Pokud to ma slouzit jako "test javamana()", tak ok. Moje pointa byla, ze v komercnim svete (a asi i jako opensource knihovna), kdyz by to ve velmi nepravdepodobnem pripade implementovali, by asi nezvolili pro DH Javu, JS nebo Python.
Tvoje hodnoceni sedi - asi jsem ten advanced junior (samozrejme zalezi na definici, podle nekterych definic jsem junior nikdy nebyl, coz je trochu absurdni

).
Ale nevim, jestli treba konkretne ten zajem o Haskell je vlastne pro zamestnavatele prinosem (a podle toho prinosu predpokladam hodnoti senioritu). Pokud totiz navrhuji reseni (prestoze mi je odsouhlasili), ktera se blizi spise FP pouziti Scaly (tj. snazim se o vyssi uroven abstrakce, immutable a preferuji staticke typovani), tak tim do jiste miry jdu proti vetsine vyvojaru front-endu. Nevim, jak je na tom nyni TypeScript, ale nemyslim, ze bude mit moc z kolace jazyku pouzivanych na vyvoj FE. Prestoze to je asi budoucnost (minimalne to FP, ktere uz nyni prorazi napr. jako Redux, RxJS, FP verze Lodash atp.), tak myslim, ze by pro zamestnavatele/klienta bylo mnohem jednodussi najit za me nahradu, kdybych byl blize "klasickemu" FE vyvojari, ktery preferuje dynamicke typovani a vice zajetejsi pristupy.
BTW jak je definovan junior? Predpokladam, ze musi umet programovat (jsem si vzpomnel na ten neuveritelny pohovor, kdy prisla uklizecka na pohovor na vyvojare, ze se to vsechno douci, ze to nemuze byt prece tak tezke). Je kriterium, ze umi programovat v nejakem jazyce a je tedy juniorem ve vsech ostatnich? Nebo musi umet alespon nejake zaklady toho konkretniho jazyka, jinak neni ani ten junior? Vztahuje se seniorita jen k jazyku? Nemuze byt treba Akka nebo Angular senior (knihovny/framworky)? Ted se divam a nekde to maji rozdelene na vice - treba junior/middle (regular)/senior. Hm, asi to silne zavisi na firme, takze pouzivat tato oznaceni v inzeratech pusobi dost zbytecne.
Nekdo tu psal, ze senior nebude mit problem se za par tydnu doucit jakykoliv jazyk. Osobne s tim vubec nesouhlasim. Chtel bych videt, jak se Java senior stane Haskell seniorem za mesic. Mozna jsem antitalent a tak to moc posuzuju podle sebe, ale prijde me to nerealne - pamatuji si, jake problemy jsem mel v zacatcich se Scalou, kdy jsem vzdy napsal rychle imperativni reseni a pak sahodlouze to prepisoval do FP, casto na nekolik pokusu. Haskell me prijde o uroven vys a to mam celkem dost zkusenosti se zaklady FP ze Scaly a JavaScriptu, bez toho by to bylo jeste mnohem obtiznejsi.