SW pro odhad počtu shromážděných lidí

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:SW pro odhad počtu shromážděných lidí
« Odpověď #1965 kdy: 04. 12. 2016, 19:22:47 »
Řekni mi co čteš a já ti řeknu jaký jsi :-)))

Momentalne Snidani u cesty. Pristi je zde zmineny Cevengur v italstine.

Ivan Nový

« Odpověď #1966 kdy: 04. 12. 2016, 19:23:02 »
K rozvoji je třeba teoretický základ. Ten měli Indové či Peršané na úrovni. Po dobytí Baghdádu Mongoly to šlo s islámskou civilizací z kopce.
Evropané byli barbarštější a krvelačnější než ostatní včetně indiánů a islamistů.

I vy budete mít možnost sledovat úpadek "Západu" po ovládnutí Islámem, nebo po ovládnutí mongolskou kulturou čínsko-ruského tandemu. Šance na přežití naší civilizace v Evropě jsou dost malé, ještě během vašeho života může dojít k jejímu úpadku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1967 kdy: 04. 12. 2016, 19:23:31 »
Indové jsou taky protestanti?

Jsou. Vsak proti britske nadvlade protestovali, ne?

Ivan Nový

« Odpověď #1968 kdy: 04. 12. 2016, 19:26:07 »
Řekni mi co čteš a já ti řeknu jaký jsi :-)))

Momentalne Snidani u cesty. Pristi je zde zmineny Cevengur v italstine.

Čevengur vyšel i v češtině. Jaký je italský překlad z ruštiny?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1969 kdy: 04. 12. 2016, 19:36:46 »
Já nepsal nic o šíření svobody a pokroku pro Indiány, jen o šíření ideového základu, tedy protestantismu. No a je-li základem protestantismu svoboda pro každého vykládat Bibli po

Aha. Takze chybou Indianu bylo, ze neprestoupili na protestantismus. Kdyby ano, nikdo by je nevyvrazdil.

Citace
Vždyť to máte i v té Bibli, kdy Kain zabil Ábela, aby získal jeho půdu.

Tu Bibli si ale vykladate dost zvlastne. Bible to totiz neuvadi jako priklad k nasledovani.

Citace
Náš druh vyhubil neandrtálce, když sem přišla z Afriky. Tak to prostě chodí. Střety kultur tak probíhají. A ten střet probíhá i dnes.

Aha. Jesteze mame Ivana Noveho, ktery konecne vrhl svetlo na vymreni cloveka neandrtalskeho. Az dosut o tom existovaly pouze ruzne teorie, ale nyni konecn mame jistotu. Honm jsu editovat Wikipedii, at si to ostatni maji podle ceho opravit.

To, ze homo sapiens sapiens prisel z Afriky, je take dobre vedet s jistotou Ivana Noveho. Dosud panovaly pochybnosti, africky puvod byl jednou z teorii, kterou ovsem nebylo mozno s jistotou potvrdit. Nastesti se nyni muzeme odkazat na Ivana Noveho, vehlasneho pravicoveho a protestantskeho paleontologa.

Lama

« Odpověď #1970 kdy: 04. 12. 2016, 19:42:54 »
Evropané byli hodně barbarští. Koneckonců, stačí se podívat na konflikt na Ukrajině. Slovan střílí slovana. V tomto jsme stejně krvelačný bestie jako ti indiáni, které tak odsuzujete.

Já nepsal nic o šíření svobody a pokroku pro Indiány, jen o šíření ideového základu, tedy protestantismu. No a je-li základem protestantismu svoboda pro každého vykládat Bibli po svém, je přirozené, že ta svoboda se nějak promítne i do ostatních oblastí života. A to dokázaly výsledky naší civilizace, které jsou založeny na zavádění inovací do praxe. Že se to neobejde bez jisté míry násilí, je zcela přirozené, já pacifista nejsem.
Nemyslím si, že je nutné, kvůli zavádění inovací, vyhlazovat cizí kultury. Asi máme každý rozdílný pohled na šíření ideí, zejméne ideí svobody.

Vždyť to máte i v té Bibli, kdy Kain zabil Ábela, aby získal jeho půdu. Náš druh vyhubil neandrtálce, když sem přišla z Afriky. Tak to prostě chodí. Střety kultur tak probíhají. A ten střet probíhá i dnes.
Já myslel, že to má sloužit jako odstrašující příklad a ne se podle toho chovat.

Ivan Nový

« Odpověď #1971 kdy: 04. 12. 2016, 19:51:05 »
Evropané byli hodně barbarští. Koneckonců, stačí se podívat na konflikt na Ukrajině. Slovan střílí slovana. V tomto jsme stejně krvelačný bestie jako ti indiáni, které tak odsuzujete.

Já nepsal nic o šíření svobody a pokroku pro Indiány, jen o šíření ideového základu, tedy protestantismu. No a je-li základem protestantismu svoboda pro každého vykládat Bibli po svém, je přirozené, že ta svoboda se nějak promítne i do ostatních oblastí života. A to dokázaly výsledky naší civilizace, které jsou založeny na zavádění inovací do praxe. Že se to neobejde bez jisté míry násilí, je zcela přirozené, já pacifista nejsem.
Nemyslím si, že je nutné, kvůli zavádění inovací, vyhlazovat cizí kultury. Asi máme každý rozdílný pohled na šíření ideí, zejméne ideí svobody.

Vždyť to máte i v té Bibli, kdy Kain zabil Ábela, aby získal jeho půdu. Náš druh vyhubil neandrtálce, když sem přišla z Afriky. Tak to prostě chodí. Střety kultur tak probíhají. A ten střet probíhá i dnes.
Já myslel, že to má sloužit jako odstrašující příklad a ne se podle toho chovat.
Není to kvůli, ale ke střetu kultur dojde, i když si to nepřejete. Nyní jsme v situaci těch Indiánů. Kainovo znamení nenesou jen křesťané, ale všichni lidé.

Ivan Nový

« Odpověď #1972 kdy: 04. 12. 2016, 19:57:35 »
Já nepsal nic o šíření svobody a pokroku pro Indiány, jen o šíření ideového základu, tedy protestantismu. No a je-li základem protestantismu svoboda pro každého vykládat Bibli po

Aha. Takze chybou Indianu bylo, ze neprestoupili na protestantismus. Kdyby ano, nikdo by je nevyvrazdil.

Citace
Vždyť to máte i v té Bibli, kdy Kain zabil Ábela, aby získal jeho půdu.

Tu Bibli si ale vykladate dost zvlastne. Bible to totiz neuvadi jako priklad k nasledovani.

Citace
Náš druh vyhubil neandrtálce, když sem přišla z Afriky. Tak to prostě chodí. Střety kultur tak probíhají. A ten střet probíhá i dnes.

Aha. Jesteze mame Ivana Noveho, ktery konecne vrhl svetlo na vymreni cloveka neandrtalskeho. Az dosut o tom existovaly pouze ruzne teorie, ale nyni konecn mame jistotu. Honm jsu editovat Wikipedii, at si to ostatni maji podle ceho opravit.

To, ze homo sapiens sapiens prisel z Afriky, je take dobre vedet s jistotou Ivana Noveho. Dosud panovaly pochybnosti, africky puvod byl jednou z teorii, kterou ovsem nebylo mozno s jistotou potvrdit. Nastesti se nyni muzeme odkazat na Ivana Noveho, vehlasneho pravicoveho a protestantskeho paleontologa.

Jistě nevíme nic, ale shoda s Biblí je zarážející :-))) Jinak rozbory lidského genomu už z konce 90. let toto potvrzují.

Ivan Nový

« Odpověď #1973 kdy: 04. 12. 2016, 19:59:51 »
ad JardaP

Indiáni ani osadníci neudělali chybu, jen jedni prohráli a druzí vyhráli. To je celé.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1974 kdy: 04. 12. 2016, 20:05:49 »
Jistě nevíme nic, ale shoda s Biblí je zarážející :-))) Jinak rozbory lidského genomu už z konce 90. let toto potvrzují.

Ano, jiste, Bible je desne moudra kniha. Rikala mi jedna soudruzka ze Svedku Jehovovych, ze dinosauri vyhynuli, protoze o nich nepise Bible.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1975 kdy: 04. 12. 2016, 20:10:15 »

Ano, jiste, Bible je desne moudra kniha. Rikala mi jedna soudruzka ze Svedku Jehovovych, ze dinosauri vyhynuli, protoze o nich nepise Bible.
Dinosauři vyhynuli, protože produkovali obrovské množství trusu, po kterém následně klouzali a lámali si vazy. Jinak Bible o nich nepíše proto, že vznikla milióny let po dinosaurech a ten šmudla co to napsal, tak o nich neměl ani páru.

Ivan Nový

« Odpověď #1976 kdy: 04. 12. 2016, 20:14:15 »

Tak když čtete nějaký román, taky nepředpokládáte, že to stalo, jak je to napsané, ale v textu je přesto někdy uložena jistá moudrost. Není podstatné co je pravda, ale čemu věříte, a to pak ovlivní jaké společenství vznikne a jaké má kongitivní schopnosti.

Jirka1

« Odpověď #1977 kdy: 04. 12. 2016, 20:31:26 »
Není podstatné co je pravda, ale čemu věříte, a to pak ovlivní jaké společenství vznikne a jaké má kongitivní schopnosti.
Tak tohle vykládejte těm vašim protestantům a poženou vás svinským krokem :-)

Ivan Nový

« Odpověď #1978 kdy: 04. 12. 2016, 20:40:45 »
Není podstatné co je pravda, ale čemu věříte, a to pak ovlivní jaké společenství vznikne a jaké má kongitivní schopnosti.
Tak tohle vykládejte těm vašim protestantům a poženou vás svinským krokem :-)

To ale nemění nic na úspěšnosti té víry, jako axiomů pro generování kongitivních schopností společenství. Zatím mě svinským krokem ženete Vy :-))) Nakonec i ateismus je jistá forma náboženství, která se od monoteismu příliš neliší, místo Boha věříte v Realitu, či Vesmír. Tedy taky nestvořené entity.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1979 kdy: 04. 12. 2016, 22:33:57 »
Dinosauři vyhynuli, protože produkovali obrovské množství trusu, po kterém následně klouzali a lámali si vazy. Jinak Bible o nich nepíše proto, že vznikla milióny let po dinosaurech a ten šmudla co to napsal, tak o nich neměl ani páru.

Ale houby, o dinosaurech se v Bibli nepise, protoze by to byla kniha uplne o hovne, jak byplyva z tveho vysvetleni. To, ze Bible vznikla cca 100 milionu let po dinosaurech, je z nabozenskeho hlediska nepodstatny detail, protoze kdyby buh chtel, v Bibli by se o dinosaurech psalo.