Vyvojářská pracovní stanice i5 vs. i7 z pohledu výkonu

Kit

Re:Vyvojářská pracovní stanice i5 vs. i7 z pohledu výkonu
« Odpověď #105 kdy: 08. 12. 2016, 17:22:47 »
VT100 na vás. Pokud se většina věcí nevejde do 80ti znaků, stejně děláte něco blbě a "lepší podmínky" pomáhají pouze k většímu prasení. Kdo to má pak dopr... louskat, když má průměrný řádek kódu 200 znaků? Pořád se tu řeší (na lejno) abstrakce, ale to, že slušně napsaný a pochopitelný kód na několik řádků je přložen stejně, jako inline prasečina někam za roh, to už nikomu nedochází.

Těch 80 znaků/řádek je tak maximum, co se dá pohodlně číst.

Většinu řádek mám významně kratších. Nejsem totiž líný a zavedu si proměnné, do kterých ukládám mezivýsledky, které pak použiji jako parametry při volání dalších metod. Na rychlost programu to nemá žádný vliv, ale čitelnost se tím významně zvýší.

Steve

« Odpověď #106 kdy: 08. 12. 2016, 21:52:40 »
VT100 na vás. Pokud se většina věcí nevejde do 80ti znaků

ako parametry při volání dalších metod. Na rychlost programu to nemá žádný vliv, ale čitelnost se tím významně zvýší.

To zijete kde? 120 znaku na radek je norma snad uz 20 let. 80 bylo malo i na assembler, kdyz tam clovek chtel dat rozumnej komentar.

Ale o to nejde. Ja napriklad potrebuji videt 2-3 zdrojaky naraz. To na 24" kdyz otevru IDE na fullscreen a nasekam 3 taby zdrojaku vedle sebe - vejde jen tak tak.
Proste dnes nemit 3 monitory na profi programovani je brzda. Da se to sice nahradit virtualnimi desktopy ale porad prepinat plochy to je na motion sickness  :P Leda tak nouzove kdyz mate jenom notas.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #107 kdy: 08. 12. 2016, 22:16:10 »

ako parametry při volání dalších metod. Na rychlost programu to nemá žádný vliv, ale čitelnost se tím významně zvýší.

To zijete kde? 120 znaku na radek je norma snad uz 20 let. 80 bylo malo i na assembler, kdyz tam clovek chtel dat rozumnej komentar.

Ale o to nejde. Ja napriklad potrebuji videt 2-3 zdrojaky naraz. To na 24" kdyz otevru IDE na fullscreen a nasekam 3 taby zdrojaku vedle sebe - vejde jen tak tak.
Proste dnes nemit 3 monitory na profi programovani je brzda. Da se to sice nahradit virtualnimi desktopy ale porad prepinat plochy to je na motion sickness  :P Leda tak nouzove kdyz mate jenom notas.
Ale o tom tu dopr celou dobu mluvím, 2 až 3 monitory klidně, ale ne 40 palců, tomu se totiž neříká monitor, ale televize a je to k něčemu úplně jinýmu.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #108 kdy: 08. 12. 2016, 22:39:09 »

Vůbec nejseš trendy. Komentáře jsou out a nemají v kódu co dělat. Nečetl jsi "Perfect code"? Kód má být autodeskriptivní. Assembler se pohodlně vešel do nějakých 30 znaků max (a to už byl dlouhý příkaz s nějakým pointerem) a komentáře, když už byly, byly strohé, protože se každej blbec netvářil jako programátor. Zrovna dnes jsem poslal do ... oněch míst jednoho supr čupr mega tripl frejmvórk "programátora", kterýmu jsem během jeho pseudo programátorskomenežerské prezentace prakticky předvedl SQL injection a zničil jsem mu data k jeho prezentační "nejvíc nejlepčovatější aplikaci". Ještě jsem mu tím udělal službu, protože to bylo na půl k smíchu a na půl k pláči. Takovej Javamen arogantní, kterej všechno uměl, měl za sebou projekty pro nadnárodní společnosti, které nemohl kvůli obchodnímu tajemství jmenovat a v podstatě mě hned na začátku diskvalifikoval z diskuze, protože nejsem programátor. A taky proto, že jsem po něm chtěl věci, o kterých neměl evidentně ani páru. A takových dokonale debilních "Programátorů" potkám 10 do roka. Pánové, nakakat. Lepte si ty svoje sra*ky doma pro sebe, ale nelezte s tím ven, protože reálně hrozí, že se najde ještě větší debil a bude to od vás opravdu chtít implementovat.

Kit

« Odpověď #109 kdy: 08. 12. 2016, 22:41:55 »

Neřeším, pokud přečuhuje nějaký zbytečný komentář, ale užitečný text by se na těch 80 znaků měl vejít. Soft-limit mám 65 znaků.

Neexistuje žádný důvod, proč mít řádky programu delší. Snad jen výjimečně nějaký dlouhý string. Chtěl bych vidět zdroják, u kterého je nutné mít dlouhé řádky. Často vidím spíš řádky, na kterých je jediný znak nebo jsou zcela prázdné na místech, kde být nemají - např. uvnitř metod.

javaman ()

« Odpověď #110 kdy: 09. 12. 2016, 13:19:36 »

To je Kit, to neřeš. On neumí moc vyvíjet, ale snaží se zapůsobit.

Ale o tom tu dopr celou dobu mluvím, 2 až 3 monitory klidně, ale ne 40 palců, tomu se totiž neříká monitor, ale televize a je to k něčemu úplně jinýmu.

A máš pro to i nějaké důkazy a nebo jenom jen hloupě mluvíš jako o Javě? Protože nemám problém vyzkoušet nové věci, ale ten tvůj popis vypadá asi jako když mluvíš o vývoji. Prostě nic moc :D

Kit

« Odpověď #111 kdy: 09. 12. 2016, 14:12:21 »

Napiš prosím alespoň jeden důvod, proč by řádky programu měly být delší než 80 znaků, ať nezůstaneme jen u osobních invektiv.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #112 kdy: 09. 12. 2016, 14:19:17 »
A máš pro to i nějaké důkazy a nebo jenom jen hloupě mluvíš jako o Javě? Protože nemám problém vyzkoušet nové věci, ale ten tvůj popis vypadá asi jako když mluvíš o vývoji. Prostě nic moc :D
Dovol, abych shrnul své poznatky o vývoji styl javamen:
- musím mít nadupanou mašinu narvanou procesorama a pamětí (P4 singlecore, 1GB RAM)
- musím mít místo monitoru televizi (14" CRT)
- nemusím nic umět, doučím se, až bude potřeba (nedoučíš, protože to nikdy potřebovat nebudeš, nikdo tě nezaměstná)
- musím všem tvrdit, že jsem nejlepší, aniž bych někdy něco ukázal (nemáš co ukázat)
- čím většího debila ze sebe udělám, tím jsem lepší (kdyby to byla pravda, byl bys už dávno prezident zeměkoule)
- některé věci (třeba matemtika) dokonce nesmím umět, protože jsou pro lopaty (jseš na to prostě moc blbej)
- musím být kastrovanej, aby mě náhodou nenapadlo ztrácet čas s ženskýma (ve skutečnosti nezajímáš ty je)
a to nejdůležitější na konec:
- nikdy nesmím vycházet bez doprovodu z ústavu (vzal jsi si už dnes svoje léky?)

Java vznikla původně pro televize, chápu její použití v telefonech, tiskárnách a podobných krámech, ale ve "velkém IT" nemá co dělat, je to zabugovanej, pomalej a rozežranej prevít, se kterým jsou ve 100 procentech případů v produkci problémy, pokud ji tam nějakej blbeček nasadí. A aby toho nebylo úplně málo, vznikla nad tím neskutečná rodina frameworků, které se snaží ohýbat javu až za roh a v podstatě každej z nich akorát zatahuje další problémy. A to nemluvím o tom, že dobrých 90% java bastlířů vlastně bez frameworku nedokáže javu ani použít.

javaman ()

« Odpověď #113 kdy: 09. 12. 2016, 14:21:11 »

Napiš prosím alespoň jeden důvod, proč by řádky programu měly být delší než 80 znaků, ať nezůstaneme jen u osobních invektiv.

Protože 80 je moc krátké? Protože nemusím tolik zalamovat? Určitě je cool mít definice na 10 řádcích jen proto, že se mi to tam nevejde :D Nemám rád dlouhé, i 120 mi přijde moc. Ale zase psát něco o 65? To trochu smrdí.

javaman ()

« Odpověď #114 kdy: 09. 12. 2016, 14:23:57 »
A aby toho nebylo úplně málo, vznikla nad tím neskutečná rodina frameworků, které se snaží ohýbat javu až za roh a v podstatě každej z nich akorát zatahuje další problémy. A to nemluvím o tom, že dobrých 90% java bastlířů vlastně bez frameworku nedokáže javu ani použít.

Zajímavý náhled na nejlepší knihovny světa :D Ale tak co čekat od skriptíka...

Takže k monitorům nic nebude? Prostě sis to vymyslel a teď nevíš, jak se z toho dostat? Na 40" prostě do půl roku oslepneš, protože ve středověku vůbec 40" neměli, ne?

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #115 kdy: 09. 12. 2016, 15:02:21 »
A aby toho nebylo úplně málo, vznikla nad tím neskutečná rodina frameworků, které se snaží ohýbat javu až za roh a v podstatě každej z nich akorát zatahuje další problémy. A to nemluvím o tom, že dobrých 90% java bastlířů vlastně bez frameworku nedokáže javu ani použít.

Zajímavý náhled na nejlepší knihovny světa :D Ale tak co čekat od skriptíka...

Takže k monitorům nic nebude? Prostě sis to vymyslel a teď nevíš, jak se z toho dostat? Na 40" prostě do půl roku oslepneš, protože ve středověku vůbec 40" neměli, ne?
Az bude čas, tak ti to najdu, když neumíš používat google. A aby ses v mezičase nenudil, můžeš předložit důkazy  o tom, že java má nejlepší knihovny.

Kit

« Odpověď #116 kdy: 09. 12. 2016, 15:04:49 »
Protože 80 je moc krátké? Protože nemusím tolik zalamovat? Určitě je cool mít definice na 10 řádcích jen proto, že se mi to tam nevejde :D Nemám rád dlouhé, i 120 mi přijde moc. Ale zase psát něco o 65? To trochu smrdí.

Proč bych měl zalamovat, když se mi definice na jeden řádek vejdou? Výjimečně to sice je potřebné, např. u definice pole stringů, ale většinou je zalamování ukázkou chybného stylu psaní. Kromě toho pole stringů je dobré zalomit skoro vždy.

Obvykle mám zdroják i na výšku kratší, než pisálci s dlouhými řádky, takže i tento argument padá.

javaman ()

« Odpověď #117 kdy: 09. 12. 2016, 15:30:18 »
Třeba ne každý používá skriptovací bazmek, který nic neumí. Definice můžou být dlouhé. Takže zalomené budou, ale je otázkou jak moc.

Boo

« Odpověď #118 kdy: 09. 12. 2016, 15:36:36 »
Hele nechcete se vratit k topicu? Otazka byla jestli i7 pro .net a .java programatora je zbytecnej luxus nebo ne.

To ze profi vyvojar potrebuje alespon 3x24" monitory a lame kody na 100-120 znaku je snad jasne kazdemu kdo ma sajnu o cem se bavime. Dinosauri at si troluji.

Kit

« Odpověď #119 kdy: 09. 12. 2016, 15:46:56 »
To ze profi vyvojar potrebuje alespon 3x24" monitory a lame kody na 100-120 znaku je snad jasne kazdemu kdo ma sajnu o cem se bavime. Dinosauri at si troluji.

Profi vývojář kódy zalamovat nemusí a v pohodě se vejde do 80 znaků, aniž by se o to nějak zvlášť musel snažit.