Jak se pozná senior

YF

Re:Jak se pozná senior
« Odpověď #165 kdy: 16. 12. 2016, 20:56:00 »
Těžko říct odkud to je ;D

Pokud tu plasis s civim hovnokodem™, mohl bys aspon bryskne okomentovat tu bugu.

<trapne_ticho/>

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #166 kdy: 16. 12. 2016, 21:50:15 »
Počkáme ještě na javoucha, až si zase vymyslí nějakou kravinu, nebo už stačilo, vyslíkneme ho, pomažeme dehtem, posypeme peřím a pověsíme ho za koule na lampu na náměstí? :D

YF

« Odpověď #167 kdy: 16. 12. 2016, 22:13:46 »
Počkáme ještě na javoucha, až si zase vymyslí nějakou kravinu, nebo už stačilo, vyslíkneme ho, pomažeme dehtem, posypeme peřím a pověsíme ho za koule na lampu na náměstí? :D
mam obavu ze prave to by se mu mohlo libit ...

javaman ()

« Odpověď #168 kdy: 16. 12. 2016, 22:19:40 »
Proč to musíte všichni otáčet? Pokud nejsi lempl, který začal programovat až na vejšce, tak třeba od 10 do 20 máš 10 let času na naučení se v podstatě všeho podstatného. Takže jsi jasný senior, ale ne vše ještě dáváš. V 25 jsi ale už tak dobrý, že těžko najdeš konkurenci. A teď mi to nějak zasaď do běžného světa plného hloupých lopat s VŠ.

Až mi někdo vysvětlí tohle. Dokonce je to k tématu, což vaše věci nebývají.

YF

« Odpověď #169 kdy: 16. 12. 2016, 22:22:19 »
Proč to musíte všichni otáčet? Pokud nejsi lempl, který začal programovat až na vejšce, tak třeba od 10 do 20 máš 10 let času na naučení se v podstatě všeho podstatného. Takže jsi jasný senior, ale ne vše ještě dáváš. V 25 jsi ale už tak dobrý, že těžko najdeš konkurenci. A teď mi to nějak zasaď do běžného světa plného hloupých lopat s VŠ.

heheheh - nesmrtelnej! :)

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #170 kdy: 16. 12. 2016, 22:40:50 »

Tak já ti to k tématu vysvětlím. Senior z tebe nebude, protože velmi pravděpodobně nebudeš od 10ti programovat to, co je běžně žádáno. Nebudeš umět pracovat v týmu. Nebudeš zvládat time management Budeš mladej trouba, kterej si bude myslet, že ví všechno a během prvních 2 hodin v první práci se ti zhroutí celej svět a i když si možná budeš myslet, že jsou všichni kolem tebe blbci, nic to nezmění na tom, že budeš prostě ten novej mladej trouba. A budeš tím troubou dlouho, protože jazyk je kravina, která se dá naučit za pár týdnů a technologie se ti stejně mění pod rukama každou chvíli, ale než se naučíš "jak to chodí", to bude trvat mnohem dýl. Navíc jako mladá lopata s mlíkem na bradě a s nedokončenou základkou, protože škola je naprd, se nikdy nedostaneš k ničemu zajímavýmu, maximálně budeš dělat tupýho kodéra.

javaman ()

« Odpověď #171 kdy: 16. 12. 2016, 22:54:46 »
OK, dík moc za pohled z lopatího světa. Takhle by mě to fakt nenapadlo. Pak se mi divte, že sem pořád chodím, když je tu tolik lopat, které v reálu asi vůbec nepotkám.

Jen teda doufám, že to nečte někdo mladý :D

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #172 kdy: 16. 12. 2016, 23:08:38 »
Já naopak doufám, že to někdo mladý čte. Protože nám teď určitě vysvětlíš, ve kterým supr čupr javofrejmvórku se dá bitově posouvat array. Ostatně by mě zajímalo, co tato operace vlastně znamená. Má to posunout každej prvek zvlášť, nebo to má prvky posunout mezi sebou? Šup, odpovídej, já už ti odpověděl.

robotron

« Odpověď #173 kdy: 17. 12. 2016, 01:10:34 »
Simvas, zabanujte nekdo javamana, dela Jave hroznou antireklamu. Mozna je ten jazyk v leccem spatnej, ale takovyhle lejno na stitu si nezaslouzi.

javaman ()

« Odpověď #174 kdy: 17. 12. 2016, 12:37:53 »
Já naopak doufám, že to někdo mladý čte. Protože nám teď určitě vysvětlíš, ve kterým supr čupr javofrejmvórku se dá bitově posouvat array. Ostatně by mě zajímalo, co tato operace vlastně znamená. Má to posunout každej prvek zvlášť, nebo to má prvky posunout mezi sebou? Šup, odpovídej, já už ti odpověděl.

Narážíš na ten kód tady?

Simvas, zabanujte nekdo javamana, dela Jave hroznou antireklamu. Mozna je ten jazyk v leccem spatnej, ale takovyhle lejno na stitu si nezaslouzi.

Ten jazyk není skoro v ničem špatný. Java je nejpopulárnější zaslouženě.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #175 kdy: 17. 12. 2016, 13:09:48 »

Proč zabanovat? Lidé si s ním očividně povídat chtějí, vyzývají ho k různým soutěžím a ukázkám kódu, hádají se s ním, a nakonec by smutně čekali na náhradu. Bavíme se o diskutérovi, který za poslední dobu vzbudil největší zájem ostatních diskutérů.

javaman ()

« Odpověď #176 kdy: 17. 12. 2016, 13:16:18 »
pavlix je tu! Ale ty souhlasíš s tím, že není problém být o mnoho let napřed a třeba učit ostatní už na střední, ne? Takže asi těžko budeš po VŠ junior někde.

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #177 kdy: 17. 12. 2016, 13:19:16 »
Tak já ti to k tématu vysvětlím. Senior z tebe nebude, protože velmi pravděpodobně nebudeš od 10ti programovat to, co je běžně žádáno. Nebudeš umět pracovat v týmu. Nebudeš zvládat time management Budeš mladej trouba, kterej si bude myslet, že ví všechno a během prvních 2 hodin v první práci se ti zhroutí celej svět a i když si možná budeš myslet,

To jsou docela divoké předpovědi. Možná že statisticky tak nějak i fungují, ale problém je v tom, že statistika funguje na statistickém vzorku, ne na jednom člověku. Takže jestliže přijdete k jednomu dvacetiletému člověku, kterého neznáte, a budete se k němu chovat podle těchto předsudků, bude to od vás velice hrubé a hloupé.

Každý člověk si v první řadě chování podle toho, jaký je, ne podle toho, jaké předsudky na něj jdou statisticky aplikovat. Jasně, předsudky tu jsou od toho, aby člověka chránily v situacích, kdy nemá dostatek informací. Ale to, že půjdete a budete zle mluvit k člověku, protože je mu dvacet, to vás nijak nechrání, jen obtěžujete člověka, kterého většinou ani nezajímáte, a to bez ohledu jestli umí nebo neumí.

A to už je lepší tady mistr javaman, který obtěžuje hlavně lidi, kteří na něj mají potřebu aktivně reagovat a aktivně si s ním povídat. Jako jo, zasírá diskuze nesmyslama, ale zjevně si to lid žádá, jinak by dávno vyhladověl. ;)

« Odpověď #178 kdy: 17. 12. 2016, 13:27:22 »
Bavíme se o diskutérovi, který za poslední dobu vzbudil největší zájem ostatních diskutérů.

Stejne dobre by zabrala vousata zena nebo sloni muz...

pavlix

• 253
    • Zobrazit profil
« Odpověď #179 kdy: 17. 12. 2016, 13:37:39 »
pavlix je tu! Ale ty souhlasíš s tím, že není problém být o mnoho let napřed a třeba učit ostatní už na střední, ne? Takže asi těžko budeš po VŠ junior někde.

Já s tím ani nemůžu nesouhlasit, já ty lidi znám osobně a sám jsem je až nutil opouštět své dosavadní chlebodárce, kteří zcela běžně jejich hodinu za <150 Kč obratem prodávali třeba i za několik tisíc. Někde to dokonce dopadlo tak, že skokově vyrostli v rámci firmy, protože si daného člověka začal všímat vyšší management a ne jen jeho šéf, který žil jenom z jeho práce a samostatnosti.

Nehledě na to, že zatímco statisticky může něco jako vývoj základní škola, střední škola, vysoká škola, junior, senior, whatever... Dnešní svět a zvlášť svět tohoto oboru je natolik rozmanitý, že to často individuálně nejde aplikovat. Znám lidi, co VŠ nedodělali nebo vůbec nestudovali. Znám lidi, co VŠ studují jako koníček ve středním věku i později. Takže individuálně nic jako „stav před VŠ“ a „stav po VŠ“ vůbec nemusí existovat.

A teď když aktivně procházím kontakty a řeším svoje další působení, tak docela čumím, jaké možnosti jsou, pokud se člověk neřídí mainstreamem.

Takže ať tu budeš trolovat jakkoli debilně, tohle nejsem schopný popřít. :D