Kdyby to využívalo moderní kryptografii, například zero-knowledge proofs, nějaké decentralizované řešení atd., bylo by to podstatně přijatelnější. (v okamžiku, kdy na systém přímo dohlíží člověk, který sám má velké podnikatelské zájmy, je to ještě víc na pováženou -- už se ani nemusí čekat, až ta data někdo zvenku ukradne…)

A pak nějak chybí studie k tomu, jestli si fakt polepšíme - jestli třeba ty restaurace netvoří 0.01 % daňových úniků a tak.

Mohl bych uvézt příklad dotací, kde letělo do koše mnohem víc peněz než za ptačí hnízdo od babiše.
Já bych mohl uvést příklad masových vražd, kdy zemřelo mnohem víc lidí než když jsem zabil tady Pepu. Proto doufám, vážený soude, že můj čin necháš bez trestu.

JÁ BUDU VOLIT Babiše, nikdo lepší tady není.
Babiš má i další pozitiva, například konečně zcenzuruje internet.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 02. 01. 2017, 00:53:56 »
To je zase téma na jinou diskusi… Ale mně šlo o to, abychom věci nazývali pravými jmény. Proč režim lže a tvrdí lidem, že něco je pojištění, když to vůbec pojištění není? Proč takhle stát šidí svoje vlastní občany?

Ono to pojisteni je. Akorat ze nepojistite jen sebe ale podle vyse prijmu jste bud pojisten jinymi nebo pojistite i jine.

Ostatne "nespravedlnosti" v pojisteni by se naslo vice. Jako bohaty budete trpet v jednom kuse. Na Ferrari budete mit pojistku vyssi, nez Franta na jeho Skodivku 120. A za vasi haciendu s hektarovou zahradou a bazenem zaplatite pojisteni take vyssi, nez stara Blazkova za kozi chlivek.

Franta <xkucf03/>

« Odpověď #78 kdy: 02. 01. 2017, 01:27:26 »

Ono to pojisteni je. Akorat ze nepojistite jen sebe ale podle vyse prijmu jste bud pojisten jinymi nebo pojistite i jine.

Ostatne "nespravedlnosti" v pojisteni by se naslo vice. Jako bohaty budete trpet v jednom kuse. Na Ferrari budete mit pojistku vyssi, nez Franta na jeho Skodivku 120. A za vasi haciendu s hektarovou zahradou a bazenem zaplatite pojisteni take vyssi, nez stara Blazkova za kozi chlivek.

Kozí chlívek jen tak někdo nevykrade, riziko je nízké a výše pojistky ho odráží. U těch aut to někdy moc fér není, ale pořád tam jakž takž nějaký racionální základ je, nebo alespoň náznak… – za výkonná nebo terénní auta pojišťovny vybírají víc, protože předpokládají, že budeš jezdit jako blázen (buď rychle, nebo že někoho zmasakruješ tou traverzou, co máš přidělanou vepředu :-) Tahle úvaha je často dost mimo. Ano, platím hodně, ale ještě to dokážu se skřípěním zubů akceptovat. Ale to co dělá stát, to nemá s pojištěním vůbec nic společného – stát ti účtuje podle příjmu, nikoli podle rizika (ani podle nějakého smyšleného nebo nepodložené hypotézy – prostě se tam s rizikem vůbec nepracuje a počítá se to z tvého příjmu → není to pojištění).

P.S. a to že pojistím i jiné nebo někdo pojistí mě, a proto je to pojištění – tak to je solidní newspeak, s tím bys mohl jít rovnou do politiky :-)

Mysteriozni Z

« Odpověď #79 kdy: 02. 01. 2017, 02:14:30 »
Sakra já ty příjmy Praha / Ostrava blbě spočítal, přepsal jsem se v nule... Takže ještě jednou:

Ostrava (vše hrubého)
Začínám na 32000,-
Každý rok si připíšu 3000,-
Strop je 70000,-
------------------------------
Celkem za 33let: 24612000,-

Praha (vše hrubého)
Začínám na 40000,-
Každý rok si připíšu 5000,-
Strop je 110000,-
------------------------------
Celkem za 33let: 37260000,-

Ku*va zase se ti Pražáci mají líp...  :-[

Mysteriozni Z

« Odpověď #80 kdy: 02. 01. 2017, 02:34:13 »
Já na to kašlu, pořád se tu handrkovat o miliony. Raději si vypěstupuju konopí a zahulím si.

Youda

« Odpověď #81 kdy: 02. 01. 2017, 11:33:07 »

Vtipné na tom je, že když si to přepočtete na čistou mzdu, tak to co si vydělám v Praze navíc, utratím za dům s pozemkem, které tam stojí tak o 5mil. víc než tady. (Pokud jsem teda neudělal chybu ve skriptu)

Adije Praho!

Heh, zajimave pocty.
Muj dum postaveny v roce 2013 stal prave onech 5 mega, z toho 2 mega pozemek (800 metru od namesti byvaleho okresniho mesta (nyni Praha Vychod) - dojezd MHD na metro 15 minut) a 3 mega vlastni stavba.
V realu je dum na slusnem miste v/u Prahy o cca 1 mio drazsi na pozemku, vlastni stavba stoji vsude stejne. Ostatne, me stavela firma z Pardubic.

Jinak Praha ma hlavne vyhodu sirsich moznosti, kdyz prijdes o praci za 70 klacku v Ove, budes HOODNE problematicky hledat rovnocennou nahradu. V Praze mas stejny dzob do tydne.
Praha ma taky vyhodu pro spolupraci se zahranicim, Mnichov autem 4 hodiny, Ruzyne je jedine pouzitelne letiste v CR.

Youda

« Odpověď #82 kdy: 02. 01. 2017, 11:35:56 »
Možná na nějaký čas jo, ale ideálně bych dělal freelancera z domu, třeba pro zahraniční firmy, a to jde i z Ovy. Kažopádně jít do Prahy kvůli penězům to se mi nevyplatí. Co se týče Brna, tak tam jsem nemovistosti zkoumal velice zhruba, ale vyšlo mi, že nejsou o tolik levnější než třeba v Praze.

Abys mohl byt ostravsky freelancer, musis nejprve par let v te Praze/Mnichove stravit.
Jestli si predstavujes, ze posles do Deustche Telecom mejl: "Ja jsem Vincek z Ostravy a budu pro vas delat za 500 ecek denne", tak takhle se to obvykle nehraje.

hu

« Odpověď #83 kdy: 02. 01. 2017, 11:56:39 »
Jinak Praha ma hlavne vyhodu sirsich moznosti, kdyz prijdes o praci za 70 klacku v Ove, budes HOODNE problematicky hledat rovnocennou nahradu. V Praze mas stejny dzob do tydne.
Praha ma taky vyhodu pro spolupraci se zahranicim, Mnichov autem 4 hodiny, Ruzyne je jedine pouzitelne letiste v CR.

Kladno neni Praha. Jestli dum v Praze, tak ma smysl leda Bubenec, Stresovice, mozna Hanspaulka a Podoli. Tyhle suburb vidlaci jsou pro mesto akorat zatez.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 02. 01. 2017, 12:39:27 »
Kozí chlívek jen tak někdo nevykrade, riziko je nízké a výše pojistky ho odráží.

Tak takova koza se vzdycky hodi. Kozu muzu sezrat, ale nevim, co bych delal s nabytkem z milionarovy vily.

Citace
Ale to co dělá stát, to nemá s pojištěním vůbec nic společného – stát ti účtuje podle příjmu, nikoli podle rizika (ani podle nějakého smyšleného nebo nepodložené hypotézy – prostě se tam s rizikem vůbec nepracuje a počítá se to z tvého příjmu → není to pojištění).

Jak se to vezme. Oni treba bohati maji posledni dobou vysoke riziko, ze je klepne pepka, kdyz se koukaji na vyvoj akcii nebo problemy bankovniho sektoru. Riziku pak odpovida to, ze vic plati. ;-)

Youda

« Odpověď #85 kdy: 02. 01. 2017, 13:47:10 »

Kladno neni Praha. Jestli dum v Praze, tak ma smysl leda Bubenec, Stresovice, mozna Hanspaulka a Podoli. Tyhle suburb vidlaci jsou pro mesto akorat zatez.

Zminovane ctvrte a domky v nich postavene jsou pomerne slusna varianta bydleni, lec cena je cca 20 mega za poloruinu, do ktere se dalsich X mega musi nacpat... V Ricanech je mozno poridit obdobne bydleni za ctvrtinu za cenu, ze cesta do prace se prodlouzi o cca 15 minut.
Kladno neni Praha, dokonce ani Ricany nejsou Praha, Cernosice a Brandys dtto. A to je velice dobre.

Osobne jsem zil v Praze 18 let, 10 km za Prahou teprve 3 roky.
Praha jde jako misto k zivotu do kytek. Ceny realit mimo, momentalne stoji metr slusneho bytu 100 klacku. Do toho chutovcicky jako modre zony, "zklidnovani dopravy" a vseobecna buzerace kleptomagistratu. Hluk, smrad, bezdaci a hromady psich hoven. Pro studenty, singles, duchodce jeste OK. A pro vydelavani penez. Pro rodinu nesmysl.

Zil jsem v Londyne, Zagrebu, Bratislave, Mnichove a v Praze a komedialni omezenost echt prazaku me neprestava udivovat. Vetsina zije na hnoji typu Haje, Zizkov, Karlin, Cernak - a jsou na to prevelice hrdi. V centru skanzen pro turisty s matrjoskama, ve vilovych ctvrtich mafiani a Rusaci.

Zil jsem na hodne mistech, a kvalitni bydleni poznam, Praha to neni. Dnes, kdyz prijedu s deckama z vyletu do hor, nejmensiho spiciho vynesu z garaze par metru pres chodbu do pokojiku, vetsiho necham spat v aute, prijde sam, az se probudi. Sanky a lyze necham na aute, uklidim pozdeji, az se mi bude chtit. V Praze je stejny task nebetycny oser, kdy zaparkuju 100 metru od baraku, pak taham napetkrat rvouci rozespale deti, pak sanky, pak lyze, pak detske sedacky, kdyz to za hodinu vsechno odtaham, muzu se rozvalit na gauci a poslouchat pres svetlik souseda o patro vys, jak sere... I blby rodinny nakup dostat z auta je nebetycny oser. Kdyz zena uspi pulrocni dite, otevre francouzske okno na zahradu a strci kocarek na zastresenou pergolu a muze si odpocinout. V Praze to same pro moji zenu znamenalo vytahem na ulici, tramvaji do grebovky a tam slalomit mezi psimi hovny, polomrtva unavou a nevyspanim. Kdyz chci dat decka cachtat do bazenku, otevru francouzske okno, nemusim se trmacet do Ymcy. Kdyz chce decko maliny, jahody, kedluby, hrasek - stejna cesta pres francouzske okno. Decko v Praze je chudak, zijici v presvedceni, ze hrasek roste v Tescu a kravy jsou fialove. Pozemek na dum v Praze stoji Xnasobek a to jeste v mizernych a mizerne dostupnych lokalitach, kde neni lautr nic. V dobre lokalite pozemky nejsou, leda koupit za SILENE penize ruinu a tu strhnout (pokud pamatkari dovoli) jinak cesta k modernimu bydleni nexistuje.
Co bydlim za Prahou, je muj barak neoficialni treffpunkt pro pratele a zname, co jeste z Prahy nevypadli. Brachovy decka slavi narozeniny u me na zahrade, bydli v modre zone a to na nejaky socialni zivot zapomen. Bracha ostatne taky mizi, stehuje se na jeho chalupu na Slapech, bude delat homeofice 2 dny v tydnu, 3 dny v Praze.

V Praze jsem zil 18 let a dnes opravdu nevim, co bych krome prace v Praze hledal. Kdybych chtel nekvalitni kokes, nezletilou ukrajinskou slapku, matrjosku nebo ruskou dustojnickou cepici, to vim kde hledat, k tomu je Praha dobra. Ale tyhle veci zas tak casto nepoptavam. Pak jeste Dejvicke divadlo, to stoji za navstevu. A ZOO a Technicke muzeum. Jinak je Praha dobra jenom jako centralni hub zakazniku a letiste, k nicemu jinemu to dobre neni.

Jsem prejici clovek, kazdemu preju, co jemu libo. Me vyhovuje bydlet za Prahou a delat v Praze. Tobe vyhovuje bydlet v Praze, poslouchat komedialni vylevy Krndy a byt jejim pokusnym kralikem, a na "farmarskych trzich" na Jiraku kupovat v unoru bioredkvicky. V mesteckach okolo Prahy zadne farmarske trhy nejsou, jenom obycejne trhy, misto bioredkvicek jenom obycejne redkvicky a rozhodne ne v unoru. Jo, a Krnda ti prave za Xmega z erarnich zajistuje pujcovnu bicyklu, uzij si to.
Jo, a v soucasnem magistratnim rozpoctu byla prave navysena polozka "2212 - Sankční platby přijaté od jiných subjektů" na 145 mega (pred dvema lety to bylo 100 mega), tolik musi vybrat prazsti meststi gibboni na pokutach za parkovani a na radarech, je to uz napevno zadratovane v rozpoctu. Za to se da postavit dobre 2 kilometry cyklostezky odnikud nikam, to si taky uzij, jsem prejici clovek.

peva

« Odpověď #86 kdy: 02. 01. 2017, 14:35:49 »
Mimochodem platy Praha - Ostrava jsou vcelku vtipné. Řekněme, že teď mám v Ostravě 32000,- hrubého a ročně můžu očekávat, že si můžu polepšit o 3000,- . Předpokládat rovněž budu, že strop, kolik mi kdo za seniorskou pozici v Ostravě dá, bude tak 70 000,- hrubého. Potom za 33let (to mi bude 60let) si celkově vydělám:

30 840 000,- Kč (Hrubého)

Řekněme že bych jel do Prahy. Tam hned z fleku dostanu 40000,- a ročně si polepším tak o 5000,- , přičemž rozumný strop na Prahu pro neautistického programátora ne-workoholika bych viděl tak 110 000,-. Potom za 33let si vydělám:

37 260 000,- Kč (hrubého) :D :D :D

ROZDÍL 6 420 000,- (Hrubého)

Ty v.l., Musíš si k tomu nakresalit graf jak v básnících.
Jinak to je úplna blbost to takhle plánovat a porovnávat.
Život se nakonec odvíjí jinak než plánuješ.....

javaman ()

« Odpověď #87 kdy: 02. 01. 2017, 14:49:07 »
Bracha ostatne taky mizi, stehuje se na jeho chalupu na Slapech, bude delat homeofice 2 dny v tydnu, 3 dny v Praze.

V Praze jsem zil 18 let a dnes opravdu nevim, co bych krome prace v Praze hledal.

Přesně tak, s tím musím souhlasit. Podle mě je Praha hnusné město plné hnusných věcí :D Když nebydlíš někde mimo jako ten Čerňák, tak je to daleko horší. Bezďáci všude, feťáci, turisti, kteří se ničeho nebojí. Kvůli práci možná, ale ne za trapných sto tisíc. Když v Praze, tak alespoň za 200. Hlavně sem jezdí celá republika + východ, takže potkat v Práci někoho normálního, není moc lehké, když to jsou vidláci a něco zahraničního. Ti jsou rádi i za 50 tisíc a ještě si mlaskají, protože u nich bydleli někde v lese.

Ten remote je jediný řešení.

javaman ()

« Odpověď #88 kdy: 02. 01. 2017, 14:55:55 »
110 tu dostaneš tak ve snu. Pro normální (lopaty) je strop tak 90.
To by odpovidalo. Ale kdyz budes chtit mit treba 150k, tak ti daji visio,powerpoint,sako a kravatu a clovek bude architekt bez kontaktu s realitou. Neco jako teoreticky fyzik bez moznosti delat realne pokusy. Do labu se nepodivas a hands on zkusenost nebude skoro zadna. Kdyz bude clovek delat leada (ten co rve na lopaty), tak zas bude delat za svy sefy excel shity a oni budou tezit pro svoji karieru z mych technicko-manazerskych rozhodnuti (been there...).
Proto beru radsi o neco min abych nezustal vypatlany clovek  s visiem, ktery tu skatuli,draty,desku,kod,dokumentaci ci knihovnu naposledy videl ve skole, ale dokaze o tom dlouhe hodiny cmarat a plkat.

Ti vypatlanci se tím rodí, proto můžeš vidět, jak už od 20 se derou na řídící pozice. Každému je jasné, že takový blbec zvládne tak max VŠ a pak povídat hovadiny na meetingu. V podstatě vždy jim naznačuju, že chci více peněz než oni, protože něco opravdu dělám. Takže lepší brát radši víc, ale chápu, že to není úplně lehké dneska :D

Nejlepší manažeři jsou z bývalých vývojářů. Každému je zase jasné, že dobrý vývojář nikdy blbosti dělat nepůjde. Takže máš blbce, který nikdy neuměl vyvíjet, ale cítí se jako king a ještě řídí. Pak je jasné, proč se vyhazuje tolik peněz oknem.

jpu

« Odpověď #89 kdy: 02. 01. 2017, 15:39:02 »
javasracko chod uz na psychiatriu. myslis, ze ludia, ktori vystuduju MIT, Oxford, Harvard, Princeton a venuju sa odbornym veciam, ziadnym javovym srackam, tak su podla teba lopaty, vsak?