Zkušenosti s prací v Alze

Orca

Zkušenosti s prací v Alze
« kdy: 17. 10. 2016, 15:08:23 »
Nekdo kdo pracuje v Alze na infre a muze se podelit o svoje dojmy z prace ci prostredi?

Diky
« Poslední změna: 17. 10. 2016, 15:12:29 od Petr Krčmář »

alzaman

Re:Zkušenosti s prací v Alze
« Odpověď #1 kdy: 17. 10. 2016, 15:49:38 »
skoda slov, doporucuji se obloukem vyhnout a nebo nebrecet!

Orca

« Odpověď #2 kdy: 17. 10. 2016, 18:13:07 »
skoda slov, doporucuji se obloukem vyhnout a nebo nebrecet!

jake to ma opodstatneni?

Jenda

« Odpověď #3 kdy: 17. 10. 2016, 20:26:41 »
U nás ve škole (matfyz) sháněli lidi na letáčky „Umíš navrhnout algoritmus pro výpočet faktoriálu? Pak jsi náš člověk!“. Přijde mi, že jestli je požadavkem na zaměstnání toto, nebude tam asi úplně odborný tým.

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 17. 10. 2016, 20:41:18 »
Já jsem v Alze nepracoval, jako většina lidí tady.

Velmi jednoduše řečeno, zaměstnavatel, který neustále shání zaměstnance a neotvírá třeba nové developerské centrum s 500 lidma, je podezřelý.

U spousty menších zaměstnavatelů je to dáno tím, že lidi málo platí a mají přemrštěné požadavky. Nedělal bych si o Alze iluze, je to malá firma. Ano, mají miliardové obraty, jenomže on je něco jiného miliarda obrat u SW firmy (kde to jsou 80% mzdové náklady) a miliarda obrat u retailera (kde je 90% nákladu skladové zásoby).

Jestli mohu doporučit, snažil bych se dostat alespoň do firmy o 100 zaměstnancích - reálných zaměstnancích typu marketing, obchod, sw atd. ne 500 skladníků.

Menší firma má jediný význam pro rychlé nabrání zkušeností, nejlépe tam makat tak rok, víc se nevyplatí. Člověk se rychle dostane k mnoha věcem, sice z něj vytřesou duši, ale velmi rychle se vše naučí a vše si osvojí.

Já osobně makám ve velkém korporátu a jsem spokojenější než v malé firmičce. Korporát je na nížších pozicích ale zabijárna = nemožnost postupu, chce se to ve start-upu probojovat na pozici seniora a přejít do korporátu kde si člověk odpočine.

Otázka teda je, v jaké jsi situaci. Na start alza dobrá, jinak bych do ní nešel.

Jdjdj

« Odpověď #5 kdy: 17. 10. 2016, 22:19:03 »
Nekdo kdo pracuje v Alze na infre a muze se podelit o svoje dojmy z prace ci prostredi?

Diky
co je infre?

dustin

« Odpověď #6 kdy: 18. 10. 2016, 07:14:54 »
Že by infře - infrastruktuře?

Ivan Nový

« Odpověď #7 kdy: 18. 10. 2016, 08:28:13 »
Ale pánové, kvalita jakéhokoliv pracoviště je taková, jakou ji sami uděláte. Konkurence dělá divy. A měnit věci lze i zdola. Jen to chce trochu empatie.

« Odpověď #8 kdy: 18. 10. 2016, 09:57:34 »
Jen to chce trochu empatie.

..a to byla Absurdita dne Otce Fura

Orca

« Odpověď #9 kdy: 18. 10. 2016, 10:05:36 »
Dekuji za prispevky, ale bohuzel jde spis o spekulace nez realnou zkusenost.

"infre" - infrastruktura

U nás ve škole (matfyz) sháněli lidi na letáčky „Umíš navrhnout algoritmus pro výpočet faktoriálu? Pak jsi náš člověk!“. Přijde mi, že jestli je požadavkem na zaměstnání toto, nebude tam asi úplně odborný tým.

Zalezi asi na jakou konkretni pozici... Treba na nejaky skriptovani tahle davka inteligence staci. Podle toho bych firmu asi neodsuzoval dokud o te pozici podrobne nic nevis.

X125

« Odpověď #10 kdy: 18. 10. 2016, 10:32:57 »
Ale pánové, kvalita jakéhokoliv pracoviště je taková, jakou ji sami uděláte. Konkurence dělá divy. A měnit věci lze i zdola. Jen to chce trochu empatie.

Proč by zaměstnanec měl investovat svoji energii, aby "měnil firmu zdola", když snadno může jít do firmy, kde už je to "změněné" a vyhovuje mu to? Atmosféra na pracovišti je zodpovědností majitele && managementu (vybrat správné lidi, nastavit pravidla a kontrolovat jejich dodržování).

Lama

« Odpověď #11 kdy: 18. 10. 2016, 11:16:05 »

Pracoval tys vůbec někdy někde, ty plkale? Takový kydy může mít jen mamánek bez zkušeností.

Ivan Nový

« Odpověď #12 kdy: 18. 10. 2016, 11:37:51 »

Pracoval tys vůbec někdy někde, ty plkale? Takový kydy může mít jen mamánek bez zkušeností.
Za špatné zkušenosti si můžete sám.

Ivan Nový

« Odpověď #13 kdy: 18. 10. 2016, 11:39:52 »

Vidíte, a já si myslel, že zrovna vy jste taková osobnost, že ovlivňujete ostatní tam, kam přijdete a ono ne :-)))

« Odpověď #14 kdy: 18. 10. 2016, 11:43:55 »

Vidíte, a já si myslel, že zrovna vy jste taková osobnost, že ovlivňujete ostatní tam, kam přijdete a ono ne :-)))

Narazel jsem hlavne na to, jak doporucujes empatii. Aneb "Za špatné zkušenosti si můžete sám."