Vyvojářská pracovní stanice i5 vs. i7 z pohledu výkonu

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
Re:Vyvojářská pracovní stanice i5 vs. i7 z pohledu výkonu
« Odpověď #90 kdy: 07. 12. 2016, 22:23:57 »
No tak hlavně kluci doufejte, že rodiče budou dost inteligentní na to, aby vám takový krávy velký nekoupili k vánocům. 40 je na práci nepoužitelná, protože:
- při vzdálenosti běžného monitoru je to vopruz, bolí z toho oči i krk, protože je třeba obojím moc hejbat
- při ideální vzdálenosti pro pohodlné zorné pole je to zase vopruz, protože lidský oko zaměřuje dobře na blízko, nebo na dálku, cokoliv mezi tím je pro oko katastrofa

Takže pokud nemáte v řiti oči už teď a nepoužíváte místo brejlí popelníky, tak je to nejlepší cesta, jak se k tomu co nejrychleji propracovat. Pokud někdo potřebuje moc místa, "placatý" rozložení do boku je z ergonomického hlediska lepší, protože oči i krk se lépe otáčí horizontálně, než vertikálně, nehledě k tomu, že existují otočné židle (doporučuju poprosit rodiče raději o kvalitní židli, než o nesmyslnej monitor, má to větší význam, nehleďte na to, že to bude znít ve škole po vánocích blbě, že jste dostali "jen židli"), které nám práci v horizontálním rozložení ještě více usnadňují, i když si to možná ani neuvědomíme.
Opravdu se tu krásně pozná rozdíl mezi infantilníma trollama a lidma, kteří už mají zkušenosti.

m.

« Odpověď #91 kdy: 08. 12. 2016, 10:21:12 »
Tak mu to zkus říct. Je to v jeho zájmu, nejen si tě udrží, ale navíc ti zvýší produktivitu za stejnou mzdu :-)

No, ja nikomu na krk nuz davat nechci - nedela mi to dobre. Tak jsem se zeptal, jestli je moznost optimalizovat me pracovni pomucky, dozvedel jsem se ze ne, tak se podle toho zarizuji.

Acer

« Odpověď #92 kdy: 08. 12. 2016, 10:35:35 »
Otazka: Programuje tu nekdo na QHD (3440x1440) monitoru? Neco jako https://www.alza.cz/34-acer-xr342ckbmijpphz-gaming-d4334583.htm?o=1
A jestli ano, dokaze nahradit klasicky 3x24" setup ?

« Odpověď #93 kdy: 08. 12. 2016, 10:49:00 »
kam ten root speje... jak muzes porovnavat rozliseni 1 monitoru vs uhlopricky 3 monitoru ?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #94 kdy: 08. 12. 2016, 10:51:06 »
Tak jsem se zeptal, jestli je moznost optimalizovat me pracovni pomucky, dozvedel jsem se ze ne, tak se podle toho zarizuji.
Utec. Utec dokud muzes. Pro takoveho hlupaka stejne nechces delat.
(leda, ze bys byl nejaka lopata na pokladne v lidlu kde stejne vetsi monitor nevyuzijes :-)) )

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #95 kdy: 08. 12. 2016, 16:18:56 »
Otazka: Programuje tu nekdo na QHD (3440x1440) monitoru? Neco jako https://www.alza.cz/34-acer-xr342ckbmijpphz-gaming-d4334583.htm?o=1
A jestli ano, dokaze nahradit klasicky 3x24" setup ?
Ne, ne a ještě jednou NE! 24, maximálně 27 (ale to už je dost), je výškově tak maximum na co se dá ještě dívat z přiměřené vzdálenosti a nezpůsobit si invalidní důchod ve 30ti. Ono to možná člověku po škole nepřijde, ale dejte tomu čas, dostaví se bolesti krční páteře, nepochopitelné migrény a tzv "Javamenův syndrom".

dustin

« Odpověď #96 kdy: 08. 12. 2016, 16:29:21 »
Právě koukám devátou hodinu na 32" ze 60cm (i svinovací metr jsem kvůli tomu vyhrabal :-) ) a úplně v pohodě. Na LCD koukám už 22. rokem (nikdy jsem neměl CRT, začínal jsem na čb notebooku v r. 1994) a brýle zatím nepotřebuju (ťuk ťuk). Vertikálně zvládají pohyb oči, hlavou vertikálně téměř nehýbám. Do strany si občas šoupnu židli, když má panel střed na pravé nebo levé třetině.

Samozřejmě někdo jiný to může mít jinak, ale v žádném případě bych nezobecňoval. Máš nějaké statistiky?

Kit

« Odpověď #97 kdy: 08. 12. 2016, 16:49:13 »
Někdy by možná stálo za to změřit si úhlopříčku toho okénka, ve kterém dotyčný programátor edituje zdroják programu. Často to bývá i méně než 10" s desetibodovým písmem uvnitř, kolem dokola oblepený zbytečnostmi. To se pak nedivím, že každý monitor je mu malý.

« Odpověď #98 kdy: 08. 12. 2016, 16:58:25 »
Už je tady zas!

To, ze ty pises ve vimu neznamena, ze jsi nejlepsi.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #99 kdy: 08. 12. 2016, 16:59:35 »
Právě koukám devátou hodinu na 32" ze 60cm (i svinovací metr jsem kvůli tomu vyhrabal :-) ) a úplně v pohodě. Na LCD koukám už 22. rokem (nikdy jsem neměl CRT, začínal jsem na čb notebooku v r. 1994) a brýle zatím nepotřebuju (ťuk ťuk). Vertikálně zvládají pohyb oči, hlavou vertikálně téměř nehýbám. Do strany si občas šoupnu židli, když má panel střed na pravé nebo levé třetině.

Samozřejmě někdo jiný to může mít jinak, ale v žádném případě bych nezobecňoval. Máš nějaké statistiky?
Něco pohledám, až bude čas, četl jsem na to nedávno celkem pěknou studii, ale teď řeším něco jiného, co jsem tu nasliboval. Každopádně ano, vyloženě zobecňovat se nedá, někomu to vyhovovat může, ale je to celý založený na tom, že člověk od malička buď kouká na to, co dělá (co má v ruce, hračka, knížka atd), tzn pár cm až 3/4 metru, nebo kouká před sebe - většina objektů v zorném poli je dejme tomu 4 metry a dál. S tím souvisí i hýbání hlavou a očima. Když to mám v ruce, nemusím se hýbat, oči se pohybují v rozmezí pár stupňů. Když je to dál, opět není potřeba se výrazně hýbat, tedy pokud nejsem od malička nucen k úchylnostem, jako je sledování tenisu. Tak či tak, práce ve vzdálenosti kolem 1,5 až 2 metry je nepřirozená a pohyb očí, nebo hlavy ve vertikální rovině také - většinou nás zajímá, co je kolem nás, neřešíme, po čem chodíme, nebo co je nad námi. Tím nechci říct, že to nezvládneme, ale dělat to nepřetržitě několik hodin denně není to pravé. Zatímco pohyb v rovině horizontální je mnohem snesitelnější, navíc pokud nestačí oči, pomůže nám celé tělo, nebo otočná židle, ale ve vertikálu ta tahá jen krk a oční svaly. Nic jiného nám nepomůže.

dustin

« Odpověď #100 kdy: 08. 12. 2016, 17:05:23 »
Někdy by možná stálo za to změřit si úhlopříčku toho okénka, ve kterém dotyčný programátor edituje zdroják programu. Často to bývá i méně než 10" s desetibodovým písmem uvnitř, kolem dokola oblepený zbytečnostmi. To se pak nedivím, že každý monitor je mu malý.

A proto mám pomocné panely na ostatních monitorech, aby na hlavním zbylo maximum pro editaci textu. Nicméně i ty panely na bočním monitoru jsou velice důležité a potřebuju je mít pořád otevřené (Find, Git, Project). Dělám na legacy kódu ve kterém je spoustu změn i na úrovni souborů (delete, rename). Normální vývoj.

dustin

« Odpověď #101 kdy: 08. 12. 2016, 17:08:05 »
Tuxík - proč mluvíš o 1.5 - 2m? Ty máš monitor 2m od očí? Psal jsem, že jej mám 60 cm  (přesně v tebou uváděném optimálním rozsahu) a hlavou vertikálně téměř nepohybuju. Vyzkoušej si to, místo teorií.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #102 kdy: 08. 12. 2016, 17:12:07 »
VT100 na vás. Pokud se většina věcí nevejde do 80ti znaků, stejně děláte něco blbě a "lepší podmínky" pomáhají pouze k většímu prasení. Kdo to má pak dopr... louskat, když má průměrný řádek kódu 200 znaků? Pořád se tu řeší (na lejno) abstrakce, ale to, že slušně napsaný a pochopitelný kód na několik řádků je přložen stejně, jako inline prasečina někam za roh, to už nikomu nedochází.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #103 kdy: 08. 12. 2016, 17:15:30 »
Tuxík - proč mluvíš o 1.5 - 2m? Ty máš monitor 2m od očí? Psal jsem, že jej mám 60 cm  (přesně v tebou uváděném optimálním rozsahu) a hlavou vertikálně téměř nepohybuju. Vyzkoušej si to, místo teorií.
Ano, zkoušel jsem to a není to pohodlné. Stejně, jako pro většinu lidí. A ano, někomu o vyhovovat bude, to jsem aké uznal, ale jsi v menšině.

Kit

« Odpověď #104 kdy: 08. 12. 2016, 17:17:32 »
To, ze ty pises ve vimu neznamena, ze jsi nejlepsi.

O Vimu jsem se nijak nezmínil. Změř si úhlopříčku svého editačního okénka a pochlub se.