Librem 15 (laptop, i7-5557U, 32GB RAM)

sads

Re:Librem 15 (laptop, i7-5557U, 32GB RAM)
« Odpověď #15 kdy: 10. 11. 2016, 07:20:42 »
jen pro info ja si nan nasetrim za 4 mesice// kdybych chtel bych si ho koupil i ted jen tak trochu si nechci vybrakovat ucet//
a k linuxu, jsem byl a stale jsem linuxovej admin// a uprimne je fakt jedno jestli je to linux nebo unix// vsechno to ma stejnej kernel, stejne nastroje, a stejne aplikace. akurat ze unix se pouziva v business v velkych spolecnostech, kdez to linux skor ve strednych spolecnostech. cize unix a linux jsou po sw strance a pouzivatelnosti to jiste. a k linuxu ubuntu nepovazuji za linux, to je jen nepodarek pro lidi co neumi s konzolu. ja preferuji kdyz tak debian. (vim ze existuje i centos/redhat aj sem s nim pracoval, ale novejsi balicky a lepsej system ma debian).

sads

« Odpověď #16 kdy: 10. 11. 2016, 07:23:14 »
jen pro info ja si nan nasetrim za 4 mesice// kdybych chtel bych si ho koupil i ted jen tak trochu si nechci vybrakovat ucet//
a k linuxu, jsem byl a stale jsem linuxovej admin// a uprimne je fakt jedno jestli je to linux nebo unix// vsechno to ma stejnej kernel, stejne nastroje, a stejne aplikace. akurat ze unix se pouziva v business v velkych spolecnostech, kdez to linux skor ve strednych spolecnostech. cize unix a linux jsou po sw strance a pouzivatelnosti to jiste. a k linuxu ubuntu nepovazuji za linux, to je jen nepodarek pro lidi co neumi s konzolu. ja preferuji kdyz tak debian. (vim ze existuje i centos/redhat aj sem s nim pracoval, ale novejsi balicky a lepsej system ma debian).

doplnuju, kto nevi ale unix je napriklad hp-unix, a ovlada jse uplne rovnako jako jakakoli distribuce linuxu bez gui...a dela stejnou vec//

JmJ

• 324
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 10. 11. 2016, 08:23:26 »

Vazeny sads, ani prodavajiciho ani kupujiciho nezajima, za jak dlouho si nasetrite na kulickove pocitadlo. Vasimi hloupymi recmi jste zce zbytecne zahnojil normalni inzerat. Byt to na mnou spravovanem foru, tak mate banan na mesic a tema je promazano do puvodni podoby. Pokud nechci koupit, pak se, az na velmi vyjimecne pripady, nevyjadruju. Zakladni pravidlo inzerce na forech.

tnr

« Odpověď #18 kdy: 10. 11. 2016, 10:10:20 »

Jasneee, vse ma stejnej kernel a nastroje (MacOS X a Linux) a Ubuntu neni Linux, to se skoro divim, ze nasetris aspon ty 4 tisice mesicne, protoze takovyho admina bych nezamestnal ani zadarmo....

balki

« Odpověď #19 kdy: 10. 11. 2016, 21:17:55 »

Jasneee, vse ma stejnej kernel a nastroje (MacOS X a Linux) a Ubuntu neni Linux, to se skoro divim, ze nasetris aspon ty 4 tisice mesicne, protoze takovyho admina bych nezamestnal ani zadarmo....

Mac os-x  ma XNU kernel, ktory nema nic spolocne s linuxom. Je kernel postaveny na Mach kerneli a kode z BSD.

sads

« Odpověď #20 kdy: 11. 11. 2016, 03:01:03 »
jen pro info ja muj notas kdyz budu prodavat (jsem si sebral kolik bola puvodna cena kdyby nebyla sleva a k tomu upgrades - vyslo na 40 000), tak jen za 10 000 a mene// takze jak budu menit na mac, tak ja to prodam lacno a BEZ FYZICKEHO POSKOZENI!. tolik k tomu, ze me tu z toho vychazi jen to ze lidi chtej vytriskat prachy z hw kterej na to nema cenu, kdyz to ked budu menit ja tak dam za cenu 25pct a mene//. pointa je vtom ze tymhle spusobem ho prodam do 2 dnu// fifo - first in, first out! utovnickou prax treba dat i do zivota.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #21 kdy: 11. 11. 2016, 12:34:49 »
[...]a k linuxu, jsem byl a stale jsem linuxovej admin// a uprimne je fakt jedno jestli je to linux nebo unix// vsechno to ma stejnej kernel, stejne nastroje, a stejne aplikace.
mozna oprasujes klavesnice, nebo pracujes pro nekoho kdo nevi ze 24h googlis jak vyresit problem co je na 5minut...
Linux a Unix ma "vsechno" jinej kernel, jak jinou architekturou (mikrojadro Vs monoliticke), tak samozrejme naprosto rozdilne zdrojaky... nastroje to take nema stejne ale muze mit castecne stejne nebo jen podobne, to same aplikace, pro Unix jich je mnohem mene, pokud si je nezkompilujes/nedoportujes sam, stejne tak pro OSX jsou komercni aplikace ktere nejsou pro Linux, a pro Linux jsou aplikace ktere nejsou (dokud je nekdo nenaportuje/nezkompiluje) pro OSX...

a k linuxu ubuntu nepovazuji za linux, to je jen nepodarek pro lidi co neumi s konzolu. ja preferuji kdyz tak debian. (vim ze existuje i centos/redhat aj sem s nim pracoval, ale novejsi balicky a lepsej system ma debian).
ja tebe nepovazuju za Linux admina a zaroven sem se za 20let s Linuxem pres ruzna distra/DE dostal k Xubuntu a to s konzoli umim a pouzivam ji pro snadnost/rychlost samozrejme i v tom *buntu... a to vis ze existuje Arch, Gentoo, Fedora a dalsi distra? to vis ze existuje LFS? a to vis ze existuje realnej svet kolem tve bubliny ;)

jen pro info ja muj notas kdyz budu prodavat (jsem si sebral kolik bola puvodna cena kdyby nebyla sleva a k tomu upgrades - vyslo na 40 000), tak jen za 10 000[...]

ten tvuj notas je starej 4mesice? jde o model co se v CR neprodava? jde o specialani nizkonakladovej model kterej se zameruje na soukromi uzivatele uz po HW strance?

Tonda

• 635
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 11. 11. 2016, 14:25:59 »
tomasv, no tak přeju hodně štěstí ať najdeš někoho, kdo tu otevřenost ocení. Protože pokud jde o HW, tak i nový v českým obchodě by to za 40 bylo drahý, tak to prostě je.

CPU, byť výkonný, je dvě generace starý, bez podpory H.265.
Wfi neumí AC.
Nemá LAN, přitom menší a tenčí třináctka ho má.

« Odpověď #23 kdy: 11. 11. 2016, 14:52:15 »
Linux is NOT Linux Is Not UniX - Linux is an open-source operating system modelled on UNIX.
http://lmgtfy.com/?q=define%3A+Linux

neboj neplanuju koupit ani msi//
to byla jen ukazka ceny//
ja si rovno koupim apple macbook pro 2016 maximalny config//
jiste zaplatim 3x vice nez beznej notas, ale nebudu mit jen linux, ale komercni linux, s dedikovanou gpu a jinymi vyhodami jako taky optimalizovanim linuxem presne pro ten hw// samozrejme to az o pul roku a neskorsi jelikoz jeste muj notas - hw skoro jak mini servr akurat s gpu a jinyma vecma navyse stale funguje a je to win7//

mam trochu pochybnosti o tvem "zdravi" ;) ponecham stranou proc reagujes ve vlakne kde nemas co rict...

pokud ukazujes cenu tak logicky ukazuj za kvalitu kterou pozadujes, ne za nejake smecko ;) nebo snad kdyz chces poridit Porche tak bezne poukazujes na cenu Dacie?

kdyz poridis MacBookPro 2016 tak zaplatis 3x vice a budes mit 3x mene konektoru, a to se vyplati, po vecerech s tim muzes chodit venku aby kazdej videl ze ses borec ;)

OSX/macOS NENI Linux, takze nebudes mit zadnej, natoz komercni Linux, nebudes mit optimalizovanej Linux... OSX/macOS je Unix-like postavenej nad castecne BSD...  ze je to jedno? no neni, vis co je zkratka Linux? Linux Is Not UniX ;)

a ze mas notas s hw skoro jak mini server? to je asi hodne slabej notas, protoze vetsina serveru je slabsich nez prumernej notas ;)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #24 kdy: 11. 11. 2016, 16:58:12 »
Linux is NOT Linux Is Not UniX - Linux is an open-source operating system modelled on UNIX.

no takze abych byl uplnej:  GNU/Linux => GNU's Not Unix / Linux Is Not UniX ;)

« Odpověď #25 kdy: 12. 11. 2016, 21:03:31 »
Ty člověče, nic ve zlým, ale s těma 40k jsi úplně mimo mísu. Říkáš, že jsi za ten noťas dal 65k, můžeš mi říct, jak sis tu cenu sám pro sebe zdůvodnil? Dívám se na ty stránky puri.sm a nezlob se, tohle je stránka a produkt pro kavky, které tupě slyší na buzzword "privacy". Podle těch specifikací je to jenom trochu lepší železo, celý ten dlouhatánský produktový list vychvaluje věci, které nestojí vůbec za zmínku. Matný displej, no a? Podsvícená klávesnice, no a? Festovní panty, no a? Generaci stará i7, vlastně teď už dvě generace stará i7, no a? Hliníkové šasi, no a? A ty "úžasné" náhledy ze všech světa stran, ty mají někoho ohromit? Tohle jsou všechno vlastnosti, které jsou dnes u business noťasů snad naprostá samozřejmost. Ok, tak co je na tom noťasu navíc? Dva mikrospínače každý v ceně 15kč, s úžasným názvem "kill switch", přičemž jeden z nich jsi sám už ulomil. To samé vyřešíš lepící páskou v případě kamery a mikrofonu, v případě rádií trochou inteligence. A to "purism key"? No, tak to je fakt velká vychytávka, zajímalo by mě, jak to bude fungovat, když si na ten noťas budeš chtít hodit jiné distro. Ok, všechen HW je prý řešen s maximálním ohledem na "privacy", máš ponětí, co přesně to znamená? Já jsem to tam totiž nikde nevyčetl, naopak použité komponenty mi přijdou docela běžné. A ten "PureOS", to je jako co? Jak víš, že je to fakt tak dokonale neprůstřelné?

Oni tam hlavně zapomněli napsat, že největší bezpečností díra a "anti privacy" faktor je vždycky uživatel.

Když to shrnu, jedná se o naprosto běžný stroj, který se dá pořídit do 30k, navíc je poškozený, bez záruky a s problematickým servisem. Když seženeš někoho, kdo ti za to dá 20k, tak si můžeš gratulovat, leda bys narazil na podobnou kavku, jako jsi sám...

PS: Sorry za tak dlouhý příspěvek, ale některé věci mě opravdu dokáží udivit a to jsem toho už ve svém životě viděl fakt hodně...

« Odpověď #26 kdy: 14. 11. 2016, 08:40:38 »
Ty člověče, nic ve zlým, ale s těma 40k jsi úplně mimo mísu. Říkáš, že jsi za ten noťas dal 65k, můžeš mi říct, jak sis tu cenu sám pro sebe zdůvodnil? Dívám se na ty stránky puri.sm a nezlob se, tohle je stránka a produkt pro kavky, které tupě slyší na buzzword "privacy". Podle těch specifikací je to jenom trochu lepší železo, celý ten dlouhatánský produktový list vychvaluje věci, které nestojí vůbec za zmínku. Matný displej, no a? Podsvícená klávesnice, no a? Festovní panty, no a? Generaci stará i7, vlastně teď už dvě generace stará i7, no a? Hliníkové šasi, no a? A ty "úžasné" náhledy ze všech světa stran, ty mají někoho ohromit? Tohle jsou všechno vlastnosti, které jsou dnes u business noťasů snad naprostá samozřejmost. Ok, tak co je na tom noťasu navíc? Dva mikrospínače každý v ceně 15kč, s úžasným názvem "kill switch", přičemž jeden z nich jsi sám už ulomil. To samé vyřešíš lepící páskou v případě kamery a mikrofonu, v případě rádií trochou inteligence. A to "purism key"? No, tak to je fakt velká vychytávka, zajímalo by mě, jak to bude fungovat, když si na ten noťas budeš chtít hodit jiné distro. Ok, všechen HW je prý řešen s maximálním ohledem na "privacy", máš ponětí, co přesně to znamená? Já jsem to tam totiž nikde nevyčetl, naopak použité komponenty mi přijdou docela běžné. A ten "PureOS", to je jako co? Jak víš, že je to fakt tak dokonale neprůstřelné?

Oni tam hlavně zapomněli napsat, že největší bezpečností díra a "anti privacy" faktor je vždycky uživatel.

Když to shrnu, jedná se o naprosto běžný stroj, který se dá pořídit do 30k, navíc je poškozený, bez záruky a s problematickým servisem. Když seženeš někoho, kdo ti za to dá 20k, tak si můžeš gratulovat, leda bys narazil na podobnou kavku, jako jsi sám...

PS: Sorry za tak dlouhý příspěvek, ale některé věci mě opravdu dokáží udivit a to jsem toho už ve svém životě viděl fakt hodně...

Amen.

j

« Odpověď #27 kdy: 14. 11. 2016, 10:23:35 »
...Tohle jsou všechno vlastnosti, které jsou dnes u business noťasů snad naprostá samozřejmost. ...
Mno ... prave ze nejsou, a je to cim dal horsi. Zrovna nedavno sem mel pred sebou tri kousky, lenovo, hp, dell ... a na hozeni z okna byly vsechny tri. Pak sem si vedle toho dal 10let stary IBM ... naprosto neporovnatelny, to IMB je mimochodem porad zcela 100% funkcni.

Par prikladu ... lenovo zmenilo kulatej napajeci konektor na hranetej ... plovouci touch, chybej kolem nej tlacitka ... desna chiclet klavesnice.
HP ... napajeci konektor zmenili za kuletej ale mensi ... zdroj od nb nejde pouzit pro dok, dok port zespoda presunuli na bok a pridelali na dok pohyblivej bazmek kterej vydrzi tak mesic, pripadne se dok dava na kabel ... kterej vydrzi jeste min.

Misto peknych matnych displayu je to vsechno lesteny ... misto perfektne rozebiratelnyho notesu je vse zacvakavaci a na jedno pouziti, protoze to rozlomi i servisak. U 12"- modelu uz prosychr neni ani vymenitelna baterka a vykrik poslednich mesicu ... vsechno je wifi, a eth port je prej zbytecnej, a 2 usb musej staci vsem ... lol.

A samo, hlavne ze to je cim dal placatejsi a tenci, pak staci kdyz s tim nekdo lehce nesetrne brinke do auta ... a lcd rupne. Jedno stary a nefunkcni IBM sme s kolegou zcela programove nicili. A na rozmlaceny LCD to chtelo fakt hodne s tim trisknout do nejakyho rohu - vydrzelo to prakticky vsechno.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #28 kdy: 14. 11. 2016, 19:47:09 »
Ty člověče, nic ve zlým [...] produkt pro kavky, které tupě slyší na buzzword "privacy". [...]

jasne, pak jsou kvaku co slysi na buzzword opensource, buzzword freedom... no a nebo jestli to neni spis tak ze ses tupec ty, hlavne nechapu co sem pises za trapne rozbory kdyz nemas zajem, tohle je bazar-inzerat, nejde o vlakno "sepiste mi nejake kraviny" ;)

abc123

« Odpověď #29 kdy: 14. 11. 2016, 20:29:18 »
doplnuju, kto nevi ale unix je napriklad hp-unix, a ovlada jse uplne rovnako jako jakakoli distribuce linuxu bez gui...a dela stejnou vec//
nechcem tu spamovat, ale v hpux by si sa ani nepohol :D vi/emacs like konzola ti urcite nic nehovori, ani vyhladat prikaz v historii, listovat v historii by si nedokazal :D