Já jsem v Alze nepracoval, jako většina lidí tady.
Velmi jednoduše řečeno, zaměstnavatel, který neustále shání zaměstnance a neotvírá třeba nové developerské centrum s 500 lidma, je podezřelý.
U spousty menších zaměstnavatelů je to dáno tím, že lidi málo platí a mají přemrštěné požadavky. Nedělal bych si o Alze iluze, je to malá firma. Ano, mají miliardové obraty, jenomže on je něco jiného miliarda obrat u SW firmy (kde to jsou 80% mzdové náklady) a miliarda obrat u retailera (kde je 90% nákladu skladové zásoby).
Jestli mohu doporučit, snažil bych se dostat alespoň do firmy o 100 zaměstnancích - reálných zaměstnancích typu marketing, obchod, sw atd. ne 500 skladníků.
Menší firma má jediný význam pro rychlé nabrání zkušeností, nejlépe tam makat tak rok, víc se nevyplatí. Člověk se rychle dostane k mnoha věcem, sice z něj vytřesou duši, ale velmi rychle se vše naučí a vše si osvojí.
Já osobně makám ve velkém korporátu a jsem spokojenější než v malé firmičce. Korporát je na nížších pozicích ale zabijárna = nemožnost postupu, chce se to ve start-upu probojovat na pozici seniora a přejít do korporátu kde si člověk odpočine.
Otázka teda je, v jaké jsi situaci. Na start alza dobrá, jinak bych do ní nešel.