Ta chyba mi nešla zreprodukovat, neboť mi Java hlásila chyby syntaxe.
Opravdu píšete o
tomhle komentáři? Měl jste zkopírovat kód tak jak je, nijak ho neupravovat a vložit do souboru
cz/root/test/Main.java a přeložit ho kompilátorem Java 8. To je dnes aktuální verze.
Navíc v tom byla hromada externích závislostí, které se mi nechtělo mockovat jen proto, abych někomu něco dokazoval.
Už to, že je tam jediný import jediné třídy by vám mohlo napovědět, že tam rozhodně hromada externích závislostí není. A ta jediná závislost, která tam v importech je, je ze standardní knihovny Java 8 SE. Další závislosti jsou na třídách z
java.lang, opět součást Java SE.
Na první pohled jsem však viděl souběh a to jsem také napsal.
To „na první pohled jsem viděl“ máte integrované v automatických testech? Že pokaždé, když se spustí build, vzbudí vás to a ukáže vám to kód, abyste na první pohled viděl nebo neviděl souběh? To, že je tam na první pohled viditelná chyba v souběhu je záměr. Já jsem se vás ptal, jak byste na tu chybu přišel pomocí testů, kdybyste o ní nevěděl. To, že je ta chyba vidět na první pohled, vám snad situaci nekomplikuje, ne? Představte si, že je to třída třetí strany, kterou máte použít. Psal jste, že si na externí komponenty píšete testy, abyste ověřil, zda fungují správně – třeba ověřujete, že suma(100, 200) vrátí 300. Zajímá mne, jak by tedy vypadal ten váš test na tuhle třídu.
Na vazby mezi jednotkami jsou integrační testy. Ty dělám samozřejmě také.
Ptal jsem se na příklad s navazováním HTTPS spojení a odpověď jsem nedostal.