Náhrada za Asus EEE 1000H

javaman ()

Re:Náhrada za Asus EEE 1000H
« Odpověď #15 kdy: 28. 11. 2016, 22:32:10 »
"vývoj"

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 28. 11. 2016, 22:40:33 »
https://www.alza.sk/asus-eeebook-e200ha-fd0004ts-tmavomodry-d3997702.htm?o=9
by nevyhovoval ?

"EMMC 32GB" - to je teda orgasmus, pomalu jak ten Pinebook, ktery je ale o dost levnejsi.

Co take nechapu je tohle: Prednosťou tohto modelu je chiclet klávesnica, ktorá zaistí pohodlné písanie. Cim presne zaisti pohodlne pisanie? A komu? Lidem, co maji na rukach plovaci blany? A zajisti jim to proto, ze s touhle picovinou prisel Apple a jak kazdy vi, Apple je nejlepsi, hlavne tedy ve strudlu?

eee1000h

« Odpověď #17 kdy: 28. 11. 2016, 22:49:51 »
Tak jsem zjistoval co je ta chiclet klavesnice a moc me to netesi ... zlata mechanicka. Ja jsem takovy zpatecnik, kdyz mi dosly vsechny historicke HP klavesnice, tak jsem mel malem neurozu, no nasel jsem nakonec podobnou v nejnizsi cenove kategorii. Stihl jsem koupit ale jen 2 ks :-(. https://www.youtube.com/watch?v=CsasBnoEdbk

Je realne hodit nejaka data - maily apod. - treba na 128GB SD kartu ? 32GB mi samozrejme nestaci.

Kit

« Odpověď #18 kdy: 28. 11. 2016, 23:00:52 »
Tak jsem zjistoval co je ta chiclet klavesnice a moc me to netesi ... zlata mechanicka.

Je realne hodit nejaka data - maily apod. - treba na 128GB SD kartu ? 32GB mi samozrejme nestaci.

Vždycky k tomu můžeš připojit klasickou USB klávesnici i s myškou. Mám sice jen 32 GB SD, ale prý funguje i 64 GB SD a určitě fungují větší USB flešky. Data mám z velké části na cloudu, takže větší lokální prostor ani nepotřebuji.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #19 kdy: 28. 11. 2016, 23:36:41 »
Tak jsem zjistoval co je ta chiclet klavesnice a moc me to netesi ... zlata mechanicka.
[...] Je realne hodit nejaka data - maily apod. - treba na 128GB SD kartu ? 32GB mi samozrejme nestaci.

realne to je, ale pokud to nema zablokovat program co ta data vyuziva, nebo podle situaci i celej system na nejakou dobu nez se dozapise, je potreba kvalitnejsi(prumyslova) karta, nebo lepe kvalitnejsi(prumyslova) usb flashka... (to samozrejme neplati po "odkladiste dat" jako video, audio, fotky ktere si tam ulozis a budes z toho cist rucne "po jednom")

Repas kupovat nechci, kdyz uz tak novy. Driv jsem mel par drazsich notebooku a vic casu travily v servisu nez na stole[...]

a mel si tech "par drazsich" z opravdu vyssi a kvalitni rady? Thinkpad radu X/W/T ? nebo Dell Latitude/Precision? HP EliteBook? za rekneme 30000-60000Kc ? protoze takove koupis dneska za 5000-10000 repasovane s 2letou zarukou, v pripade tech Thinkpadu do rady ?20 s bezkonkurencni klavesnici ala IBM... X201 nebo X220 mas s touchpadem/touchpointem, s hw tlacitkama, 7rada klavesnice, matne LCD...

tomafuk

« Odpověď #20 kdy: 28. 11. 2016, 23:48:44 »
Do terénu thinkpad X220 nebo něco podobného. Rozumná váha, velikost, výkon, výdrž, odolnost a dá se pořídit za rozumnou cenu. + normální, nezkurvená, klávesnice.

Macbook je nesmysl jak s ohledem na odolnost tak na klávesnici a ještě leskej displej... A když se něco rozbije, oprava je drahá.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 29. 11. 2016, 00:56:30 »

Jo, s klidem. Asi se to bude trochu dusit na rychlosti zapisu a bude to fungovat, dokud vam to nechcipne pod rukama, coz by mohlo byt i dost brzo, takze pokud jsou vase maily desne dulezite, zalohujte i nekolikrat denne nebo nechavejte kopii mailu par dni na serveru.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 29. 11. 2016, 00:57:59 »
Vždycky k tomu můžeš připojit klasickou USB klávesnici i s myškou. Mám sice jen 32 GB SD, ale prý funguje i 64 GB SD a určitě fungují větší USB flešky. Data mám z velké části na cloudu, takže větší lokální prostor ani nepotřebuji.

Snad je tam i videovystup, takce by mohl pripojit i monitor. Rikal, ze to taha do terenu, takze se mu to urcite bude hodit. Dvoukolak to poresi.

Kit

« Odpověď #23 kdy: 29. 11. 2016, 09:52:03 »

Snad je tam i videovystup, takce by mohl pripojit i monitor. Rikal, ze to taha do terenu, takze se mu to urcite bude hodit. Dvoukolak to poresi.

Ano, mám tady i HDMI, ale ještě jsem ho nepoužil.

eee1000h

« Odpověď #24 kdy: 29. 11. 2016, 10:51:41 »
a mel si tech "par drazsich" z opravdu vyssi a kvalitni rady? Thinkpad radu X/W/T ? nebo Dell Latitude/Precision? HP EliteBook? za rekneme 30000-60000Kc ? protoze takove koupis dneska za 5000-10000 repasovane s 2letou zarukou, v pripade tech Thinkpadu do rady ?20 s bezkonkurencni klavesnici ala IBM... X201 nebo X220 mas s touchpadem/touchpointem, s hw tlacitkama, 7rada klavesnice, matne LCD...

No ... vlastne za poslednich 7 let jsem nemel drazsi notebook, saturovalo me to eee-cko. Tesne predtim jsem mel nejakou shitku, protoze jsem byl zklamany z tech 30k+. Ze shitky jsem byl vlastne taky zklaman :). No a predtim jsem vyzkousel i takove veci jako Vaio, ale zrovna treba Thinkpady mi moc nesedly - mozna kvuli "divnemu" touchpadu a tomu klitorisu.

Ono to zni dost divne nahradit nejaky 'ultrabook' necim tak pofidernim, jako je eee urcene na neco uplne jineho. Ale jak o tom premyslim, ma to neco do sebe, seslo se nekolik dobrych vlastnosti toho HW.

eee1000h

« Odpověď #25 kdy: 29. 11. 2016, 10:55:43 »
Jo, s klidem. Asi se to bude trochu dusit na rychlosti zapisu a bude to fungovat, dokud vam to nechcipne pod rukama, coz by mohlo byt i dost brzo, takze pokud jsou vase maily desne dulezite, zalohujte i nekolikrat denne nebo nechavejte kopii mailu par dni na serveru.

Dal bych to SDcko hlavne na maily (thunderbird) a samozrejme kdyz potrebuju odnest nejaka data. Kdyz bylo prvni eee 7xx, tak jsem si ho taky koupil a strcil do nej SDcko. Tehdy jsem to nemel na praci, jen spis takovy jednoduchy terminal na cesty a zrovna SD karta se mi neosvedcila. Z netbooku obcas chtela vypadnout, bylo to celkove neskutecne pomale, atd.

Kit

« Odpověď #26 kdy: 29. 11. 2016, 11:26:38 »
Dal bych to SDcko hlavne na maily (thunderbird) a samozrejme kdyz potrebuju odnest nejaka data. Kdyz bylo prvni eee 7xx, tak jsem si ho taky koupil a strcil do nej SDcko. Tehdy jsem to nemel na praci, jen spis takovy jednoduchy terminal na cesty a zrovna SD karta se mi neosvedcila. Z netbooku obcas chtela vypadnout, bylo to celkove neskutecne pomale, atd.

Pokud chci odnést nějaká data, používám USB flash. Maily bych ponechal spíš na interním SSD kvůli rychlosti, ale dokumenty a multimédia dávám na SD.

Hanz

« Odpověď #27 kdy: 29. 11. 2016, 13:01:40 »
Zkusil bych tohle:

https://www.czc.cz/acer-aspire-one-11-ao1-132-c9m9-bila/190921/produkt

Na web, filmy a dokumenty by to mohlo být ok. A za 4k (Po zádání slev. kódu cloudbook) myslím že by mohlo posloužit.

« Odpověď #28 kdy: 29. 11. 2016, 14:31:57 »
Jo, to je pěkný kousek. Máme doma něco podobného od Asusu (X205TA - teď dělají E200HA) a je to skvělé na cesty: lehounké, dobrá výdrž na baterku. 12" přitom je rozumná velikost - dost skladné na cesty a přitom slušně velké klávesy. Limitující může být to 32GB eMMC. Takový tablet v těle notebooku.
Ten Asus je https://www.tsbohemia.cz/asus-e200ha-fd0005ts-bily_d239556.html
Trochu lepší procesor, ale není na něj sleva.

eee1000h

« Odpověď #29 kdy: 29. 11. 2016, 15:34:52 »
Zkusil bych tohle:

https://www.czc.cz/acer-aspire-one-11-ao1-132-c9m9-bila/190921/produkt

Na web, filmy a dokumenty by to mohlo být ok. A za 4k (Po zádání slev. kódu cloudbook) myslím že by mohlo posloužit.

Tak jsem to koupil, neodolal jsem te cene ... za trojku (bez dane) to klidne muze lezet v kancelari pro strycka prihodu :). Doufam, ze si nebudu rvat vlasy, s Acerem mam nic moc zkusenosti.