@Tuxik: Hledej syr La Crotte du Diable (Dablovo lejno). To neco zvis, smrdi to jak latrina v lete, ale s kolickem na nose se da jist a je dost dobry. K sehnani snad nekde ve Francii, ale asi ne v supermarketu.
Tak to připomíná letitou klasiku
(Kódování je Windows-1250, stránka holt něco pamatuje... )
Kundu v létě dělám, přes zimu to není tak nějak ono. Místo dvou dnů doporučuji tři až čtyři a kvůli lepší konzistenci je před konzumací dobré ji utřít se změklým máslem. Ještě tomu neuškodí špetka chilli a dle chuti trochu dosolit, ale záleží na syrečcích. Bohužel, posledních pár let je nutné syrečky nechat předem dozrát, protože ti šmejdi je prodávají uvnitř úplně tvarohový. Takže celé balení (raději tři) zavřít do sklenice a umístit obdobně někam na sluníčko, kde cca po týdnu krásně dozrají. Dále bych upozornil, že experiment se skvěle daří s těma pravýma holomóckýma. Bohužel, vyskytují se i záhadné napodobeniny, co jsem pozoroval, tak většinou z Německa, které jsou jen velmi slabou náhražkou a i na sluníčku odmítají dozrát.
A drobná technická poznámka, kódování není CP1250, ale ISO8859-2.