Vyvojářská pracovní stanice i5 vs. i7 z pohledu výkonu

dustin

Re:Vyvojářská pracovní stanice i5 vs. i7 z pohledu výkonu
« Odpověď #75 kdy: 07. 12. 2016, 18:53:07 »
Tak mu to zkus říct. Je to v jeho zájmu, nejen si tě udrží, ale navíc ti zvýší produktivitu za stejnou mzdu :-)

ferren

« Odpověď #76 kdy: 07. 12. 2016, 19:33:02 »
resi se to koniny, tak pak konin okomentuju

1) ht sice neni fake, ale maximalnimu vykonu nepomuze. spis jen jeho rozlozeni mimo spicky.
ofic cisla nikdo nedodava, sami jsme delali vlasti mereni, nase multithread dobre skalujici systemy na 80 % load s ht vypadali o dost lip nez bez ht, pri prekroceni 95% uplne stejne a vyssi load byl bez ht dokonce stabilnejsi. testovano na xeonech(linux) tak itanium(vms). takze zalezi jestli planujes cpu peakovat na vsech corech.

2) i7 urcite. i5 do kanclu mozna. 6 cores ko cena vs vykon rozumny kompromis

3) radsi 1 velky monitor nez vic. pokud sedis u compu pres 4 hodiny denne a chces at to tva zada a krcni pater preziji, bud maximalne symetricky v ose, nepretezuj jednu stranu

dustin

« Odpověď #77 kdy: 07. 12. 2016, 19:52:27 »
Tři monitory třeba s centrálním větším je zcela symetrické. Osobně se raději trošičku natočím na kancelářské židli, než popojíždět do strany před jedním 40" monitorem. Mám uprostřed 32" se dvěma edit panely a když editovaný text otevřu v opačném panelu, než jsem měl předtím, někdy si už popojedu, protože už je to mimo střed. Ale dva edit panely jsou velice užitečné (v jednom editovaný, ve druhém třeba volající kód, předek, konfigurace, šablona atd.), takže mi to za ten občasný pojezd stojí. Kolega má uprostřed 27" a to je dobrý kompromis.

javaman ()

« Odpověď #78 kdy: 07. 12. 2016, 19:58:02 »
A co výška? Extrém jsou tři 24", ale 40" má prostě daleko lepší výšku.

ferren

« Odpověď #79 kdy: 07. 12. 2016, 20:06:59 »
dustin: 3 lepsi nez 2 ale kloubis krk do stran. uz jen ten management prohazovanych ploch abys tomu fodal symetrii je pruda.
ted delam gpu programatora, nabizi se videt na jednom monitoru grafiku a na druhem src ale nedelalo to dobrotu. casem stejne prejdu na ar/vr prostredi bez monitoru, do te doby preziju dobrovolne s jednou 32.

javaman ()

« Odpověď #80 kdy: 07. 12. 2016, 20:11:44 »
A proč ne normální 4K+ 40"? Není to nijak obrovské, ale na běžné věci úplně v pohodě.

ferren

« Odpověď #81 kdy: 07. 12. 2016, 20:17:17 »
treba protoze delam na real time grafice? 4k mozna v pristich generacich a qhd/hd na velkym je hnusny. pro muj pripad ne, pro nerealtimove vyvojare klidne

javaman ()

« Odpověď #82 kdy: 07. 12. 2016, 20:22:32 »
Sice nevim jak to souvisí :D Ale OK, pro normální vývoj ti to nevadí. Podle mě je to ideální mít jeden větší.

dustin

« Odpověď #83 kdy: 07. 12. 2016, 20:57:35 »
Každému vyhovuje něco jiného, někdo raději jeden velký, já třeba raději více do oblouku, kde mohu mít všechna okna maximalizovaná. Celková plocha je defakto stejná.

Nicméně závěr je ten, že pochybuju, že je místo toho lepší v práci notebooková 14". A kolik vývojářů na tom dělá a vedení je to úplně jedno...

dustin

« Odpověď #84 kdy: 07. 12. 2016, 21:08:01 »
dustin: 3 lepsi nez 2 ale kloubis krk do stran. uz jen ten management prohazovanych ploch abys tomu fodal symetrii je pruda.

2 je opravdu špatně. Mně se osvědčilo na levém panely Intellij idei, uprostřed dva edit panely s debug panelem dole a napravo prohlížeč s výstupem. Z hlediska využívání je levý s pravým symetrický. Idea si pamatuje rozložení, stačí ji spustit, management není potřeba. Prohlížeč napravo otevřu ráno a pak už jenom přidávám okna. Na dalších plochách už používám jen primárně středový monitor (plochy pro poštu, nevývojové weby, terminály na servery, office atd.) postranní jen když potřebuju, tak si to tam otevřu/přetáhnu.

Ty postranní monitory jsou tak daleko od sebe, že natočení hlavy je minimální, obzvláště u otočné kancelářské židle. Vyhovuje mi, že mám vše maximalizované (kromě panelů idei, ale ta si to pootvírá sama vždy stejně) a nemusím řešit skládání oken na jeden monitor.

Ale jak říkám, každému vyhovuje něco jiného a je to tak správně.

dustin

« Odpověď #85 kdy: 07. 12. 2016, 21:13:12 »
A co výška? Extrém jsou tři 24", ale 40" má prostě daleko lepší výšku.

Středový mám 32", to není o tolik nižší než 40". Ale i 27" ještě jakž takž jde.  24" je zbytečně málo, právě kvůli té výšce.

Nejvíc by mi vyhovoval čtverec o výšce dnešních 40" (výška se opravdu hodí) a po stranách stávající 24" na pomocné info. Jen jeden 16:9 40" je na mě moc široký (odlesky, úhly na krajích), monitory do oblouku mi vyhovují víc.

javaman ()

« Odpověď #86 kdy: 07. 12. 2016, 21:22:17 »
To jo, 32 je na střed OK. Právě také různě přemýšlím, jak to udělat nejlépe. Zase ke 32" je dost náročné něco přidat, pokud nemáš megastůl. Proto mi přijde 40" v pohodě. Je otázkou, jaké zvolit rozlišení. 4K je fajn, ale možná na 40" už zase málo.

dustin

« Odpověď #87 kdy: 07. 12. 2016, 21:43:01 »
Mluvíš o stovkách tisíc platu a řešíš velikost stolu?? To mi nějak neštymuje...

32" + 2 x 24" by bylo v pohodě i na stole z ikei 160 x 80cm + ještě jeden pro ostatní věci. Stolní plochy máme souvisle kolem dokola kanceláří, plochu stolů neřeším.

V rozlišení jsem realista - QHD na 27" už vyžadovalo zvětšit fonty, tam se nám osvědčilo obyčejné FullHD. 32" QHD a 24" FullHD mají stejný pitch, takže k sobě pasují.

javaman ()

« Odpověď #88 kdy: 07. 12. 2016, 21:48:40 »
Jak souvisí mzda a velikost stolu? :D Nevím, jestli jsi se toho všiml, ale vývoj nebývá vždy na jednom místě. Ne všude je k dispozici stůl jak kráva. A zase ne všude ho chceš koupit. Nezapomínej, že existují i notebookáři, kteří jezdí za klienteme a ten jim tam skoro nic ani nedá. Stačí, že je konzultace stojí ranec.

Přesně tak, 27" pro mě bylo také malé. Nezvětšoval jsem, ale nebylo to úplně ono. Ta kombinace zní zajímavě, ale přijde mi to moc do stran.

dustin

« Odpověď #89 kdy: 07. 12. 2016, 22:02:49 »
Rozhodně to není mobilní pracoviště :-)

Máme místa dost, takže tohle neřeším. V jiných podmínkách by to dopadlo jinak, to je jasné. To už jak si to každý soudruh udělá.