Neustálé odsouhlasování cookies mi pije krev

Re:Neustálé odsouhlasování cookies mi pije krev
« Odpověď #60 kdy: 03. 01. 2017, 18:41:24 »
Explicitní znamená, že se uživatel musí vyjádřit. Takže jak konkrétně se dá z tohoto nastavení poznat, že se uživatel vyjádřil?
Teď už jenom zbývá vyřešit záhadu, kde v ustanovení, které řeší možnost použít nastavení v prohlížeči, vidíte slovo „explicitní“:

Citace: 2009/136/ES
Je-li to technicky možné a efektivní, může být v souladu s příslušnými ustanovení­mi směrnice 95/46/ES souhlas uživatele se zpracováním údajů vyjádřen vhodným nastavením prohlížeče nebo jiné aplikace.

Upozorňoval jsem vás na to mnohokrát, že se tam slovo „explicitní“ vůbec nevyskytuje, ale to vy pořád ignorujete a pořád melete svou. Takže teď mám zase záludnou otázku já na vás: Shodneme se v tom, že ve výše citovaném ustanovení směrnice 2009/136/ES se slovo „explicitní“ nevyskytuje?

andy

« Odpověď #61 kdy: 03. 01. 2017, 18:50:12 »
Explicitní znamená, že se uživatel musí vyjádřit. Takže jak konkrétně se dá z tohoto nastavení poznat, že se uživatel vyjádřil?
Teď už jenom zbývá vyřešit záhadu, kde v ustanovení, které řeší možnost použít nastavení v prohlížeči, vidíte slovo „explicitní“:
Nevidím. Ale vy tvrdíte, že explicitní souhlas se zpracováním dat. apod. současné prohlížeče v nastavení umožňují. Fajn, takže jak konkrétně se dá z tohoto nastavení poznat, že se uživatel vyjádřil?

Citace
Shodneme se v tom, že ve výše citovaném ustanovení směrnice 2009/136/ES se slovo „explicitní“ nevyskytuje?
Ano.

« Odpověď #62 kdy: 03. 01. 2017, 18:57:22 »
Nevidím. Ale vy tvrdíte, že explicitní souhlas se zpracováním dat. apod. současné prohlížeče v nastavení umožňují.
Ne, netvrdím. Celou dobu tvrdím, že to slovo „explicitní“ tam být nemá, ve směrnici není a vy ho tam pořád vkládáte navíc. Když ho v té směrnici nevidíte, tak ho přestaňte přidávat do svých vět. Takže tu otázku můžete položit znova a konečně správně, pomocí termínů, které směrnice používá. Nebo tu otázku raději položím za vás:

Citace: Andy se chce zeptat
Umožňují současné prohlížeče vyjádřit souhlas uživatele se zpracováním údajů v souladu s příslušnými ustanovení­mi směrnice 95/46/ES?
Odpověď je pošesté ano, umožňují. Jak to umožňují? Vhodným nastavením, přesně jak požaduje směrnice. Kde to nastavení najdete? Pro Chrome jsem vám to psal už dvakrát, pro Firefox zatím jednou.

andy

« Odpověď #63 kdy: 03. 01. 2017, 19:03:35 »
Ne, netvrdím. Celou dobu tvrdím, že to slovo „explicitní“ tam být nemá, ve směrnici není a vy ho tam pořád vkládáte navíc. Když ho v té směrnici nevidíte, tak ho přestaňte přidávat do svých vět.
Aha, tak vy víte lépe než já, na co bych se měl zeptat?

A mohl byste tedy odpovědět na to, na co se ptám?

To je jako kdybych se zaptal kolik je 1+1 a vy mi pořád vykládal, že to je 5. Proč? Protože se mám ptát, kolik je 2+3 a ne 1+1.

« Odpověď #64 kdy: 03. 01. 2017, 19:15:21 »
No, každopádně vím, že byste se neměl ptát na „explicitní souhlas“, když v tom ustanovení žádné slovo „explicitní“ nevidíte.

A mohl byste tedy odpovědět na to, na co se ptám?
Myslím, že když jsme vám na to odpověděl už desetkrát, je to dostatečný důkaz toho, že na to odpovědět můžu.

To je jako kdybych se zaptal kolik je 1+1 a vy mi pořád vykládal, že to je 5. Proč? Protože se mám ptát, kolik je 2+3 a ne 1+1.
Ne, je to jako kdybyste se ptal, kolik je x+y, a já bych vám pořád vykládal, že k odpovědi na tuto otázku potřebuju vědět, kolik je x a kolik y.

andy

« Odpověď #65 kdy: 03. 01. 2017, 19:24:39 »
No, každopádně vím, že byste se neměl ptát na „explicitní souhlas“, když v tom ustanovení žádné slovo „explicitní“ nevidíte.
Ale já se ptám na explicitní. A rád bych znal odpověď. A nepřipadáte si trochu trapně - složitost té otázky je fakt na úrovni 1+1, tak nebylo by jednodušší odpovědět a neřešit, jestli je to relevantní nebo ne?
Myslím, že když jsme vám na to odpověděl už desetkrát, je to dostatečný důkaz toho, že na to odpovědět můžu.
No...
Citace
Citace: andy
Ale vy tvrdíte, že explicitní souhlas se zpracováním dat. apod. současné prohlížeče v nastavení umožňují.
Ne, netvrdím
Tak ano nebo ne? Pokud ano, jak se pozná, že se uživatel vyjádřil?
Citace
Ne, je to jako kdybyste se ptal, kolik je x+y, a já bych vám pořád vykládal, že k odpovědi na tuto otázku potřebuju vědět, kolik je x a kolik y.
Tak jestli ani po těch mnoha odkazech pořád nerozumíte tomu, co to znamená "explicit consent", tak bych řekl, že je na vás ta direktiva fakt trochu moc složitá....

Jirsákova tchýně

« Odpověď #66 kdy: 03. 01. 2017, 19:54:06 »
A nepřipadáte si trochu trapně - složitost té otázky je fakt na úrovni 1+1

« Odpověď #67 kdy: 03. 01. 2017, 21:13:50 »
Ale já se ptám na explicitní.
Tak se ptejte na explicitní. Ale nemotejte do toho ustanovení směrnice, kde se slovo „explicitní“ nevyskytuje.

A rád bych znal odpověď.
42. Problém je, že nevíme, jak zněla otázka.

A nepřipadáte si trochu trapně - složitost té otázky je fakt na úrovni 1+1, tak nebylo by jednodušší odpovědět a neřešit, jestli je to relevantní nebo ne?
Složitost té otázky asi nebude na úrovni 1+1, když jsem se vás zeptal na definici pojmů v té otázce použitých, a vy jste za celou dobu nedokázal odpovědět.

Trapné mi připadá především to, že vy jste si vymyslel nějakou funkci prohlížeče, nejste schopen ji nadefinovat ani popsat, ale neustále se ptáte, jestli to prohlížeč umí. A ještě trapnější je, že se tu vlastí neschopnost popsat, o co vám vlastně jde, pořád pokoušíte hodit na mne.

Citace
Citace: andy
Ale vy tvrdíte, že explicitní souhlas se zpracováním dat. apod. současné prohlížeče v nastavení umožňují.
Ne, netvrdím
Tak ano nebo ne? Pokud ano, jak se pozná, že se uživatel vyjádřil?
Ne. Uživatel se vyjádřil k čemu? Napsal jste „explicitní souhlas se zpracováním dat. apod. současné prohlížeče v nastavení umožňují“. Vy tam někde vidíte slova „uživatel“ a „vyjádřil“? Podle vás je to zase jistě jednoduchá otázka na úrovni 1+1, já vám na ní odpovím „ne, netvrdím“, a vy té odpovědi nerozumíte a ptáte se na něco, na co jste se v té původní otázce vůbec neptal. Tak kdo tady má problém s jednoduchými otázkami?

Tak jestli ani po těch mnoha odkazech pořád nerozumíte tomu, co to znamená "explicit consent", tak bych řekl, že je na vás ta direktiva fakt trochu moc složitá....
Já rozumím tomu, co znamená „expicit consent“. Akorát nerozumím tomu, jestli jste opravdu takový hlupák, že jste za celou dobu nepochopil, že v tomhle není žádný problém. Že já pojmu „explicit consent“ nebo „explicitní souhlas“ rozumím. Že mu nerozumíte vy, protože jste za celou dobu nepochopil, že neexistuje žádný explicitní souhlas jako takový, vždy se jedná o souhlas s něčím. Můžete souhlasit s prodejem, s navrhovanou smlouvou, se spuštěním programu, ale nemůžete jen tak všeobecně „souhlasit“. Takže až se budete příště ptát, zda má uživatel možnost s něčím souhlasit, nezapomeňte se také zeptat na to, s čím by měl souhlasit. A připravte se na to, že když nebudete používat terminologii směrnice, ale svou vlastní, budu vám také vaší terminologií odpovídat. Takže odpověď na otázku: „Může v prohlížeči uživatel vyjádřit souhlas se zpracováním dat. apod.?“ bude „Nemůže, protože v prohlížečích v konfiguraci není žádná volba 'se zpracováním dat. apod.'“. Na jednoduché otázky jednoduché odpovědi.

andy

« Odpověď #68 kdy: 03. 01. 2017, 21:45:17 »
Citace: Směrnice
Třetí osoby mohou projevit přání uchovávat informace o vybavení uživatele nebo mít přístup k již uchovávaným informacím pro různé účely, od legitimních (jako například některé typy „cookies“) až po účely představující neodůvodněné narušení soukromé sféry (jako například spyware nebo viry). Je proto nanejvýš důležité, aby měli uživatelé, kteří zahajují jakoukoli činnost, která by mohla vést k takovému uchovávání údajů nebo přístupu k nim, k dispozici jasné a srozumitelné informace. Metody poskytování informací a nabízení práva odmítnout by měly být co možná nejvíce vstřícné vůči uživateli. Výjimky z povinnosti poskytnout informace a nabídnout právo na odmítnutí by se měly omezovat na situace, kdy jsou technické uchovávání nebo přístup striktně nezbytné pro legitimní účel zpřístupnit uživateli konkrétní službu, o niž účastník nebo uživatel výslovně požádal. Je-li to technicky možné a efektivní, může být v souladu s příslušnými ustanoveními směrnice 95/46/ES souhlas uživatele se zpracováním údajů vyjádřen vhodným nastavením prohlížeče nebo jiné aplikace. Vymáhání těchto požadavků by bylo účinnější, pokud by byly posíleny pravomoci příslušných vnitrostátních orgánů.
Je technicky možné vyjádřit explicitní souhlas uživatele se zpracováním údajů vhodným nastavením dnešních prohlížečů?
Jaké údaje: tytéž, ke kterým se vyjadřuje ta směrnice.

« Odpověď #69 kdy: 03. 01. 2017, 21:59:56 »
Citace: Směrnice
Třetí osoby mohou projevit přání uchovávat informace o vybavení uživatele nebo mít přístup k již uchovávaným informacím pro různé účely, od legitimních (jako například některé typy „cookies“) až po účely představující neodůvodněné narušení soukromé sféry (jako například spyware nebo viry). Je proto nanejvýš důležité, aby měli uživatelé, kteří zahajují jakoukoli činnost, která by mohla vést k takovému uchovávání údajů nebo přístupu k nim, k dispozici jasné a srozumitelné informace. Metody poskytování informací a nabízení práva odmítnout by měly být co možná nejvíce vstřícné vůči uživateli. Výjimky z povinnosti poskytnout informace a nabídnout právo na odmítnutí by se měly omezovat na situace, kdy jsou technické uchovávání nebo přístup striktně nezbytné pro legitimní účel zpřístupnit uživateli konkrétní službu, o niž účastník nebo uživatel výslovně požádal. Je-li to technicky možné a efektivní, může být v souladu s příslušnými ustanoveními směrnice 95/46/ES souhlas uživatele se zpracováním údajů vyjádřen vhodným nastavením prohlížeče nebo jiné aplikace. Vymáhání těchto požadavků by bylo účinnější, pokud by byly posíleny pravomoci příslušných vnitrostátních orgánů.
Je technicky možné vyjádřit explicitní souhlas uživatele se zpracováním údajů vhodným nastavením dnešních prohlížečů?
Jaké údaje: tytéž, ke kterým se vyjadřuje ta směrnice.
Ne. Dnešní prohlížeče nemají v konfiguraci volbu „souhlas uživatele se zpracováním údajů – údaje tytéž, ke kterým se vyjadřuje ta směrnice“.

Zaznamenal jste, že průnik těch dvou vámi zvýrazněných částí je prázdný?

andy

« Odpověď #70 kdy: 03. 01. 2017, 22:14:18 »
Ne. Dnešní prohlížeče nemají v konfiguraci volbu „souhlas uživatele se zpracováním údajů – údaje tytéž, ke kterým se vyjadřuje ta směrnice“.
Jojo, tak mě už v té diskuzi dlouho připadá, že nejste schopen pochopit význam textu... ale to nic, na pochopení těch právnických testů je potřeba trošku vyšší IQ...

Jirsákova tchýně

« Odpověď #71 kdy: 03. 01. 2017, 22:27:43 »
Jojo, tak mě už v té diskuzi dlouho připadá, že nejste schopen pochopit význam textu... ale to nic, na pochopení těch právnických testů je potřeba trošku vyšší IQ...

To se neomezuju na právnické texty, ona si Jirsákova chápavost vysloužila i vlastní díl komiksu  ;D ;D ;D

« Odpověď #72 kdy: 04. 01. 2017, 06:59:39 »
O chápání textu nepotřebuju být poučován od někoho, kdo do otázky ani neumí opsat pět slov „souhlas uživatele se zpracováním údajů“ a má pocit, že mezi těmi pěti slovy je „explicitní“.

Netuším, kde berete to sebevědomí, že dokážete správně chápat právnické texty, když je nedokážete ani správně citovat nebo odkázat.

andy

« Odpověď #73 kdy: 04. 01. 2017, 19:01:12 »
O chápání textu nepotřebuju být poučován od někoho, kdo do otázky ani neumí opsat pět slov „souhlas uživatele se zpracováním údajů“ a má pocit, že mezi těmi pěti slovy je „explicitní“.

Netuším, kde berete to sebevědomí, že dokážete správně chápat právnické texty, když je nedokážete ani správně citovat nebo odkázat.
A vy máte pocit, že v té mé otázce to slovo explicitní nějak chybí?

Jojo, na louce se pase bílý kůň, jakou má barvu?
FJ: v žádném zákoně není nic o louce, na louce venku žádný kůň není a propo, co je to kůň? 4!!! Otázka měla znít, kolik má nohou.

Jinak pro zopakování - otázka je už zhruba tak 2 stránky stále stejná, ale tak teď už je fakt dost precizně formulovaná:

Jedná se o tytéž údaje, ke kterým se vyjadřuje ten citovaný text směrnice viz pár příspěvků výše.

Něco na tom není jasné? Ten citovaný text té směrnice? Co to je explicitní souhlas? Co je to prohlížeč? Co je to kůň?

Jirsákova tchýně

« Odpověď #74 kdy: 04. 01. 2017, 19:47:26 »
O chápání textu nepotřebuju být poučován

To máš pravdu, ono to je totiž úplně marné. Viz legendární exhibice Jirsákovy tuposti aneb už sis nacvičil ten export z Gimpu, sporťáku?

;D ;D ;D ;D ;D ;D