Doporučte kvalitní klávesnici

Kája

Doporučte kvalitní klávesnici
« kdy: 29. 10. 2016, 11:13:36 »
Ahoj,
prosím poraďte kvalitní klávesnici. Nepotřebuji žádné speciální funkce, ale potřebuji kvalitní zpracování, ergonomii apod. (co bych ocenil navíc jsou možná multimediální tlačítka). Na klávesnici trávím 95% času co jsem na PC (dlaždicový wm, práce v příkazové řádce, Vim). V současnosti mám obyčejnou klávesnici a poslední dobou mi připadá že stisk tlačítek není plynulý a že je hlučná. Docela mě to štve a proto jsem ochoten investovat i 2000, pokud to bude opravdu kvalita, co vydrží.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Doporučte kvalitní klávesnici
« Odpověď #1 kdy: 29. 10. 2016, 12:07:46 »
Nikdy jsem nenasel nic lepsiho, nez tyhle stare Olivetti: http://www.ebay.co.uk/itm/Olivetti-Keyboard-ANK61-105-BNIB-PS-2-Rare-/192008247246? Aukce skoncila vcera, ale asi by slo se domluvit s prodejcem aby to znovu hodil do prodeje nebo poslal mimo ebay. Navic tady se jedna o fungl novy kousek i s originalni krabici.

davkol

« Odpověď #2 kdy: 29. 10. 2016, 14:54:36 »
Píšeš všemi deseti? Jednoznačně půlenou. Na českém trhu je výběr limitovaný na Microsoft Natural/Sculpt. Není špatná (byť bohužel bezdrátová a tak vůbec).

Jinak třeba vyšší nízkoprofilové modely od Logitechu nejsou vůbec špatné (od K750 nahoru).

Staré/mechanické/… klávesnice (až na vzácné výjimky) rozhodně nebudou tiché bez modifikací (ale nemusí být nutně ani zvláště hlučné).

FastIkarus

« Odpověď #3 kdy: 29. 10. 2016, 15:24:11 »
Nedám dopustit na MS Natural Ergonomic Keyboard 4000. Celý život jsem psal na "klasické chicony" s nejobyčejnějším rozložením. Když mi pak před 5 lety po 12 letech odešla, řekl jsem si, že zkusím tuhle ergonomickou a zamiloval jsem si ji ihned. A to i když nepíši předpisově všemi deseti, spíš tak osmi :)

Koukám teda, že od dob, kdy jsem ji koupoval (2011 a 2012 druhou do práce) nějak podražila - já ji bral zpokždé vždy asi za 900, dneska koukám, že stojí okolo 1300, přesto ale myslím, že se vyplatí.

« Odpověď #4 kdy: 29. 10. 2016, 16:03:03 »
Spokojenost s Ergo Pro. Ale neni to pro kazdeho, ja u ni skoncil ze zdravotnich duvodu.

Tomáš Roll

« Odpověď #5 kdy: 29. 10. 2016, 16:05:35 »
Mechanickou. Pro práci hledej s mikrospínači Cherry MX Blue
Třeba tuhle
https://www.czc.cz/coolermaster-quickfire-xt-cherry-mx-blue-us/142194/produkt
Nenech se mýlit, že to je mezi herními klávesnicemu, mx blue jsou určeny pro práci.

javaman ((

« Odpověď #6 kdy: 29. 10. 2016, 16:06:38 »
Spokojenost s Ergo Pro. Ale neni to pro kazdeho, ja u ni skoncil ze zdravotnich duvodu.

Vypadá to dobře, kde jsi pořídil? A kvůli čemu?

« Odpověď #7 kdy: 29. 10. 2016, 16:17:54 »
Vypadá to dobře, kde jsi pořídil? A kvůli čemu?

Potreboval jsem upravit drzeni tela, mene tlacit svaly mezi zebry, srovnat ramena a ruce vic od sebe.

javaman ((

« Odpověď #8 kdy: 29. 10. 2016, 16:47:44 »
Aha, tak to by se mi určitě hodilo také. Vypadá to fakt hezky.

davkol

« Odpověď #9 kdy: 29. 10. 2016, 16:53:52 »
Ergo Pro má v Evropě getDigital (DE) nebo The Keyboard Company (UK).

Podobná, ale (zatím jenom) membránová je Kinesis Freestyle. Goldtouch Adjustable Keyboard je taky fajn. Normální ceny jsou vyšší, nicméně na eBay se dá *dost* ušetřit.

ttt

« Odpověď #10 kdy: 29. 10. 2016, 17:42:42 »

Inkvizitor

« Odpověď #11 kdy: 29. 10. 2016, 22:08:45 »
Cherry MX Board 3.0. Oproti klasickým membránovkám velký upgrade. Prodává to u nás třeba Alza, ale na německém ebay (s DE popisky) se dá třeba koupit laciněji.

Inkvizitor

« Odpověď #12 kdy: 29. 10. 2016, 22:12:00 »
No ale koukám, že ten CoolerMaster je za srovnatelnou cenu, to v době, kdy jsem si objednával 2 ks těch MX-3 boardů, tak nebylo. Tak proč ne. Za mě každopádně mechanické spínače, tedy nejspíš Cherry MX.

PCnity

• 706
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 29. 10. 2016, 22:24:08 »
Ja napriklad nemam rad mechanicke klavesnice, ani silent, ani clicky... Ale poznam ludi co na to nedaju dopustit. Znami ma "das keyboard" bez popisiek, clicky a neda na nu dopustit. Dalsi sialenec ma "code keyboard" a tiez je z nej happy.

Ja mam aj doma aj v office Microsoft Sculpt Desktop a som velmi, velmi spokojny. Mys by mohla byt lepsia, ale tvarovo mi vyhovuje. Samostatna numericka klavesnicka aj s tlacidlom calculatora je taktiez genialna. To ze to je bezdrotove mne vyhovuje, baterky menim ca. raz rocne v mysi. V oboch klavesniciach (2x hlavna, 2x numericka) mam uz vyse 2 roky originalne baterky.

Kolega dev ma tiez polenu, ale kablovu Kinesis Freestyle2 aj s tym zdvihacim kitom + samostatnu kablovu numericku a je co viem tiez velmi spokojny... On ma zase vsetko kablove a tak mu to vyhivuje.

Nas dev leader ale ma najlacnejsie logitech combo, co stalo pod 30 eur a jemu to je napriklad uplne jedno.

« Odpověď #14 kdy: 30. 10. 2016, 00:40:51 »
Asi to nebude zdravotne to nejlepsi, ale ja mam ve finale nejradsi svoji klavesku na T420.
http://www.lenovoshop.cz/lenovo-keyboard-usb-thinkpad-travel-with-trackpoint-czech_d535389.html mit to v sobe jeste touchpad(jako o par generaci zpatky) tak je to pro me neprekonatelne. Novejsi generace je v prodeji, ale tam je zpizdeny layout vpravo nahore :(

Znate nejakou jinou klavesku s postevakem a/nebo touchpadem?
EDIT: touchpadem pod mezernikem a nikoliv vpravo v numpad oblasti.
Děkuji za možnost editace příspěvku.