Instalace phpBB na SQLite

MartinZ

Instalace phpBB na SQLite
« kdy: 07. 11. 2016, 08:28:08 »
Dobrý den všem,

Mám webhosting na Wedosu kde chci vytvořit phpbb fórum,
Nahrál jsem phpbb na FTP začal instalaci a vidím že SQlite je podporováno.

Chtěl jsem v administraci vytvořit SQlite databázi ale takovou možnost jsem nenašel.
Psal jsem na podporu a tam mě řekli:

Citace
Případně je sqlite uveden jako jeden z driverů PDO - PDO drivers   mysql, sqlite
Pokud je to to co potřebujete, tak jen použijte tento driver.
Mondek: PDO Driver for SQLite 3.x   enabled

Ani jedné věci bohužel nerozumím :-(

Protože webhosting na wedosu jede na Linuxu napadlo mě se zde zeptat profíků  ::)
Že by mě někdo pomohl jak SQlite na wedosu zprovoznit.
« Poslední změna: 07. 11. 2016, 09:01:04 od Petr Krčmář »

sed

Re:SQlite
« Odpověď #1 kdy: 07. 11. 2016, 08:35:05 »
Dobrý den všem,

Chtěl jsem v administraci vytvořit SQlite databázi ale takovou možnost jsem nenašel.

Citace
Případně je sqlite uveden jako jeden z driverů PDO - PDO drivers   mysql, sqlite

Protože webhosting na wedosu jede na Linuxu napadlo mě se zde zeptat profíků  ::)

SQLite je soubor a tedy staci strukturu vytvorit v souboru (pripadne soubor nakopirovat a pristoupit pres driver).. chtelo by si to neco precist, treba jak funguje sqlite...

Ivan Nový

« Odpověď #2 kdy: 07. 11. 2016, 08:43:54 »
Dobrý den všem,

Citace

phpBB by mělo chodit bez další instalace databáze, během istalace phpBB jen zvolíte místo MySQL SQLite driver a
do polí níže napíšete další potřebné parametry, ty pak phpBB samo použije k vytvoření lokální databáze.

MartinZ

« Odpověď #3 kdy: 07. 11. 2016, 09:04:27 »
Vím jak SQlite funguje ale nevím jak ho vytvoři...
Každý zvás jezdí autem ale pochybuji že by jste ho dokázali opravit.

Ivan Nový: Děkuji za informace, Četl jsem že SQlite ukládá databázi lokálně do souboru ale na soubor musí směrovat normalná databáze (nějaká instrukční sada) to není pravda teda?

Kit

« Odpověď #4 kdy: 07. 11. 2016, 09:08:49 »
Četl jsem že SQlite ukládá databázi lokálně do souboru ale na soubor musí směrovat normalná databáze (nějaká instrukční sada) to není pravda teda?

To už je součástí PHP a jmenuje se to PDO. Stačí vytvořit instanci operátorem new...

Ivan Nový

« Odpověď #5 kdy: 07. 11. 2016, 09:19:16 »
Vím jak SQlite funguje ale nevím jak ho vytvoři...
Každý zvás jezdí autem ale pochybuji že by jste ho dokázali opravit.

Ivan Nový: Děkuji za informace, Četl jsem že SQlite ukládá databázi lokálně do souboru ale na soubor musí směrovat normalná databáze (nějaká instrukční sada) to není pravda teda?

To si podle mě nastaví phpBB samo při instalaci, návod na instalaci zde: https://www.phpbb.cz/docs/quickstart/quick_installation.php#quick_installation_database

Jako databázový server bych si asi dal localhost, SQLite asi tento parametr ani nevyužije