Náhrada za Asus EEE 1000H

robotron

Re:Náhrada za Asus EEE 1000H
« Odpověď #30 kdy: 29. 11. 2016, 20:37:49 »
Acer Aspire One nikomu dalsimu nedoporucuju.

Pred lety mi doporucil kamos#1 Eee 1000. To jsem koupil uzivatelce#1 a byla a mozna i dosud je nadsena. Kamoska#2 me pak premluvila na Acer Aspire One, ze ho dostala a ze je uzasnej. Normalne uz tou dobou mi u Aceru coby vyhlasenyho shitu vzdy blikala v hlave varovna kontrolka, ale usoudil jsem, ze kdyz jde o osobni doporuceni nekoho, kdo to ma... tak jsem to risknul na druhej pokus misto toho Eee pro uzivatelku#2. Litoval jsem prevelice, posral se brzy v zaruce, chovani ceskyho Aceru a prodejce SoftCom sileny. Nakonec nikdy poradne nefungoval, zavrzen, odhozen. Pokazil se pozdeji i doporucitelce, taky litovala a taky ho uz pak nikdy v radnym provozu nemela.

Od tech dob uz me na Acer nikdo nenalaka. A vzpomenu-li toho, jak probihala reklamace, musel bych si nablit do xichtu prihrat jim byt jedinou korunu.

Lol Phirae

« Odpověď #31 kdy: 29. 11. 2016, 20:58:47 »

Pred lety mi doporucil kamos#1 Eee 1000. To jsem koupil uzivatelce#1 a byla a mozna i dosud je nadsena. Kamoska#2 me pak premluvila na Acer Aspire One, ze ho dostala a ze je uzasnej. Normalne uz tou dobou mi u Aceru coby vyhlasenyho shitu vzdy blikala v hlave varovna kontrolka, ale usoudil jsem, ze kdyz jde o osobni doporuceni nekoho, kdo to ma... tak jsem to risknul na druhej pokus misto toho Eee pro uzivatelku#2. Litoval jsem prevelice, posral se brzy v zaruce, chovani ceskyho Aceru a prodejce SoftCom sileny. Nakonec nikdy poradne nefungoval, zavrzen, odhozen. Pokazil se pozdeji i doporucitelce, taky litovala a taky ho uz pak nikdy v radnym provozu nemela.

Od tech dob uz me na Acer nikdo nenalaka. A vzpomenu-li toho, jak probihala reklamace, musel bych si nablit do xichtu prihrat jim byt jedinou korunu.

Od Aceru nemůžu z notebooků doporučit absolutně nic. Známý před pár lety koupil výtečný model s osmijádrovým i7, 8GB RAM, nVidií, SSD... no, stálo to tehdy dost peněz a parametrově by to i dneska naprosto dostačovalo. Po půl roce se začal náhodně vypínat. Opakovaně zcela bezvýsledně v servisu, 2x výměna baterky, problém se pravidelně po cca dvou měsících začal opakovat.

Zjištění? Nějaký kretén od Aceru vymyslel "bezpečnostní" featuru typu "chassis intrusion", kde když se u toho zmetku povolil zezpoda nějaký z nesčetných šroubků, tak se notebook natvrdo vypnul. Podpora Aceru mi poté, co jsem jim tento objev popsal, asi po týdnu odepsala, že prý tímto "předcházejí úrazům elektrickým proudem".

Od těch kokotů už nikdy nic!!!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 29. 11. 2016, 21:13:03 »
@Lol Phirae: To je opravdu dobra historka. Ja zase znam cloveka, co do skoly nakoupil ACERY s Widlma tusim 8. Byly tam 2 GB RAM z fabriky, s cimz se Widle nedaly pouzivat. Tak to odvezl zpet k prodejci, at to upgraduje na 4 GB. Dobry, Widle se zryclily, ale prestal chodit touchpad. Kurzor se trasl na displayi a pomalu se sam plazil do strany. Prodejce to resil s ACEREm, tahlo se to celou vecnost a mezitim ty notebooky ve skole pouzivali s mysi nebo co. Problem se nakonec vyresil tim, ze do skoly se nekdo vloupal a ACERy ukradl a to i presto, ze na viku bylo nastrikane logo skoly. Pouceni: Problem s HW od ACERU vyresi jen zlodeji.

eee1000h

« Odpověď #33 kdy: 30. 11. 2016, 14:13:17 »

Litoval jsem prevelice, posral se brzy v zaruce,

Pokazil se pozdeji i doporucitelce, taky litovala a taky ho uz pak nikdy v radnym provozu nemela.

Jo ... Acera jsem uz pres 14 let nemel, takze jsem zapomnel :). Zajimalo by mne co na tech aspireOne odchazelo, abych to pripadne umel diagnostikovat dopredu?

Alternativne jej muzu nekomu venovat k vanocum, i kdyz jak to ctu jestli to spis neni takovy danajsky dar.

robotron

« Odpověď #34 kdy: 30. 11. 2016, 14:32:57 »
Zajimalo by mne co na tech aspireOne odchazelo, abych to pripadne umel diagnostikovat dopredu?

U toho naseho touchpad, doporucitelce uz nevim co.

Citace
Alternativne jej muzu nekomu venovat k vanocum, i kdyz jak to ctu jestli to spis neni takovy danajsky dar.

Pokud to umoznuje kupni smlouva, tak to vratte.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #35 kdy: 30. 11. 2016, 15:02:44 »
https://www.czc.cz/acer-aspire-one-11-ao1-132-c9m9-bila/190921/produkt
Tak jsem to koupil, neodolal jsem te cene ... [...]

Uvedomuje si ze za +- stejnou cenu si mohl mit Thinkpad X201? (tedy LandRover misto Trabanta? ;)
neco si o tom schvalne precti: http://www.lenovoblog.cz/2015/03/thinkpad-x201-business-klasika.html

eee1000h

« Odpověď #36 kdy: 30. 11. 2016, 15:03:10 »
3300 mne nevytrhne, kdyztak to bude vec na obcasne terenni prace, treba kdyz je nekde potreba nechat ntb se vzdalenym pristupem apod. Spis mne mrzi, ze to asi stale nevyresi muj problem eee1000h. Budu mit asi dost problem na to nahravat pracovni data :-(.

Proc prezdivka Robotron? Nemate nahodou inicialy MS ?

eee1000h

« Odpověď #37 kdy: 30. 11. 2016, 15:12:59 »
https://www.czc.cz/acer-aspire-one-11-ao1-132-c9m9-bila/190921/produkt
Tak jsem to koupil, neodolal jsem te cene ... [...]

Uvedomuje si ze za +- stejnou cenu si mohl mit Thinkpad X201? (tedy LandRover misto Trabanta? ;)
neco si o tom schvalne precti: http://www.lenovoblog.cz/2015/03/thinkpad-x201-business-klasika.html

To je zase ten notebook s klitorisem ;-). Nejaky z prvnich modelu jsem mel v ruce a nejak me to nenadchlo ... blbe se mi to ovladalo, neumim to presne popsat. Potrebuju asi touchpad s jinymi tlacitky, jinak delanou klavesnici, mozna jsem moc privyknul tem levnym kramum. Zena ma nejakeho 15" Asuse a na nem se mi treba pise dobre. No, akorat ma par kg.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #38 kdy: 30. 11. 2016, 16:07:01 »
To je zase ten notebook s klitorisem ;-). Nejaky z prvnich modelu jsem mel v ruce a nejak me to nenadchlo ... blbe se mi to ovladalo, neumim to presne popsat. Potrebuju asi touchpad s jinymi tlacitky, jinak delanou klavesnici, mozna jsem moc privyknul tem levnym kramum. [...]
Muzes pouzivat jen touchpad, ma fyzicke tlacitka, klavesnice je jedna z nejlepsich co byla za poslednich par desitek let vyrobena ;) predokladal buch podle toho co si psal ze pozadujes mechanickou klavesnici ze s tou Thinkpadackou z <=X220/T420 si budes chrochtat blahem :) tak mozna vazne potrebujes smecko :)

Kit

« Odpověď #39 kdy: 30. 11. 2016, 16:27:11 »
To je zase ten notebook s klitorisem ;-). Nejaky z prvnich modelu jsem mel v ruce a nejak me to nenadchlo ... blbe se mi to ovladalo, neumim to presne popsat. Potrebuju asi touchpad s jinymi tlacitky, jinak delanou klavesnici, mozna jsem moc privyknul tem levnym kramum. [...]
Muzes pouzivat jen touchpad, ma fyzicke tlacitka, klavesnice je jedna z nejlepsich co byla za poslednich par desitek let vyrobena ;) predokladal buch podle toho co si psal ze pozadujes mechanickou klavesnici ze s tou Thinkpadackou z <=X220/T420 si budes chrochtat blahem :) tak mozna vazne potrebujes smecko :)

Acer má ten touchpad vyřešen tak, že ta tlačítka nepotřebuješ.

eee1000h

« Odpověď #40 kdy: 30. 11. 2016, 16:31:41 »
Stolni klavesnici jsem miloval tuto: https://www.amazon.com/Genuine-HP-Hewlett-Packard-KU-0316-Keyboard/dp/B00804YXI8 (myslim, ze uz je membranova, ale psalo se mi na ni moc dobre). Dodnes ji mam s par nefunkcnimi PC-specifickymi klavesami u iMaca. Pak jeste nejake Compaq klavesnice, ty jsou bohuzel uz vsechny vyhozene.

A vylozene jsem ulitaval na klavesnicich k Sunum a myslim, ze i SGI je melo velmi dobre.

To ze Thinkpadech nemusim pouzivat klitoris vim, ale ten touchpad mi nejak nevyhovuje, resp. pamatuji se, jak jsem delal chyby pri ovladani systemu na tom Thinkpadu. Neuvedomuji si presne o co slo, ale dojem byl, ze "to nejde pouzivat". Nejaka moje nekompatibilita. Uplne stejny problem mam ale i s par dalsimi notebooky, se kterymi prijdu obcas do styku.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #41 kdy: 30. 11. 2016, 16:33:31 »
Acer má ten touchpad vyřešen tak, že ta tlačítka nepotřebuješ.
Fyzicke tlacitko je fyzicke tlacitko, nemeni na tom nic fakt ze take muzu pouzivat na Thinkpadu emulace tlacitek na touchpadu:
leve = poklep 1 prstem na touchpad
prave = poklep 2 prsty na touchpad
prostredni = poklep 3 prsty na touchpad

nobody(ten pravej)

« Odpověď #42 kdy: 30. 11. 2016, 16:38:02 »
Stolni klavesnici jsem miloval tuto: https://www.amazon.com/Genuine-HP-Hewlett-Packard-KU-0316-Keyboard/dp/B00804YXI8 [...]
Tuhle klavesnici mam ;) ale mnohem vice mi predtim vyhovovala tahle: https://en.wikipedia.org/wiki/Model_M_keyboard
Kazdopadne ta v Thinkpadu (mam X220) je pohodlnejsi/presnejsi :)
Zkus si nekde osahat tu Thinkpad ted, treba si se posunul a ocenis uz kvalitu klavesnice i v notebooku ;)

eee1000h

« Odpověď #43 kdy: 30. 11. 2016, 17:04:10 »
Stolni klavesnici jsem miloval tuto: https://www.amazon.com/Genuine-HP-Hewlett-Packard-KU-0316-Keyboard/dp/B00804YXI8 [...]
Tuhle klavesnici mam ;) ale mnohem vice mi predtim vyhovovala tahle: https://en.wikipedia.org/wiki/Model_M_keyboard
Kazdopadne ta v Thinkpadu (mam X220) je pohodlnejsi/presnejsi :)
Zkus si nekde osahat tu Thinkpad ted, treba si se posunul a ocenis uz kvalitu klavesnice i v notebooku ;)

Jo, ta M-kova byla velmi dobra (Sun kbd stale vyhrava), i kdyz trosku velka a tezka ... a dneska by se asi dost blbe pripojovala ;)

Podle me ten Thinkpad ma neco posunute, na co nejsem zvykly, + ten touchpad. Kdyz jsem kupoval vzorky klavesnic na vyzkouseni jako nahradu za to HPcko, tak u jedne klavesnice jsem pravidelne psal o klavesu vlevo :-).

Pokud jsme u tragickych klavesnic tak vylozene hrozna byla nejaka multimedialni "rozlomena" klavesnice, tusim od Microsoftu. A potom jeden notebook, s inovativnim rozlozenim klavesnice (slo o nejake funkcni klavesy nebo paznaky typu ~).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 30. 11. 2016, 17:49:28 »
Potrebuju asi touchpad s jinymi tlacitky, ...

Tak zrovna na 1000H je touchpad pekne blby. Ma nemozne tvrda tlacitka a chova se dost nevyzpytatelne. Je tezke ho pouzivat bez toho, aby si porad pletl, jestli chci neco tahat nebo jsem udelal dvojklik. Ja u 1000H mam porad mys. Touchpady nemam rad a ten na 1000H obzvlaste.