Maily poslané na Centrum.cz končí ve spamu

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
Maily poslané na Centrum.cz končí ve spamu
« kdy: 29. 11. 2016, 21:09:26 »
Ahoj, mám dotaz jestli má někdo podobnou zkušenost s maily posílanými na Centrum. Z nějakého důvodu mi cca polovina mailů odeslaných z vlastního mail serveru na Centrum skončí v Centrumáckém spamu.

Nechci to řešit nějak konkrétně, spíš mi jde o to, jestli jsem sám, nebo ne. Mail server mám nastavený řekl bych nadprůměrně dobře, na blacklistech není, mám funkční SPF a DKIM, blbosti jako reverzní záznamy, relay a podobně jsou v pořádku, ve všech online testech nastavení, blacklistů a všeho co mě napadá je vše v pořádku.
« Poslední změna: 29. 11. 2016, 23:11:26 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:Problém s e-maily poslanými na Centrum.cz
« Odpověď #1 kdy: 29. 11. 2016, 21:19:10 »
To neřeš, Centrum autsórsuje antivir/antispam, taková přírodní katastrofa se jen tak nevidí.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 29. 11. 2016, 21:32:06 »
To neřeš, Centrum autsórsuje antivir/antispam, taková přírodní katastrofa se jen tak nevidí.
No já to zase nějak intenzivně neřeším, centrumácký mejly má jen tchán a tchýně, ale překvapilo mě, že byli na návštěvě a tchán po mě chtěl poslat jednu fotku a měl u sebe NB. Poslal jsem fotku a nic. Počkali jsme a než odcházeli, asi za hodinu, poslal jsem znova tu stejnou fotku, na tu stejnou adresu, s tím samým předmětem a zcela stejně bez jakéhokoliv textu. Mail dorazil okamžitě. Pak jsem si všiml, že má kupu věcí ve spamu, tak jsem tam koukl a první mail tam byl a mimo jiné i několik dalších z jiných serverů, ze kterých mu taky občas něco došlo a občas ne a celkem se divil, že některý věci si rozhodně přečíst chtěl :D
Ne že by to bylo extra důležitý, jen mě to překvapilo :D

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 29. 11. 2016, 22:17:18 »
Podle mé zkušenosti záleží na tom, kterej server z toho jejich rozbitýho clusteru si vylosuješ. Něco doručuje dle očekávání, něco hází většinu věcí do spamu a něco pro jistotu poštu odmítá vůbec přijmout. Výtečné řešení.

M.

« Odpověď #4 kdy: 29. 11. 2016, 22:27:03 »
Stačí se podívat na MX záznamy pro centrum.cz a je to jasné: používají služeb virusfree.cz = chápej, Centrum si nepřeje, aby jsi na jeho doménu posílal maily. Řešit to jakkoliv jinak, než tímto konstatováním, tak je naprostá ztráta času (stejně jako u všech dalších, co se rozhodli virusfree.cz využívat).

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
Re:Maily poslané na Centrum.cz končí ve spamu
« Odpověď #5 kdy: 30. 11. 2016, 14:29:24 »
Tož děkuji za vysvětlení. No nic, pokusím se tchána a tchýni ukecat na jiný mail, případně se musí naučit koukat na spam. Ještě bych rád koukl do hlaviček, jestli se tam najde nějaký důvod tohoto skvělého chování, ale to počká, až bude možnost.

qwertz

« Odpověď #6 kdy: 30. 11. 2016, 18:01:33 »
Poslední rok dva si kladu otázku, proč mi neustále chodí spam (i když jej poctivě označuji tlačítkem "označit spam") a jediné funkční řešení je tvorba vlastních filtrů  :D

Že si doprasili mailovou službu jsem si nevšiml. Možná proto občasn něco nedojde.....

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 01. 12. 2016, 00:04:37 »
Bracha v Centru delal. Rikal neco v tom smyslu, ze tam je doprasene uplne vse a vse je neustala improvizace, ktera drzi pohromade za pomoci soustavy zaplat, kladkostroju a podper.

mail sluzba

« Odpověď #8 kdy: 01. 12. 2016, 06:56:49 »
Hm, tak jste se shodli ze mail od centrum.cz stoji za hovno.

Ted by to tedy chtelo doporuceni, jakou bezplatnou sluzbu si pro osobni mail vybrat (pokud nejaka takova existuje), predem vylucuji seznam.cz, google, ms apod.

Predem dekuji za navrhy, pokud se nekdo rozepise i proc, prida vyhody/nevyhody, nic tim nezkazi.

Pouzivam centrum.cz vic nez dlouho, ve spamu za tu dobu nic nemam (cca pres 10 tisic emailu). Ale je pravda ze relativne casto jsou s tim problemy, obcas se neda pripojit, uz dlouho nejedou vsechny funkce, atd.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 01. 12. 2016, 07:39:22 »
No já to vyřešil tak, že mám vlastní VPS za pár kaček a na tom vlastní mail server. Není to tedy bezplatné, ale stojí mě to 25Kč/měsíc, mám to na svojí doméně (která stojí něco přes 100Kč/rok) a jsem spokojený.

Výhody jsou jasné, nikdo mě neotravuje dementní reklamou pokaždé, když pošlu nebo dostanu email, a utápím se falešným pocitem toho, že nejsem tak moc šmírován. Spamy mi tam nechodí, na různé pochybné servery a jednorázová přihlášení mám spam účet u seznamu.

A pro pobavení a případně varování, teď jsem si vzpomněl na svůj velmi velmi velmi starý účet založený ještě na post.cz v počátcích internetu. Ani jsem nevěděl, že post.cz byl spolknut seznamem, ale účet stále žije, jen pošta v něm nějak není... tedy je, jeden mail, který přikládám

Citace
Jste zpátky! Obnovili jste svou e-mailovou schránku

Vítejte zpět ve své už skoro zrušené e-mailové schránce.
Kde jsou všechny zprávy?

Protože jste se sem už přes půl roku nepřihlásili nebo jste nás o to vysloveně požádali,
nevratně jsme smazali všechny vaše zprávy i nastavení
a zařadili vaši schránku mezi zrušené.
Tím, že jste se dnes přihlásili, jste ji ale znovu probudili k životu!
Jsme rádi, že jste zpátky.
Jen samé dobré zprávy přeje
tým Seznam.cz Email.

qwertz

« Odpověď #10 kdy: 01. 12. 2016, 07:43:01 »

Ted by to tedy chtelo doporuceni, jakou bezplatnou sluzbu si pro osobni mail vybrat (pokud nejaka takova existuje), predem vylucuji seznam.cz, google, ms apod.

Dlouhodobe resim podobny problém a na lepsi alternativu nez placeny mailhosting jsem neprisel... Z onech freemaiů seznam, centrum, gmail, outlook mi centrum pri tom vsem prijde jako nejmensi zlo. Nez gmail nebo ms, to uz snad radeji ten seznam.

No já to vyřešil tak, že mám vlastní VPS za pár kaček a na tom vlastní mail server.

A jakého webklient? Většina je docela nepoužitelná co jsem zkoušel.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 01. 12. 2016, 07:59:55 »
A jakého webklient? Většina je docela nepoužitelná co jsem zkoušel.

Používám RoundCube a jsem s ním hodně spokojenej. Dá se propojit i se sievem, jsou k němu zajímavé doplňky, které umožňují například používat kontextovou nabídku na pravý myšítko atd... Byl to sice trochu boj, nastavit to k obrazu svému, ale když si s tím člověk pohraje, tak je to lepší než všechny freemail fičury. Jenom moc nedoporučuju používat jiný, než výchozí skin, vždy s tím byly nějaké potíže, buď hned, nebo po updatu RC. Takže jestli někdo potřebuje počmáraný e-mail s nesmysly na pozadí, není to správná volba.

qwertz

« Odpověď #12 kdy: 01. 12. 2016, 08:12:15 »
No Roudcube teď nabízejí prakticky všichni komeční poskytovatelé mailhostingu, takže to snadi bude jeden z nejlepších.

S vlastní doménou však přichází otázka, jakou zvolit emailovou adresu.... Oproti zvyklostem jmeno@domena.cz se adresa na domene s vlastnim jmenem @jmeno.cz docela blbe vymysli. Pro uredniho simly zvykleho na meno@email.cz muze byt adresa ve tvaru email@jmeno.cz nebezpecne matouci  ;D

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 01. 12. 2016, 08:30:15 »
No Roudcube teď nabízejí prakticky všichni komeční poskytovatelé mailhostingu, takže to snadi bude jeden z nejlepších.

S vlastní doménou však přichází otázka, jakou zvolit emailovou adresu.... Oproti zvyklostem jmeno@domena.cz se adresa na domene s vlastnim jmenem @jmeno.cz docela blbe vymysli. Pro uredniho simly zvykleho na meno@email.cz muze byt adresa ve tvaru email@jmeno.cz nebezpecne matouci  ;D
Ano, email ve tvaru "karel@vocaskovi.cz" občas nevzdělané úředníky, ale i jiné osoby, lehce mate. Několikrát jsem se setkal s námitkou typu "ale ten email musí být platný, něco vám na něho budeme posílat", ale vždy se nechali uklidnit, že je to v pořádku.

Ostatně, v případě zájmu můžu sepsat nějaký konkrétní postup instalace mail serveru se všemi vychytávkami. Ne že by takové návody nebyly, ale většinou jim něco chybí.

qwertz

« Odpověď #14 kdy: 01. 12. 2016, 08:40:56 »
Problém vlastního mailserveru je v garanci dostupnosti. Nejde ani tak o správu SW, ale může zdechnout i HW, ale co je úplně nejhorší řada ISP při jakémkoli nestandardním provozu (což je pro ně cokoli krom prohlížení webu a stahování) začne dělat klientovi problémy, protože to je prostě podezřelé a určitě má zavirovaný PC  ;D