Virtualizace: Hyper-V, qemu nebo VMware ESXi

Re:Virtualizace: Hyper-V, qemu nebo VMware ESXi
« Odpověď #15 kdy: 01. 11. 2016, 11:02:40 »
Tak me windows7 (32bit) hosty na proxmoxu jedou v poho. Jak často se ti to hryzne?

Používáš Virtio drivery a Spice (qxl)?
Pro mys mam VMware driver.
Vypni si ve správě napájení uspávání.
Máš spuštěny qemu agenta?

Takhle nějak to mám já a jede to dobře.

Ahoj, dekuji za hint
- virtio pozivam (sitovka, disk)
- mys jsem extra neresil, takze default co win nasel
- uspavani je take default
- nejak nerozumim co tim mslis ....

Děkuji
Když chceš, dokážeš vše!

Jose

« Odpověď #16 kdy: 01. 11. 2016, 11:04:09 »
Náš hosting používá XEN.

JS

« Odpověď #17 kdy: 01. 11. 2016, 11:44:00 »
Tak me windows7 (32bit) hosty na proxmoxu jedou v poho. Jak často se ti to hryzne?

Ahoj, dekuji za hint

Děkuji
QEMU agenta musis nainstalit na virtualku a pak povolit v Proxmoxu v Option u dane virtualky. Pak ti funguje napr. podpora ACPI a dalsi veci.
https://pve.proxmox.com/wiki/Qemu-guest-agent

« Odpověď #18 kdy: 01. 11. 2016, 11:56:27 »

Ahoj, dekuji za hint

Děkuji
QEMU agenta musis nainstalit na virtualku a pak povolit v Proxmoxu v Option u dane virtualky. Pak ti funguje napr. podpora ACPI a dalsi veci.
https://pve.proxmox.com/wiki/Qemu-guest-agent

Tyjo, vidis, to nemam ... a ono to asi vysvetluje par veci  :-[

Děkuji!  8)
Když chceš, dokážeš vše!

Sten

« Odpověď #19 kdy: 01. 11. 2016, 13:29:55 »
2. v hosting centrach som primarne videl vmware, sporadicky ponukali aj hyper-v.
Pouziva niekto vo vecsom niektoru z dalsich platforiem ? (aj ked ako zakaznik) (fakt ma to zaujima - aj ked zo zvedavosti).

Světové:
Amazon EC2 (největší na světě): Xen
DigitalOcean (druhý největší): KVM
Vultr: KVM
RAM Host: OpenVZ a KVM

České:
vpsFree: OpenVZ a KVM
Wedos: KVM
Hukot: KVM a Xen
Spoje.net: KVM, OpenVZ, Hyper-V, Xen

abc123

« Odpověď #20 kdy: 01. 11. 2016, 19:49:14 »
openstack + kvm anyone? :)

Ondro

« Odpověď #21 kdy: 01. 11. 2016, 21:25:49 »
Bez toho aby som tymto prispevkom generoval flame:
1. tu ktoru virtualizaciu je vhodne zvolit aj z toho dovodu, aky som zdatny a kolko mam casu riesit low-level roblemy.
(niekde sa to da, niekde si povies, ze tadialto cesta nevedie, a pojdes radsej komercnejsou cestou).

2. v hosting centrach som primarne videl vmware, sporadicky ponukali aj hyper-v.
Pouziva niekto vo vecsom niektoru z dalsich platforiem ? (aj ked ako zakaznik) (fakt ma to zaujima - aj ked zo zvedavosti).

1. nejde ani tak o zdatnost(ta nie tak extremne dolezita ako kedysi) ale o motivaciu hladat (najlepsie) riesenie/cestu pre svoj zamer. Aj pri komercii sa musis tiez rozhodovat, ktoru zvolit. Problem je, ze hlavnymi faktormi pri rozhodovani nieje kvalita riesenia ale uplne ine veci. V takom pripade vyhrava komercia.

Bod 1. je zakladom pre odpoved k bodu 2.
Velky pouzivaju hlavne otvorene technologie, lebo si ich mozu ohnut ako potrebuju, lebo ich neobmedzuju ako komercne/uzatvorene technologie.Na zaciatku mali cas a peniaze riesit low level veci. Vedia vytvorit pridanu hodnotu, ktoru vedia dalej predat.
Ta otvorenost a pridana hodnota je motivatorom aj pre mensich a zacinajucich. Umoznuje im dostat sa trh. Komercnym riesenim by uz v nastartovanom segmente nemali skoro ziadnu sancu.

Rhinox

« Odpověď #22 kdy: 02. 11. 2016, 12:19:27 »
Nekolik let sem pouzival ESXi. Jenze pak sem si uvedomil, ze sem tech PSOD (purple screen of death) videl uz vice, nez BSOD na windowsech tak sem si rekl ze stacilo.

Presel sem na Proxmox (KVM+qemu) a sem spokojenej. Premyslel sem taky nad XenServer, jenze tam sem nenasel pouzitelne webove rozhrani pro administraci. Bud neco nefungovalo, nebo bylo placene, a nebo komplikovana instalace. Ja na tohle uz nemam nervy a cas, takze sem vzal Proxmox. Tam mam vsechno v jednom baliku, a vsechno funguje jak ma (i kdyz me posledni zmena web-interface pekne nas*ala, proc proboha zmenili horizontalni menu na vertikalni?)...

spacek

« Odpověď #23 kdy: 02. 11. 2016, 20:29:34 »
Pravda - jediny "vazny" problem u XenServeru je absence kvalitni webove a linuxove administrace. Ja to resil jednim mini PC s Win7.

Jose

« Odpověď #24 kdy: 02. 11. 2016, 23:04:38 »
Nekolik let sem pouzival ESXi. Jenze pak sem si uvedomil, ze sem tech PSOD (purple screen of death) videl uz vice, nez BSOD na windowsech tak sem si rekl ze stacilo.

Presel sem na Proxmox (KVM+qemu) a sem spokojenej. Premyslel sem taky nad XenServer, jenze tam sem nenasel pouzitelne webove rozhrani pro administraci. Bud neco nefungovalo, nebo bylo placene, a nebo komplikovana instalace. Ja na tohle uz nemam nervy a cas, takze sem vzal Proxmox. Tam mam vsechno v jednom baliku, a vsechno funguje jak ma (i kdyz me posledni zmena web-interface pekne nas*ala, proc proboha zmenili horizontalni menu na vertikalni?)...

V životě jsem neviděl spadlý celý esxi,  to ani na prokazatelně blbnoucím HW.

milous

« Odpověď #25 kdy: 03. 11. 2016, 08:20:16 »

ja prosim ano a to nekolikrate - ukaze se fialova obrazovka a je vymalovani - a taky mam jeste v zive pameti vesely problem s VMware 3.5U2 - to takhle prijdes rano do tovarny a virtualky stoji  neb soudruzi ve VMware udelali chybu :-) a az po nekolika dnes vysel patch a po nekolika tydnech omluva

Rhinox

« Odpověď #26 kdy: 03. 11. 2016, 08:28:23 »
A pritom to je (resp. bylo) tak jednoduche: stacilo pouzit sitovku E1000e (treba KB2059053, ovsem bylo jich mnoho). Samozrejme jsem pouzival jenom podporovanej HW, ktereho neni mnoho, a dalsi verze ESXi nemusi podporovat HW kterej byl podporovan predeslou verzi.

Apropo HW: WMware-HCL je parodie! Najdes tam treba zakladni desku ktera je pry podporovana, jenze nefunguje on-board sitovka. Nebo "podporovanej" raid-radic u ktereho neni zadna moznost monitorovat stav. Atd, atd. Tyhle forky mi uz opravdu lezly krkem...

Cek

« Odpověď #27 kdy: 03. 11. 2016, 10:58:46 »
U ESXi se moc nepredpoklada produkcni prostředí na samodomo postavenym bazmeku, i když compatibility list mají.

Virtualizuju na tom 8 let, a fialovej server jsem videl asi dvakrát. K tomu asi 3x jiny problémy branici provozu, to bylo vse. 3,5 byla ještě místy trosku horsi, nicmene podle mych zkusenosti se stabilita s novymi verzemi zlepsuje. Jediny co me stve je webove rozhrani pro bezne cinnosti, z tlustého klienta uz nejde udelat všechno. Ale na druhou stranu, na rychlosti toho klienta uz aspoň zapracovali :)))

JS

« Odpověď #28 kdy: 03. 11. 2016, 15:26:19 »
Chlapi prosim o pomoc s Proxmoxem. Pouzivam posledni verzi 4.3
Podle navodu jsem spojil dva servery do clusteru. Bohuzel to spojeni nejak pada. V logu jsem nasel hlasku
Kód: [Vybrat]
notice: node lost quorumNasel jsem ze by to melo souviset se sluzbou cman. Tam mi ale nejde restartovat ani spustit. Jakoby nebyla nainstalovana.
root@proxmox0:~# /etc/init.d/cman restart
-bash: /etc/init.d/cman: No such file or directory
Poradi nekdo prosim?
Jinak jsem Proxmoxem docela nadseny...

milous

« Odpověď #29 kdy: 03. 11. 2016, 17:56:56 »
Chlapi prosim o pomoc s Proxmoxem. Pouzivam posledni verzi 4.3
Podle navodu jsem spojil dva servery do clusteru. Bohuzel to spojeni nejak pada. V logu jsem nasel hlasku
notice: node lost quorumNasel jsem ze by to melo souviset se sluzbou cman. Tam mi ale nejde restartovat ani spustit. Jakoby nebyla nainstalovana.
root@proxmox0:~# /etc/init.d/cman restart
-bash: /etc/init.d/cman: No such file or directory
Poradi nekdo prosim?
Jinak jsem Proxmoxem docela nadseny...

udelej si ucet na https://forum.proxmox.com/ a dotaz vznes tam, jsem si jist, ze vbrzku tam budes mit hafo odpovedi