Ty člověče, nic ve zlým, ale s těma 40k jsi úplně mimo mísu. Říkáš, že jsi za ten noťas dal 65k, můžeš mi říct, jak sis tu cenu sám pro sebe zdůvodnil? Dívám se na ty stránky puri.sm a nezlob se, tohle je stránka a produkt pro kavky, které tupě slyší na buzzword "privacy". Podle těch specifikací je to jenom trochu lepší železo, celý ten dlouhatánský produktový list vychvaluje věci, které nestojí vůbec za zmínku. Matný displej, no a? Podsvícená klávesnice, no a? Festovní panty, no a? Generaci stará i7, vlastně teď už dvě generace stará i7, no a? Hliníkové šasi, no a? A ty "úžasné" náhledy ze všech světa stran, ty mají někoho ohromit? Tohle jsou všechno vlastnosti, které jsou dnes u business noťasů snad naprostá samozřejmost. Ok, tak co je na tom noťasu navíc? Dva mikrospínače každý v ceně 15kč, s úžasným názvem "kill switch", přičemž jeden z nich jsi sám už ulomil. To samé vyřešíš lepící páskou v případě kamery a mikrofonu, v případě rádií trochou inteligence. A to "purism key"? No, tak to je fakt velká vychytávka, zajímalo by mě, jak to bude fungovat, když si na ten noťas budeš chtít hodit jiné distro. Ok, všechen HW je prý řešen s maximálním ohledem na "privacy", máš ponětí, co přesně to znamená? Já jsem to tam totiž nikde nevyčetl, naopak použité komponenty mi přijdou docela běžné. A ten "PureOS", to je jako co? Jak víš, že je to fakt tak dokonale neprůstřelné?
Oni tam hlavně zapomněli napsat, že největší bezpečností díra a "anti privacy" faktor je vždycky uživatel.
Když to shrnu, jedná se o naprosto běžný stroj, který se dá pořídit do 30k, navíc je poškozený, bez záruky a s problematickým servisem. Když seženeš někoho, kdo ti za to dá 20k, tak si můžeš gratulovat, leda bys narazil na podobnou kavku, jako jsi sám...
PS: Sorry za tak dlouhý příspěvek, ale některé věci mě opravdu dokáží udivit a to jsem toho už ve svém životě viděl fakt hodně...