Ale já se ptám na explicitní.
Tak se ptejte na explicitní. Ale nemotejte do toho ustanovení směrnice, kde se slovo „explicitní“ nevyskytuje.
A rád bych znal odpověď.
42. Problém je, že nevíme, jak zněla otázka.
A nepřipadáte si trochu trapně - složitost té otázky je fakt na úrovni 1+1, tak nebylo by jednodušší odpovědět a neřešit, jestli je to relevantní nebo ne?
Složitost té otázky asi nebude na úrovni 1+1, když jsem se vás zeptal na definici pojmů v té otázce použitých, a vy jste za celou dobu nedokázal odpovědět.
Trapné mi připadá především to, že vy jste si vymyslel nějakou funkci prohlížeče, nejste schopen ji nadefinovat ani popsat, ale neustále se ptáte, jestli to prohlížeč umí. A ještě trapnější je, že se tu vlastí neschopnost popsat, o co vám vlastně jde, pořád pokoušíte hodit na mne.
Ale vy tvrdíte, že explicitní souhlas se zpracováním dat. apod. současné prohlížeče v nastavení umožňují.
Ne, netvrdím
Tak ano nebo ne? Pokud ano, jak se pozná, že se uživatel vyjádřil?
Ne. Uživatel se vyjádřil k čemu? Napsal jste „explicitní souhlas se zpracováním dat. apod. současné prohlížeče v nastavení umožňují“. Vy tam někde vidíte slova „uživatel“ a „vyjádřil“? Podle vás je to zase jistě jednoduchá otázka na úrovni 1+1, já vám na ní odpovím „ne, netvrdím“, a vy té odpovědi nerozumíte a ptáte se na něco, na co jste se v té původní otázce vůbec neptal. Tak kdo tady má problém s jednoduchými otázkami?
Tak jestli ani po těch mnoha odkazech pořád nerozumíte tomu, co to znamená "explicit consent", tak bych řekl, že je na vás ta direktiva fakt trochu moc složitá....
Já rozumím tomu, co znamená „expicit consent“. Akorát nerozumím tomu, jestli jste opravdu takový hlupák, že jste za celou dobu nepochopil, že v tomhle není žádný problém. Že já pojmu „explicit consent“ nebo „explicitní souhlas“ rozumím. Že mu nerozumíte vy, protože jste za celou dobu nepochopil, že neexistuje žádný explicitní souhlas jako takový, vždy se jedná o souhlas s něčím. Můžete souhlasit s prodejem, s navrhovanou smlouvou, se spuštěním programu, ale nemůžete jen tak všeobecně „souhlasit“. Takže až se budete příště ptát, zda má uživatel možnost s něčím souhlasit, nezapomeňte se také zeptat na to, s čím by měl souhlasit. A připravte se na to, že když nebudete používat terminologii směrnice, ale svou vlastní, budu vám také vaší terminologií odpovídat. Takže odpověď na otázku: „Může v prohlížeči uživatel vyjádřit souhlas se zpracováním dat. apod.?“ bude „Nemůže, protože v prohlížečích v konfiguraci není žádná volba 'se zpracováním dat. apod.'“. Na jednoduché otázky jednoduché odpovědi.