Příčina extrémní úmrtnosti optických myší

mhi_

Re:Příčina extrémní úmrtnosti optických myší
« Odpověď #30 kdy: 19. 10. 2016, 14:22:03 »
1) jakakoliv mys by mela byt imunni proti ESD, zejmena pres plastovy obal. Od toho ma "CE", spravne by to vyrobce mel otestovat v podminkach daleko prekracujici nejakou beznou statickou elektrinu z gauce apod. Muzete si koupit nejaky automotive sprej s pridavkem kovu, ktery je silne vodivy, vnitrek obalu mysi vysprejovat a ESD nema sanci. Samozrejme oblast vysilace musi byt stale "volna".

2) opticke bezdratove mysi (alespon ty moje) nemaji rady nabijeci baterky nebo vybite baterky.

3) dratove mysi se mi kazi taky, vzdy to zatim bylo kabelem. Zlomil se vetsinou tesne u te mysi, projev- odhlasovani z USB, nebo trhany/skakavy pohyb. Stacilo kus odriznout a znovu zapajet. Ne ze bych potreboval usetrit stovku, ale kdyz dosla posledni funkcni mys, bylo to jednodussi nez jit nekam pro novou.

njn

« Odpověď #31 kdy: 19. 10. 2016, 15:00:47 »
Navic posledni dobou jsem zaznamenal extremni nespolehlivost u techto mysi, tzn, kurzor casto nereaguje, nebo reaguje opozdene/zpozdene, ci si leti uplne nekam jinam, nebo se "teleportuje" a preskauje.
.....
Podlozku nepouzivam, do nedavna (nez jsem zacal pouzivat bezdratove mysi) se mi nejvic osvedcila cista deska stolu

svieti ti tam slnko cez okno, ake mas osvetlenie? to svetlo sa vie celkom zaujimavo lamat na vselijake male kusky, ktore ovplyvnuju senzory... lakovany stol to odraza uplne fajn rovno do mysi

nereflexna polozka stoji za vyskusanie ako prva... ked ti to zacne blbnut, tak skus dat mys na koberec pod stolom a pozri sa ci to robi to iste

kdysi davno genius prodaval mys, ktera svitila vrchem. mela pruhledny plast a na slunicku nefungovala, potoze svetlo zahltilo senzor zvrchu a mys tak oslepla. ale to by asi svitila, teda pokud by zrovna neridil i zjistovani, zda je u povrchu nebo ne a ma nebo nema svitit. mozna ten senzor ztlumeni/zhaseni pri oddaleni od podlozky vypovedel sluzbu nebo je nekde neco spatne a sviti na nej nebo sviti sam na sebe. kdo vi.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 19. 10. 2016, 17:03:57 »
3) dratove mysi se mi kazi taky, vzdy to zatim bylo kabelem. Zlomil se vetsinou tesne u te mysi, projev- odhlasovani z USB, nebo trhany/skakavy pohyb. Stacilo kus odriznout a znovu zapajet. Ne ze bych potreboval usetrit stovku, ale kdyz dosla posledni funkcni mys, bylo to jednodussi nez jit nekam pro novou.

Ono jde take o to, ze dneska si kazdy vyrobce mysi mysli, ze uzivatele touzi po mysich jak ze Star Treku a neco, jako byly stare Logitechy je problem koupit. Ja mam novejsi od Logitecha a neni to ono. Je moc kratka, tlacitka zapadaji za rantl, zatimco na starem byla dlouha az do konce a tam zadny rantl nebyl. Takze oprava neni jen  usetrene stovce.

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 19. 10. 2016, 17:07:39 »
2) opticke bezdratove mysi (alespon ty moje) nemaji rady nabijeci baterky nebo vybite baterky.

Jsem fakt nevedel, ze v mysi musi byt nabita baterie  >:( Spis me udivuje vydrz: +/- 10 dni. Nevym jaky prikon ma ten vysilac, ale zda se mi to sakra malo (ono obecne k temhle zarizenim, nebyva moc informaci.... )

LinuxovýKrál

« Odpověď #34 kdy: 19. 10. 2016, 17:20:46 »
Mám známého, kterému jakákoliv myš vydrží cca měsíc, poté zcela odejde.
Podle mě je nekrmí.

Lol Phirae

« Odpověď #35 kdy: 19. 10. 2016, 21:50:54 »
Tak, abychom někam pokročili...
- USB vadné není (ty myši jsou nefunkční na jakémkoliv jiném počítači)
- kabel zlomený není (u bezdrátových myší docela kumšt)
- nabíjecí nebo nenabíjecí baterky nemají absolutně žádný vliv
- už jsem psal, že je jedno jestli jde o myš za korunu nebo za 1000 Kč
- vyrábět myš u klempíře nemám zájem

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 19. 10. 2016, 23:05:39 »
- USB vadné není (ty myši jsou nefunkční na jakémkoliv jiném počítači)
No a co když myši likviduje počítač, pouští jim větší napětí nebo tak něco.

Lol Phirae

« Odpověď #37 kdy: 19. 10. 2016, 23:13:28 »

Jojo, bezdrátově...  :P

nobody(ten pravej)

« Odpověď #38 kdy: 19. 10. 2016, 23:36:10 »
- vyrábět myš u klempíře nemám zájem
no a co ta od rezbare? ;) melo by jit z principu o "antistatickou":
https://forum.root.cz/index.php?topic=14063.msg182147#msg182147

Papík

« Odpověď #39 kdy: 20. 10. 2016, 09:34:26 »
Zkoušel myš s bluetooth? (Tedy takovou, která se připojí k bluetooth integrovanému v noťasu - ne myš, která má USB dongle s bluetooth.) Podle toho, co tu zaznělo to tipuju na vadný USB port.

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 20. 10. 2016, 09:48:25 »
Jojo, bezdrátově...  :P
Likviduje ten přijímač, ne?

nobody(ten pravej)

« Odpověď #41 kdy: 20. 10. 2016, 10:37:40 »
Likviduje ten přijímač, ne?

to by mys neprestala svitit ;)

grg

« Odpověď #42 kdy: 20. 10. 2016, 11:32:43 »
to by mys neprestala svitit ;)
A nie je to taká vychytávka, že myš sa rozsvieti, až keď nadviaže spojenie s prijímačom?

Lol Phirae

« Odpověď #43 kdy: 20. 10. 2016, 15:15:49 »
S přijímačem nic není, chcípá akorát ta myš.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 20. 10. 2016, 16:18:14 »
S přijímačem nic není, chcípá akorát ta myš.

Nereste furt ty mysi, reste kanape. Treba tam akumulaci statickeho naboje dochazi k porucham v casoprostoru, kdy se otevre vortex do jine galaxie, na jehoz konci sedi pulsar a ten tu mys sesmahne EM radiaci.