ad ...Nestalo by se nic, vzrostla by cena akcií. Bohužel trh se na nekryté peníze adaptoval, končí v akciích, které mají nereálnou inflační hodnotu, krátkodobě by uměle vzrostla cena nemovitostí, protože by bylo více hypoték, což by mělo za následek, že bydlení by se stalo pro většinu lidí nedostupné, což by vedlo k zastavení proudu hypoték a pokles ceny nemovitostí na reálnou úroveň, která je mnohonásobně nižší, než jsou ceny realit dnes.
Investice do realit je dobrá, ale v budoucí realitní krizi shoří 80% do nich investovaných prostředků, protože jde o inflační peníze. Ale i to je dobré, člověk tak zachrání docela dost, 20% svého majetku.
=============
ja se obavam ze v nejake mire ty nekryte penize "prosakuji"i mimo burzu, souhlasim ze do trhu s nemovitostmi
kazdopadne bych ocekaval vetsi dopady nez zachrana 20% hodnoty (uspor, ceny nemov...), to nezni tak hrozne vymenou za bezdluznost a realnou hodnotu statku
no jsem zvedavej jak to chce usa v budoucnu ukocirovat, nenapada mne nejake srovnani s historickymi podobnymi situacemi, je to bezprecedentni nebo to ma nejaky odraz v minulosti ze ktereho se lze poucit a pripravit na ten "mazec"
co nutne bude muset nastat, byt treba plizive "po kapkach"a ne najednou jak jsem navrhoval v tom myslenkovem experimentu ?