Příčina extrémní úmrtnosti optických myší

D.A. Tiger

• 486
  • Tygr, který žere tučňáka ;-)
    • Zobrazit profil
Re:Příčina extrémní úmrtnosti optických myší
« Odpověď #15 kdy: 18. 10. 2016, 16:39:29 »
Uprime mam podobnou skusenost s bezdratovyma mysima. Navic posledni dobou jsem zaznamenal extremni nespolehlivost u techto mysi, tzn, kurzor casto nereaguje, nebo reaguje opozdene/zpozdene, ci si leti uplne nekam jinam, nebo se "teleportuje" a preskauje. U nekterych aplikaci pod Wine (napr. Drakensang) se to jeste zhorsuje. Podlozku nepouzivam, do nedavna (nez jsem zacal pouzivat bezdratove mysi) se mi nejvic osvedcila cista deska stolu

Je zajimave, ze dratove mysi tyto problemy nemely vubec. Osobne si to vysvetluji tim, ze je do nich davana "slabsi" laserova dioda - pravdepodobne kvuli spotrebe. To podporuje i fakt, ze tyhle "priznaky" se zhorsuji az do vymeny baterie. Takze asi si poridim zas klasickou dratovou mys. A snad bude pokoj :) Na moje nervi je to dost zahul a uz to jedna odnesla ( a je mi to taky lito - bo to byl darek)....

nobody(ten pravej)

« Odpověď #16 kdy: 18. 10. 2016, 17:01:02 »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 18. 10. 2016, 17:18:02 »
mys se zeleznym spodkem treba tu: https://www.youtube.com/watch?v=ZZ1vwfKq1OA

To jo, k notebooku idealni. Ta je tak narvana LEDkama, ze by clovek potreboval extra baterku. Navic hnusnyma modryma, presne ten typ, co hned rozebiram a vystipavam ty LEDky.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #18 kdy: 18. 10. 2016, 17:26:46 »
To jo, k notebooku idealni.

myslis k tomu notebooku kterej je "pouzivan s gaucem"? tam se zapojenej napajeci adapter da ocekavat ;) viz "jen s tím jezdí v obýváku po textilním gauči"

Trident

« Odpověď #19 kdy: 18. 10. 2016, 19:37:52 »
Uprime mam podobnou skusenost s bezdratovyma mysima. Navic posledni dobou jsem zaznamenal extremni nespolehlivost u techto mysi, tzn, kurzor casto nereaguje, nebo reaguje opozdene/zpozdene, ci si leti uplne nekam jinam, nebo se "teleportuje" a preskauje. U nekterych aplikaci pod Wine (napr. Drakensang) se to jeste zhorsuje. Podlozku nepouzivam, do nedavna (nez jsem zacal pouzivat bezdratove mysi) se mi nejvic osvedcila cista deska stolu

Je zajimave, ze dratove mysi tyto problemy nemely vubec. Osobne si to vysvetluji tim, ze je do nich davana "slabsi" laserova dioda - pravdepodobne kvuli spotrebe. To podporuje i fakt, ze tyhle "priznaky" se zhorsuji az do vymeny baterie. Takze asi si poridim zas klasickou dratovou mys. A snad bude pokoj :) Na moje nervi je to dost zahul a uz to jedna odnesla ( a je mi to taky lito - bo to byl darek)....
Co používá bezdrátová myš za spojení? To co popisujes mi dělají krysy na 2,4Ghz s nějakým proprietární protokolem. Zjistil jsem že to kolikrát ruší I wifina z ntb nebo silný AP od souseda. Modeláře s futabou nevyjímaje (z veřejné pracovnice syni, nemaj tu co delat). BT krysy na stejném pásmu jsou podstatně odolnější akorát dosah kolísá. Největší masakr nastává v kombinaci 2,4Ghz wifi+bt+2,4 GHz myš. A kdoví jestli nakou nepoužívá soused.

Lol Phirae

« Odpověď #20 kdy: 18. 10. 2016, 20:08:56 »
Co používá bezdrátová myš za spojení? To co popisujes mi dělají krysy na 2,4Ghz s nějakým proprietární protokolem. Zjistil jsem že to kolikrát ruší I wifina z ntb nebo silný AP od souseda. Modeláře s futabou nevyjímaje (z veřejné pracovnice syni, nemaj tu co delat). BT krysy na stejném pásmu jsou podstatně odolnější akorát dosah kolísá. Největší masakr nastává v kombinaci 2,4Ghz wifi+bt+2,4 GHz myš. A kdoví jestli nakou nepoužívá soused.

To opravdu netuším, fakt mám lepší věci na práci než zkoumat protokoly komunikace myši. Odhadem nějakých 95 procent těch myší byl Logitech s tím jejich univerzálním přijímačem/protokolem.

KamaradKapitanaRuma

« Odpověď #21 kdy: 18. 10. 2016, 23:47:54 »
Ahoj Igelitenti, jediným důvodem, pravým důvodem, vy šmejdi, je samozřejmě USB v daném pochčítáku, které má evidentně nějaký problém.

Lol Phirae

« Odpověď #22 kdy: 19. 10. 2016, 00:11:28 »
Ahoooj ty splihlá kosatko, kdy sis naposled bouchnul do paluby?  ;D

Kit

« Odpověď #23 kdy: 19. 10. 2016, 00:18:39 »
To jo, k notebooku idealni. Ta je tak narvana LEDkama, ze by clovek potreboval extra baterku. Navic hnusnyma modryma, presne ten typ, co hned rozebiram a vystipavam ty LEDky.

Modré ledky nesnáším a likviduji je všude, kde mohu.

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 19. 10. 2016, 00:33:55 »

Momentalne Hama AM 7600 2,4GHz. Pred tim Esperanza EM101S.

Samovolne pohybovani kurzoru jsem jeste nezaznamenal :-D  Navic jediny pripad "rusiveho souseda" by musel byt nademnou - a pochybuji.  Jinak tu mam pomerne blyzko Zyxel modem (vifi), po stolem mam kompl. Jiny mozny zdroj ruseni tu (asi) neni 

mkub

« Odpověď #25 kdy: 19. 10. 2016, 00:47:42 »
trosku odveci otazka...
za smrt mysi moze bud zlomeny kabel (u kablovych mysi), alebo staticka elektrina (u kazdej jednej, cize aj u bezdrotovych, ako aj s chvostikom), nic ine ma ani nenapadsa, pokial mu ta mys nepada pravidelne na zem
a takisto by som nekupoval mysi za 1 korunu, ale opravdu kvalitnejsie v cene aj 400 korun (resp nad 15 eur), a vyhol by som sa obchodov, akok Tesco, Lidl,..., kde nemaju fundovanych predavacov. co by dokazali odborne a fundovane poradit

D.A. Tiger

• 486
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 19. 10. 2016, 00:56:48 »
trosku odveci otazka...
za smrt mysi moze bud zlomeny kabel (u kablovych mysi), alebo staticka elektrina (u kazdej jednej, cize aj u bezdrotovych, ako aj s chvostikom), nic ine ma ani nenapadsa, pokial mu ta mys nepada pravidelne na zem
a takisto by som nekupoval mysi za 1 korunu, ale opravdu kvalitnejsie v cene aj 400 korun (resp nad 15 eur), a vyhol by som sa obchodov, akok Tesco, Lidl,..., kde nemaju fundovanych predavacov. co by dokazali odborne a fundovane poradit

No... Nez jsem zacal pouzivat tu Esperanzu, tak jsem mel Logitecha za par susnu koupeny 100% nekde v Tescu po ceste. Fungoval v pohode radu let. Je tak stary, ze je na nem uz odrena i barva na tlacitkach. Tak nevim... 

nobody(ten pravej)

« Odpověď #27 kdy: 19. 10. 2016, 02:30:29 »
[...]by som nekupoval mysi za 1 korunu, ale opravdu kvalitnejsie v cene aj 400 korun (resp nad 15 eur)[...]

ja som pred par mesici kupoval za ~60Kc vcetne postovneho a mys funguje jak ma ;)
http://www.ebay.com/itm/New-Ultra-Slim-Mini-USB-2-4G-2-4GHZ-Wireless-Optical-Mouse-MIC-1600-DPI-HOT-/401206937621

dustin

« Odpověď #28 kdy: 19. 10. 2016, 08:58:14 »
Díky za tip, hned jsem jich pár objednal. Tohohle smetí není nikdy ve skříni dost.

lobo

« Odpověď #29 kdy: 19. 10. 2016, 13:48:15 »
Navic posledni dobou jsem zaznamenal extremni nespolehlivost u techto mysi, tzn, kurzor casto nereaguje, nebo reaguje opozdene/zpozdene, ci si leti uplne nekam jinam, nebo se "teleportuje" a preskauje.
.....
Podlozku nepouzivam, do nedavna (nez jsem zacal pouzivat bezdratove mysi) se mi nejvic osvedcila cista deska stolu

svieti ti tam slnko cez okno, ake mas osvetlenie? to svetlo sa vie celkom zaujimavo lamat na vselijake male kusky, ktore ovplyvnuju senzory... lakovany stol to odraza uplne fajn rovno do mysi

nereflexna polozka stoji za vyskusanie ako prva... ked ti to zacne blbnut, tak skus dat mys na koberec pod stolom a pozri sa ci to robi to iste