Já jsem to teď trochu zkoumal na desktopu a mobilu a přijde mi, že to má přímou souvislost s tím, jestli se stránka stihne načíst celá nebo z ní uteču dřív. Jako by Chrome uložil do historie jen stránku, která je kompletně načtená.
Mi je to schopno udělat bez ohledu na to jestli se stránka načetla nebo ne. Je schopno mi to udělat i po tom, co jsem strávil delší dobu čtením článku a po zpět jsem třeba u konkurence, u které jsem byl předtím, místo aby to skočilo na frontpage.
Taky se mi stalo, že jsem potřeboval najít něco v historii z předchozího dne, protože jsem chtěl poslat třeba odkaz na článek kolegovi a bez úspěchu v historii to chybělo.
Prohlížeč je v tom určitě nevinně, děje se to jen na Root.cz a po vypnutí JS v prohlížeči se to neděje. Ať bastlířský tým IInfo pouvažuje, kde používají rutiny, které manipulují s historií prohlížeče. Pokud něco takového náhodou není, tak to z praxe tipuju na to zbastlené asynchronní načítaní. Vždycky když jsem měl slabou chvilku a kouknul na to, tak se mi ježily chlupy na zádech.