Kliknutí na odkaz na Rootu se neuloží do historie

Ladislav

Re:Kliknutí na odkaz na Rootu se neuloží do historie
« Odpověď #30 kdy: 21. 10. 2016, 14:19:21 »
Toto se děje i na mobilu s Windows Phone 8 - jak zde na root, tak i na lupa.cz. Ať je načtená celá stránka nebo není, myslel jsem, že je to chování nové verze obou webů.

adbe

« Odpověď #31 kdy: 21. 10. 2016, 15:34:12 »
S tou historií (o které je tohle vlákno) se to zřejmě děje jen v Chrome. Máte někdo stejný problém ve Firefoxu? Podle mě zatím všichni hlásili Chrome.

P.S. Teď mi to taky napsalo červenou hlášku o nové odpovědi, ale ten první odstavec ↑ tam normálně ve formu byl a právě ho znovu odesílám s tímhle dodatkem.

Děje se na Firefoxu ESR 45.4.0 i Internet Exploreru 11 na Win7. Hlásil jsem to 22. 03. 2016 a jiní už přede mnou :-).

EDIT: Pardon, kecám, na Firefoxu se mi to teď nasimulovat nepodařilo. Tak to asi bylo taky chrome na jiném PC.
« Poslední změna: 21. 10. 2016, 15:41:48 od adbe »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 21. 10. 2016, 16:33:29 »
Ne, to už dávno není možné.

Pocitam, ze nez dale debugovat tuhle hruzu, na kterou lidi akorat nadavaji, tak uprava stare verze tak, aby chodila s novym backendem nebo co jste to menili, by byla rychlejsi a levnejsi. A hlavne o nekolik tisic % popularnejsi.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 21. 10. 2016, 17:40:50 »
Já jsem to teď trochu zkoumal na desktopu a mobilu a přijde mi, že to má přímou souvislost s tím, jestli se stránka stihne načíst celá nebo z ní uteču dřív. Jako by Chrome uložil do historie jen stránku, která je kompletně načtená.

Mi je to schopno udělat bez ohledu na to jestli se stránka načetla nebo ne. Je schopno mi to udělat i po tom, co jsem strávil delší dobu čtením článku a po zpět jsem třeba u konkurence, u které jsem byl předtím, místo aby to skočilo na frontpage.
Taky se mi stalo, že jsem potřeboval najít něco v historii z předchozího dne, protože jsem chtěl poslat třeba odkaz na článek kolegovi a bez úspěchu v historii to chybělo.

Prohlížeč je v tom určitě nevinně, děje se to jen na Root.cz a po vypnutí JS v prohlížeči se to neděje. Ať bastlířský tým IInfo pouvažuje, kde používají rutiny, které manipulují s historií prohlížeče. Pokud něco takového náhodou není, tak to z praxe tipuju na to zbastlené asynchronní načítaní. Vždycky když jsem měl slabou chvilku a kouknul na to, tak se mi ježily chlupy na zádech.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 21. 10. 2016, 17:41:52 »
Jak už jsem tu psal, pomohlo by, kdyby někdo šikovný přišel na to, proč se to děje.

To je smutné, že placený tým je nešikovný a hledá se někdo šikovný, kdo by to udělal zadarmo :o

Lol Phirae

« Odpověď #35 kdy: 21. 10. 2016, 17:53:53 »
Pane Krčmáři, děje se to kvůli tunám sračkoidního javaskriptu, který je tu krom šmírování a spamování reklamou používám i na naprosto zcestné účely, jako jsou ta zoufalá mezející tlačítka pod diskusemi pro hodnocení/nahlašování názorů, přeskoky mezi novými příspěvky apod. Až ten pán "nejsou zdroje" začne jeden po druhým likvidovat tyhle "responzívní" kchůůůůl nesmysly, tak se příčina jistě najde.

skororáno

« Odpověď #36 kdy: 22. 10. 2016, 08:51:54 »
a keď už to budú opravovať, bolo by ozaj super, ak by sa pri otvorení niektorej témy vo fóre načítal prvý príspevok s otázkou a nie posledný príspevok na x-tej stránke
teraz sa musím preklikať na začiatok, ak chcem vedieť, čo sa vôbec rieši a ako to postupuje
ďakujem

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 22. 10. 2016, 11:35:13 »
Taky se mi stalo, že jsem potřeboval najít něco v historii z předchozího dne, protože jsem chtěl poslat třeba odkaz na článek kolegovi a bez úspěchu v historii to chybělo.

To same obcas zde.

Ja take parkrat zmercil, ze po otevreni odkazu je sipka zpet seda a nelze se vratit. Nevim, jestli to souvisi

@skororáno: To by se mozna hodilo tobe, kdyz sem prijdes jednou za pul roku, ale ne tem, kteri danou diskusi sleduji s vetsi pravidelnosti.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 22. 10. 2016, 12:30:25 »

To same obcas zde.

Ja take parkrat zmercil, ze po otevreni odkazu je sipka zpet seda a nelze se vratit. Nevim, jestli to souvisi

Ano to je přesně ta chyba. Vlezeš na Root.cz, klikneš si na diskuzi, JS malware na webu ti sežere historii, tudíž zpět nelze.

@skororáno: To by se mozna hodilo tobe, kdyz sem prijdes jednou za pul roku, ale ne tem, kteri danou diskusi sleduji s vetsi pravidelnosti.

Myslím, že udělat obojí není problém, přidat tlačítko s odkazem na začátek diskuze ve stejném řádku s odkazem na konec diskuze mi nepřijde nic extra těžkého.

Lol Phirae

« Odpověď #39 kdy: 22. 10. 2016, 12:53:51 »
Myslím, že udělat obojí není problém, přidat tlačítko s odkazem na začátek diskuze ve stejném řádku s odkazem na konec diskuze mi nepřijde nic extra těžkého.

Jasný, taky to vidím maximálně na dalších 50kB javaskriptu, samozřejmě s vyfinkunděným hoverem, aby se to dalo co nejhůř používat, a nezapomenout na nepochopitelnou ikonku, kterou vyhrabeme náhodně ve sbírce.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 22. 10. 2016, 14:00:22 »

Bych to zase nekomplikoval, to tlacitko tam totiz v podstate je. Je oznaceno cislem 1 a pokud uz musis kliknout, protoze umelou inteligenci nelze rozhodnout, jestli chces zacatek nebo konec, tak je jedno, jestli kliknes tam nebo na specielni tlacitko pro blbe. Jestli by se neco mohlo zlepsit, tak spis to, aby clovek byl uvrzen na prvni neprecteny prispevek namisto posledniho na posledni strance, tak jak je to v disusi clanku a zpravicek (pokud to zrovna funguje).

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 22. 10. 2016, 16:05:00 »

Bych to zase nekomplikoval, to tlacitko tam totiz v podstate je. Je oznaceno cislem 1 a pokud uz musis kliknout, protoze umelou inteligenci nelze rozhodnout, jestli chces zacatek nebo konec, tak je jedno, jestli kliknes tam nebo na specielni tlacitko pro blbe. Jestli by se neco mohlo zlepsit, tak spis to, aby clovek byl uvrzen na prvni neprecteny prispevek namisto posledniho na posledni strance, tak jak je to v disusi clanku a zpravicek (pokud to zrovna funguje).

Já myslel, že se bavíme o frontpage www.root.cz, tam odkaz na první není.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 22. 10. 2016, 17:01:24 »
Já myslel, že se bavíme o frontpage www.root.cz, tam odkaz na první není.

Aha. To by asi nebylo od veci.

« Odpověď #43 kdy: 07. 11. 2016, 13:39:20 »
Stránky na rootu běžně nabíhají až 4 sekundy, homepage mi nabíhá až 10 sekund. Chome má nejspíš problém s historií ten, že stránku zařadí do historie až v okamžiku kdy nastane událost "onload".

Doporučení pro root.cz - a pomůže to i jinde, ne jen pro chrome bug. Proboha za všechno na světě, zrychlete načítání stránek. Vše co není potřeba načítejte asynchroně. V základní kostře mějte jen nejnutnější věci a vyhrazené místo pro reklamy a obrázky, ať to pak při čtení neposkakuje. Ale hlavně snížit ten load time. Třeba načítáním reklamního JS asynchroně

« Odpověď #44 kdy: 07. 11. 2016, 13:44:04 »
Teď jsem to párkrát zkusil na homepage. Fullload na běžné lince, běžný PC, linux ubuntu:

Staženo 1.2MB dat, Load: 7.5s.

Stačí, aby se někde zpozdil nějaký obrázek, nebo reklama a load se protáhne. Za tu dobu si stihnu přečist titulek a kliknout na první článek. Na mobilu a třeba na pomalém mobilním spojení ty load časy mohou být delší.

Ideální stav by byl: Staženo: 50kB, Load: 1.0s