Zkušenosti s prací v Alze

Ivan Nový

Re:Zkušenosti s prací v Alze
« Odpověď #15 kdy: 18. 10. 2016, 11:50:04 »
Jen to chce trochu empatie.

..a to byla Absurdita dne Otce Fura
Vidíte, a já si myslel, že zrovna vy jste taková osobnost, že ovlivňujete ostatní tam, kam přijdete a ono ne :-)))

Narazel jsem hlavne na to, jak doporucujes empatii. Aneb "Za špatné zkušenosti si můžete sám."
Empatie neznamená, že lidem budete mazat med kolem huby, ale vžijete se do jejich kůže a podle toho zvolíte metodu komunikace k dosažení cíle, který jste si stanovil :-))) Někdy je třeba v komunikaci volit i konflikt, dohodnout se vždy nejde. Kompromis vždy není nejlepší řešení. Vždy ale nakonec rozhodují výsledky a ne pocity. I když u většiny lidí ano, vlastní pocity jsou u nich na prvním místě, což přímo vylučuje empatii :-)))

« Odpověď #16 kdy: 18. 10. 2016, 11:55:56 »

Vidíte, a já si myslel, že zrovna vy jste taková osobnost, že ovlivňujete ostatní tam, kam přijdete a ono ne :-)))

Narazel jsem hlavne na to, jak doporucujes empatii. Aneb "Za špatné zkušenosti si můžete sám."
Empatie neznamená, že lidem budete mazat med kolem huby, ale vžijete se do jejich kůže a podle toho zvolíte metodu komunikace k dosažení cíle, který jste si stanovil :-))) Někdy je třeba v komunikaci volit i konflikt, dohodnout se vždy nejde. Kompromis vždy není nejlepší řešení. Vždy ale nakonec rozhodují výsledky a ne pocity. I když u většiny lidí ano, vlastní pocity jsou u nich na prvním místě, což přímo vylučuje empatii :-)))

A pred chvilkou ses do Lamy vcitil tak nejak na dalku... :-D

Ivan Nový

« Odpověď #17 kdy: 18. 10. 2016, 12:20:50 »

A pred chvilkou ses do Lamy vcitil tak nejak na dalku... :-D
A nejen do něj, jak vidno. Ale durdí se, tak už je na dobré cestě, to je první stupeň k tomu, začít přemýšlet o věcech jinak, emociální napětí se vybije a člověk pak s čistou hlavou se může na svět podívat jinýma očima :-)))

j

« Odpověď #18 kdy: 18. 10. 2016, 12:47:33 »
Dekuji za prispevky, ale bohuzel jde spis o spekulace nez realnou zkusenost.
Netreba spekulovat, bedrich byl zid dycky, a nemyslim ze by se na tom neco zmenilo. Staci pak dojet do Holesovic a rozhlidnout se ... z tech lidi spokojenost primo vyzaruje ...

Orca

« Odpověď #19 kdy: 18. 10. 2016, 13:09:22 »
Dekuji za prispevky, ale bohuzel jde spis o spekulace nez realnou zkusenost.
Netreba spekulovat, bedrich byl zid dycky, a nemyslim ze by se na tom neco zmenilo. Staci pak dojet do Holesovic a rozhlidnout se ... z tech lidi spokojenost primo vyzaruje ...

A tam snad pracuji vyvojari nebo administratori infrastruktury?

Pepikcek

« Odpověď #20 kdy: 18. 10. 2016, 13:47:07 »
Alza je dobra firma delal sem tam ve skladu a pohodicka  :)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 18. 10. 2016, 14:57:34 »
Ale pánové, kvalita jakéhokoliv pracoviště je taková, jakou ji sami uděláte. Konkurence dělá divy. A měnit věci lze i zdola. Jen to chce trochu empatie.

To asi plati do jiste miry, ale jinak mi to pripomina ty lidi, kteri chteli rozvratit (zreformovat) komunistickou stranu zevnitr. No nefungovalo to. Nevim treba, co ma jakozamestnanec delat s reditelem, ktery s nuzkami obchazi kancelare a zastrihuje rostliny na 60 cm, jak zmineno jinde.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 18. 10. 2016, 14:59:45 »
[/quote]

Doporucuji studium konverzacni hypnozy.

Ivan Nový

« Odpověď #23 kdy: 18. 10. 2016, 15:48:22 »
Ale pánové, kvalita jakéhokoliv pracoviště je taková, jakou ji sami uděláte. Konkurence dělá divy. A měnit věci lze i zdola. Jen to chce trochu empatie.

To asi plati do jiste miry, ale jinak mi to pripomina ty lidi, kteri chteli rozvratit (zreformovat) komunistickou stranu zevnitr. No nefungovalo to. Nevim treba, co ma jakozamestnanec delat s reditelem, ktery s nuzkami obchazi kancelare a zastrihuje rostliny na 60 cm, jak zmineno jinde.

Firmu, která produkuje zisk, není třeba rozvracet, ta své opodstatnění má i třeba s mizernou podnikovou kulturou.

Ivan Nový

« Odpověď #24 kdy: 18. 10. 2016, 15:52:20 »

Doporucuji studium konverzacni hypnozy.
[/quote]

No myslím, že psyché běžného naříkače není až tak složitá, aby bylo potřeba aplikovat hypnózu :-))) Tyto typy jsou dnes častější, protože v moderní "rodině" častěji chybí mužský vzor :-)))

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 18. 10. 2016, 17:12:31 »
No myslím, že psyché běžného naříkače není až tak složitá, aby bylo potřeba aplikovat hypnózu :-))) Tyto typy jsou dnes častější, protože v moderní "rodině" častěji chybí mužský vzor :-)))

To jo, ale s hypnozou treba lze radu lidi natrenovat. Aby nosili kafe, pracovali za vas, dali vam volno, kdy se vam zachce..... Udelate si firemni kulturu dle vlastniho gusta.

Ivan Nový

« Odpověď #26 kdy: 18. 10. 2016, 17:41:30 »

To jo, ale s hypnozou treba lze radu lidi natrenovat. Aby nosili kafe, pracovali za vas, dali vam volno, kdy se vam zachce..... Udelate si firemni kulturu dle vlastniho gusta.
No, aby za mě někdo pracoval po tom zrovna netoužím, protože mě práce baví, to by byla škoda, s tím ostatním jsem to tak vždy měl, vy snad ne?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 18. 10. 2016, 19:42:01 »
No, aby za mě někdo pracoval po tom zrovna netoužím, protože mě práce baví, ....

Toz to nevadi, muzete v praci provozovat soukromou firmu a delat veci, ktere vas bavi jeste lepe.

ofroad

Alza
« Odpověď #28 kdy: 19. 10. 2016, 15:46:11 »
Dyk Alza má v současné době všude mraky reklam, tak se nejspíš snaží vyhrabat z bídy, ne? Když prodává pračky a kde co, tak asi není co bývala. Ale na její obhajobu musím dodat, že uměla programovat matherboardy na nejnižší úrovni a byla fér při servisu.

Lama

« Odpověď #29 kdy: 19. 10. 2016, 17:20:30 »
Když si představím toho zelenýho skřeta, tak to radši budu žrát trávu a kameny, než jít dělat k takovým tfujtajblům.