Nový počítač s win 10

iviak

Nový počítač s win 10
« kdy: 16. 12. 2016, 12:02:25 »
Upozorňujem, že si tu nepýtam radu, budem len nadávať. Je to prvý stroj v rodine s win10 (všade inde je elementaryOS) Malá neter ho dostala k vianociam a od včera som sa od neho nepohol. ElementaryOS tam nemôžem dať, lebo... vysvetlite jej matke, že je hlúpa a že nie je normálne nechať sa sledovať a obmedzovať a že to čo microsoft ponúka v slušnej spoločnosti neprekročí prah domu...
Čo do pekla je microsoft konto a prečo ho musím mať? Načo tam niekto nainštaloval MS office keď ho nemôžem bez konta použiť a konto ma oprávňuje použiť to len obmedzený čas, potom si musím ten office zaplatiť... iba som to zapol a windows store pýta telefónne číslo(WTF) a sťahuje 5GB dát WTF??? Nemôžem spustiť jediný program aby mi to nevyhodilo podmienky používania, samozrejme povolenie zasielania informácií a dokonca predaja tretím stranám (WTF) sú automaticky zaškrtnuté.

Horko ťažko som tam nainštaloval libreoffice aby aspoň do školy mohla úlohy robiť a chrome a VLC aby z neho aj niečo mala. Na viac si naozaj netrúfam. A to nehovorím, keď mi povedala, že chce zvlášť účet pre mamu, pre otca a pre dcéru - to nestačí pridať užívatela, to musíte pre každého užívatela vytvoriť microsoft konto kvôli emailu @outlook ktorý v živote nepoužijú, heslo jak sviňa, minimálne 8 znakov dlhé znaky, čísla... Načo? Ja mám doma stroj na ktorý sa prihlasujem heslom "ahoj" a je to kvôli mojej 50 ročnej mame...

Mám pocit, že za ten čas čo som odišiel od windows lebo mi nevyhovovali ich nielen že nevylepšili, ale úplne degradovali. Naposledy som sa stretol s XP, čo ma celkom tešilo, že sa dostali na úroveň unixu (v roku 1984), tak som si myslel že ďalší systém bude snáď ešte lepší... nebol 7 je priznajme si odpad, o 8 ani nehovorím, ale to čo mi microsoft a hp naservírovali v tomto stroji je hanba poctivého programátorského aj manažérskeho a obchodného remesla.

Dúfam že ten paskvil a ten čo je za neho zodpovedný sa bude škvariť v pekle, rovnako ako ľudia ktorý ho predávajú.
Je neuveritelné čoho môžeš dosiahnuť, keď ti je jedno, komu budú pripísané zásluhy.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Nový počítač s win 10
« Odpověď #1 kdy: 16. 12. 2016, 12:24:19 »
Ale no tak, Magorsoft vse navrhuje na zaklade studii usability a z tech jasne vyplyva, ze uzivatel chce mit zobrazeny podminky pouzivani pri kazdem sousteni cehokoliv, vcetne Solitairu, ktery si tedy musi dokoupit a na to prave potrebuje to MS konto.

Office tam asi nemas, ale ti jejich Office365 nebo jak se tomu nadava. A ty tam dali presne proto, abys je mohl pouzivat po omezenou dobu a pak platil.

Jinak nevim, co se s tim seres. Ja bych na Widle 10 nesahl. Koupili si to, tak at se s tim serou sami. Posledni, s cim jsem ochoten se obcas srat, jsou Widle 7, ktere jsou jeste relativne normalni. Widle 10 jen pres moji mrtvolu. V MS ocividne zesileli, je opravdu zahadou, ktera droga muze mit tak strasne nasledky. Mozna na tech chemtrails neco bude a nad Redmondem je treba velky letecky provoz. Nebo za tim jsou cerne helikoptery?

Lol Phirae

Jak pouzivat W10 bez MS account (Was: Nový počítač s W10)
« Odpověď #2 kdy: 16. 12. 2016, 12:50:19 »
Nevím, kdo pociťoval tu nutkavou potřebu to okamžitě zamknout, nicméně pro tazatele:

http://windows.wonderhowto.com/how-to/psa-you-can-run-windows-10-without-microsoft-account-0163711/

Tak, a teď to můžete taky rychle zamknout a místo toho tady nechat kokota javamana zatrolit dalších 30 vláken. Běžte už do zadeke taky, Krčmáři