SW pro odhad počtu shromážděných lidí

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
Re:SW pro odhad počtu shromážděných lidí
« Odpověď #1365 kdy: 25. 11. 2016, 07:41:27 »
ad ...Nestalo by se nic, vzrostla by cena akcií. Bohužel trh se na nekryté peníze adaptoval, končí v akciích, které mají nereálnou inflační hodnotu, krátkodobě by uměle vzrostla cena nemovitostí, protože by bylo více hypoték, což by mělo za následek, že bydlení by se stalo pro většinu lidí nedostupné, což by vedlo k zastavení proudu hypoték a pokles ceny nemovitostí na reálnou úroveň, která je mnohonásobně nižší, než jsou ceny realit dnes.

Investice do realit je dobrá, ale v budoucí realitní krizi shoří 80% do nich investovaných prostředků, protože jde o inflační peníze. Ale i to je dobré, člověk tak zachrání docela dost, 20% svého majetku.
=============

ja se obavam ze v nejake mire ty nekryte penize "prosakuji"i mimo burzu, souhlasim ze do trhu s nemovitostmi

kazdopadne bych ocekaval vetsi dopady nez zachrana 20% hodnoty (uspor, ceny nemov...), to nezni tak hrozne vymenou za bezdluznost a realnou hodnotu statku

no jsem zvedavej jak to chce usa v budoucnu ukocirovat, nenapada mne nejake srovnani s historickymi podobnymi situacemi, je to bezprecedentni nebo to ma nejaky odraz v minulosti ze ktereho se lze poucit a pripravit na ten "mazec"
co nutne bude muset nastat, byt treba plizive "po kapkach"a ne najednou jak jsem navrhoval v tom myslenkovem experimentu ?

Ivan Nový

« Odpověď #1366 kdy: 25. 11. 2016, 08:44:54 »
ad ...Nestalo by se nic, vzrostla by cena akcií. Bohužel trh se na nekryté peníze adaptoval, končí v akciích, které mají nereálnou inflační hodnotu, krátkodobě by uměle vzrostla cena nemovitostí, protože by bylo více hypoték, což by mělo za následek, že bydlení by se stalo pro většinu lidí nedostupné, což by vedlo k zastavení proudu hypoték a pokles ceny nemovitostí na reálnou úroveň, která je mnohonásobně nižší, než jsou ceny realit dnes.

Investice do realit je dobrá, ale v budoucí realitní krizi shoří 80% do nich investovaných prostředků, protože jde o inflační peníze. Ale i to je dobré, člověk tak zachrání docela dost, 20% svého majetku.
=============

ja se obavam ze v nejake mire ty nekryte penize "prosakuji"i mimo burzu, souhlasim ze do trhu s nemovitostmi

kazdopadne bych ocekaval vetsi dopady nez zachrana 20% hodnoty (uspor, ceny nemov...), to nezni tak hrozne vymenou za bezdluznost a realnou hodnotu statku

no jsem zvedavej jak to chce usa v budoucnu ukocirovat, nenapada mne nejake srovnani s historickymi podobnymi situacemi, je to bezprecedentni nebo to ma nejaky odraz v minulosti ze ktereho se lze poucit a pripravit na ten "mazec"
co nutne bude muset nastat, byt treba plizive "po kapkach"a ne najednou jak jsem navrhoval v tom myslenkovem experimentu ?

Prosakování peněz mimo burzu je možné jen pokud vzniknou reálné protihodnoty díky inovacím a jimi generované reálné poptávce. Pokus prodat akcie za stavu, kdy tok nekrytých peněz slábne, vede na pokles ceny akcií a spálení části inflačních hodnot.

A tady by právě mohla pomoci kolonizace blízkého vesmíru, které by vygenerovalo reálnou protihodnotu - reality na oběžné dráze či v blízkém kosmu. Že to bude zpočátku drahé, může být i výhoda. Je to natolik efemerní, že případné technologické nezdary by burzu tolik nerozhýbaly, protože by zpočátku od toho nikdo moc neočekával. Takže celý proces by mohl být finančně stabilní.

dword

« Odpověď #1367 kdy: 25. 11. 2016, 08:55:26 »
"Myslici clovek se domniva, ti ostatni nepochybuji."

Vsak na mne tento popis sedi, jsem presvedcen jiz delsi dobu, a take nepochybuji narozdil od tazatele. Nemyslim, vim.

Tam kde ja jsem dekoval za par novych poznatku, vy tvrdite ze mne Novy zkonvertoval :D kde to berete? Toz prece v pohodlne predstave hodit nas do jednoho pytle. Byl jsi to to ty kdo nas semknul, zadna konverze neprobehla.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1368 kdy: 25. 11. 2016, 08:58:45 »
Na Europě jsou gejzíry vody, které vystřelují vodu až na oběžnou dráhu, tedy i kyslíku je v dané oblasti dost a provoz robota tam, nebo někde v automobilce na Zemi, vyjde na stejno, takže nakonec těžba vzhledem k možnému objemu bude nakonec levnější než na Zemi,
jen nějakou chvíli potrvá, než sem proud zmrzlého metanu vystřeleného od Titanu dorazí, jakmile ale bude zprovozněn, cena bude klesat.

Inflační peníze generované zadluženými státy nemusí shořet během nějaké krize, pádem akcií na burze, ale mohou být použity takto, jsou stejně nedobytné, mimo akciovou burzu nemají reálnou protihodnotu, a proto jsou bezcenné, jen nominálně zvyšují ceny akcií.

Nechte si nekde vysvetlit rozdil mezi vodou a kyslikem.

Provoz robota na Evrope urcite nebude stat to same, co provoz v automobilce. Uz proto, ze doprava kazdeho nahradniho sroubku se pekne prodrazi, krome toho ten robot sam asi bude o dost drazsi, nez ten z automobilky.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1369 kdy: 25. 11. 2016, 09:01:16 »

Vsak na mne tento popis sedi, jsem presvedcen jiz delsi dobu, a take nepochybuji narozdil od tazatele. Nemyslim, vim.

“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.” (Bertrand Russell)

Ivan Nový

« Odpověď #1370 kdy: 25. 11. 2016, 09:24:47 »
Na Europě jsou gejzíry vody, které vystřelují vodu až na oběžnou dráhu, tedy i kyslíku je v dané oblasti dost a provoz robota tam, nebo někde v automobilce na Zemi, vyjde na stejno, takže nakonec těžba vzhledem k možnému objemu bude nakonec levnější než na Zemi,
jen nějakou chvíli potrvá, než sem proud zmrzlého metanu vystřeleného od Titanu dorazí, jakmile ale bude zprovozněn, cena bude klesat.

Inflační peníze generované zadluženými státy nemusí shořet během nějaké krize, pádem akcií na burze, ale mohou být použity takto, jsou stejně nedobytné, mimo akciovou burzu nemají reálnou protihodnotu, a proto jsou bezcenné, jen nominálně zvyšují ceny akcií.

Provoz robota na Evrope urcite nebude stat to same, co provoz v automobilce. Uz proto, ze doprava kazdeho nahradniho sroubku se pekne prodrazi, krome toho ten robot sam asi bude o dost drazsi, nez ten z automobilky.

Robot v beztížném stavu nebude mít stejnou podobu jako robot v automobilce, nebude k obrazu člověka, ale třeba k obrazu planktonu. Bude fungovat samozřejmě statisticky, bude stačit, když svou funkci bude plnit časem jen 30% původně rozptýlených nanobotů.

Nebudou se opakovat výrobní postupy ze strojírenství. Ale v makroměřítku se aplikují principy výrobních postupů známých z výroby elektronických součástek jako litografie. Nebo třeba 3D tisku.

Máte-li vodu, máte kyslík. Energie ze Slunce na elektrolýzu je v kosmu dost. Díky manipulacím DNA je možno vytvořit mikroorganismy, které přežijí v kosmu a z vody budou vyrábět kyslík díky modifikované fotosyntéze. Není daleko doba, kdy se bude vyrábět syntetická DNA a díky tomu bude možno vyrábět stroje na molekulární úrovni. Chránit DNA proti záření lze, viz zde http://www.osel.cz/9013-nejdrsnejsi-zvire-sveta-si-chrani-dna-radiacnim-stitem.html, nebo zde http://www.osel.cz/5265-bakterie-poskytla-recept-na-preziti-ve-vysoke-radiaci.html

Ivan Nový

« Odpověď #1371 kdy: 25. 11. 2016, 09:31:37 »

Ano i o realitě se má pochybovat, to je doména víry.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1372 kdy: 25. 11. 2016, 10:51:20 »
Máte-li vodu, máte kyslík. Energie ze Slunce na elektrolýzu je v kosmu dost.

A hlavne tam na kazdem tohu roste zasuvka, staci tam pripojit elektrolyzer.

Citace
Díky manipulacím DNA je možno vytvořit mikroorganismy, které přežijí v kosmu a z vody budou vyrábět kyslík díky modifikované fotosyntéze. Není daleko doba, kdy se bude vyrábět

Ano, jiste. To vse urcite bude kapesni zarizeni, ktere vyrobi Kyslik pro celou Zemi, ktery pak na Zemi trivialne dopravime.

Ke startrekovym zvastum o nanobotech se ani nepokousim vyjadrovat.

dword

« Odpověď #1373 kdy: 25. 11. 2016, 11:19:01 »

“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.” (Bertrand Russell)

A zaroven na mne sedi i tento popis. Kdo to prozre, nakonec uzna.

« Odpověď #1374 kdy: 25. 11. 2016, 11:25:29 »

A zaroven na mne sedi i tento popis. Kdo to prozre, nakonec uzna.

Dunning-Kruger je pozehnani pro dotycneho a peklo pro okoli :-D

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1375 kdy: 26. 11. 2016, 09:01:54 »
Ivan Novy - neco pro Vas

http://ekonomika.idnes.cz/vrchni-soud-veolia-0nx-/ekonomika.aspx?c=A161125_194951_ekonomika_cen

Postupem času se ukázalo, že voda rychle zdražuje a s tím výrazně rostou i zisky zahraničních majitelů. Z nich vytěžila nejvíc právě Veolia. Jen loni z desítky největších vodáren odtekly do zahraničí dvě miliardy korun. Zahraniční firmy namítají, že hospodaří efektivněji, nicméně jejich kritici argumentují, že i kdyby obecní vodárny byly méně schopné, část zisků by zůstala u nich a šla do investic namísto prudkého zdražování vody.
Dnes se přitom ukazuje, že tam, kde zůstala voda v obecních rukách, platí zákazníci méně.

Radovan.

« Odpověď #1376 kdy: 26. 11. 2016, 09:59:03 »
Ekonomie je doména víry, s realitou nemá nic společného.

Ivan Nový

« Odpověď #1377 kdy: 26. 11. 2016, 14:30:09 »
Ekonomie je doména víry, s realitou nemá nic společného.

Nevím, já se ekonomií nezabývám a nikdy jsem ji nestudoval, ale můj model reality pro mě docela dobře funguje, umožňuje mi předvídat věci, na které ostatní přicházejí s několika ročním zpožděním.

A samozřejmě, hodně věcí v reálném životě je založeno na víře. A právě proto potřebujeme trh, aby to korigoval, mozek jednotlivce, malé skupiny jednotlivců, či jednoho stroje uvažujícího jedním směrem na to nestačí.

Ivan Nový

« Odpověď #1378 kdy: 26. 11. 2016, 15:00:11 »
Ivan Novy - neco pro Vas

http://ekonomika.idnes.cz/vrchni-soud-veolia-0nx-/ekonomika.aspx?c=A161125_194951_ekonomika_cen

Postupem času se ukázalo, že voda rychle zdražuje a s tím výrazně rostou i zisky zahraničních majitelů. Z nich vytěžila nejvíc právě Veolia. Jen loni z desítky největších vodáren odtekly do zahraničí dvě miliardy korun. Zahraniční firmy namítají, že hospodaří efektivněji, nicméně jejich kritici argumentují, že i kdyby obecní vodárny byly méně schopné, část zisků by zůstala u nich a šla do investic namísto prudkého zdražování vody.
Dnes se přitom ukazuje, že tam, kde zůstala voda v obecních rukách, platí zákazníci méně.

No a, pak je chyba, že vodovody zůstaly v obecních rukách, když spotřeba vody z vodovodů neklesá i když tam, kde je vlastní Veolia se hodně zdražuje. Dochází zde k neoptimálnímu čerpání zdroje, v tomto případě vody. Znamená to, že cena vody je stále ještě nízká, když ji Veolia může zvyšovat, aniž by to mělo podstatný vliv na její spotřebu.

Problém je v tom, že vy si myslíte, že víte co je optimální pro celek, v tomto případě se mylně domníváte, že tím optimem je nízká cena pro vás. Vidíte podle mého vysvětlení, že to optimum může, ale nemusí být jinde. O tom by měl rozhodovat trh.

Až cena vody ještě vzroste, vyplatí se vybudovat vodovod na Veolii nezávislý a konkurenční. Nebýt ovšem státních regulací předtím, nedošlo by ke vzniku obecního vodovodu a cena vody by byla nižší, protože o vodu by se museli postarat majitelé realit a cena vody by byla jedním z kritérií ovlivňujících poptávku pronájmu v dané lokalitě. Kdyby od samého počátku to bylo jen na trhu, vodovodů by bylo možná méně, ale cena i čerpání vody by bylo optimálnější.

I dnes bude-li voda příliš drahá, budou lokality, kde cena realit poklesne, aby se to kompenzovalo, nebo tam budou volné realitní kapacity, což povede k poklesu čerpání vody a poklesu příjmů Veolie, protože ten pokles už nevykompenzuje nárůstem ceny a bude muset jít s cenou dolů, teprve pak se ustálí optimální rovnováha.

Žádné státní regulace jako obecní vlastnictví vodovodu není potřeba, ba naopak jsou škodlivé, generují poruchy optimálního rozdělení zdrojů a ve svém důsledku vedou k destrukci civilizace.

Ivan Nový

« Odpověď #1379 kdy: 26. 11. 2016, 15:11:00 »
A zapomínáte na to, že každý dodavatel na trhu je pod tlakem vlastních nákladů, má-li malý odběr služeb vzhledem k nákladům na vybudování a udržování a provozování sítě, tak zkrachuje, síť zůstane, koupí ji někdo jiný a ten pak nabídne rozumnější cenu.