Jaký jazyk se mám naučit pro start kariéry?

čumil

Re:Jaký jazyk se mám naučit pro start kariéry?
« Odpověď #75 kdy: 29. 10. 2016, 14:43:11 »
nejlepsi jazyk je C#. Vzdyt Java neumi ani generika. Paralelni programovani je omnoho jednodussi nez v jave. A jazyky, ktere tady zminujete, tak to nema ani poradne uplatneni. to ze to je nekde v akademicke sfere, nikoho nezajima. jo jen jsem zapomnel, na rootu jsou trotlove
C# jo :D a máte tam v tom M$ wonderlandu taky něco pro klastrový zpracovávání dat ? C# tady ani nezmiňuj heretiku.

javaman ((

« Odpověď #76 kdy: 29. 10. 2016, 14:43:26 »
Důkaz a nebo běžné nesmysly jako obvykle?

Důkaz je Javascript. Jeho rozšíření je čistě generační záležitost, žádné logicky přirozené důvody k němu nevedou. Existuje dlouho, a je dnes rozšířenější, protože si ho z nějakých podivných důvodů oblíbila jedna programátorská generace. Pro programátory předchozích generací, je tlustý klient v podstatě odpudivá představa, kterému by se raději vyhnuli, kdyby mohli.

Další generace, zase prakticky přešla k tenkému serveru a JS jim už nestačí a dělá z něj Javu na klientovi.

Takže dnešní Javascript je stejný jako ten z 98? Servery v něm také šly dost dobře psát, ne?

javaman ((

« Odpověď #77 kdy: 29. 10. 2016, 14:45:05 »
nejlepsi jazyk je C#. Vzdyt Java neumi ani generika. Paralelni programovani je omnoho jednodussi nez v jave. A jazyky, ktere tady zminujete, tak to nema ani poradne uplatneni. to ze to je nekde v akademicke sfere, nikoho nezajima. jo jen jsem zapomnel, na rootu jsou trotlove

Na co generika? Obvykle se nadužívají a kód je pak nepřehledný. Javová neumějí všechno, ale umějí dost na to, abys měl generický kód, když je potřeba. Na paralelní programování se používaj knihovny, takže to s jazykem nijak nesouvisí.

Kit

« Odpověď #78 kdy: 29. 10. 2016, 14:53:56 »
Pokud chci mít v nějakém objektu stejnou barvu pozadí, jakou má jiný objekt, je to deklarativní požadavek. Pokud chci, aby nějaký rámeček byl o 20px užší než jeho soused, je to deklarativní požadavek. CSS tohle neřeší.

Není to deklarativní požadavek, protože deklace vzhledu vztahy mezi prvky řešit nemá. A nemá je ani dovolit, aby programátor byl donucen vytvářet vzhled pouze z prefabrikovaných prvků a netendoval k individuálně řešenému vzhledu pro každý prvek zvlášť.

Bohužel vzhled vytváří grafici - programátorští ignoranti. Proto ty poruchy elegance a řádu výstavby aplikace.

Takže pokud chci změnit barevné schéma webu, musím každou barvu měnit na x místech bez možnosti ty barvy sémanticky označit nějakým identifikátorem? Kde je DRY?

Radek Miček

« Odpověď #79 kdy: 29. 10. 2016, 15:08:03 »
máte tam v tom M$ wonderlandu taky něco pro klastrový zpracovávání dat ?

Např. Apache Spark (přes Mobius) nebo MBrace.

Ivan Nový

« Odpověď #80 kdy: 29. 10. 2016, 15:12:54 »
Pokud chci mít v nějakém objektu stejnou barvu pozadí, jakou má jiný objekt, je to deklarativní požadavek. Pokud chci, aby nějaký rámeček byl o 20px užší než jeho soused, je to deklarativní požadavek. CSS tohle neřeší.

Není to deklarativní požadavek, protože deklace vzhledu vztahy mezi prvky řešit nemá. A nemá je ani dovolit, aby programátor byl donucen vytvářet vzhled pouze z prefabrikovaných prvků a netendoval k individuálně řešenému vzhledu pro každý prvek zvlášť.

Bohužel vzhled vytváří grafici - programátorští ignoranti. Proto ty poruchy elegance a řádu výstavby aplikace.

Takže pokud chci změnit barevné schéma webu, musím každou barvu měnit na x místech bez možnosti ty barvy sémanticky označit nějakým identifikátorem? Kde je DRY?

To je obecná nectnost deklarativního stylu programování, proto taky není nijak zvlášť oblíbené. Viz třeba SQL a obezličky jako orm.

Čistě to jde obejít precizním a promyšleným návrhem vzhledu a vhodnými selektory. Tak aby se výsledný vzhled poskládal sám.

Kit

« Odpověď #81 kdy: 29. 10. 2016, 15:30:19 »
To je obecná nectnost deklarativního stylu programování, proto taky není nijak zvlášť oblíbené. Viz třeba SQL a obezličky jako orm.

Čistě to jde obejít precizním a promyšleným návrhem vzhledu a vhodnými selektory. Tak aby se výsledný vzhled poskládal sám.

V SQL žádné ORM nepotřebuji. Dá se v pohodě vystačit i bez něj a je to tak i (subjektivně) lepší.

V CSS bych musel uspořádat selektory podle výstupních pravidel, což skoro nikdo nedělá, takže se původní záměr zcela minul účinkem.

Ivan Nový

« Odpověď #82 kdy: 29. 10. 2016, 15:35:41 »

V SQL žádné ORM nepotřebuji. Dá se v pohodě vystačit i bez něj a je to tak i (subjektivně) lepší.

V CSS bych musel uspořádat selektory podle výstupních pravidel, což skoro nikdo nedělá, takže se původní záměr zcela minul účinkem.

Pokud chcete v SQL přidat položku, pak musíte program upravovat na mnoha místech úplně stejně, jako když měníte barvu v css. A co teprve, kdybyste potřeboval použít vybraná data rekurzivně, tak ve většině SQL implementací máte problém.

spasitel

« Odpověď #83 kdy: 29. 10. 2016, 17:11:45 »

Na co generika? Obvykle se nadužívají a kód je pak nepřehledný. Javová neumějí všechno, ale umějí dost na to, abys měl generický kód, když je potřeba. Na paralelní programování se používaj knihovny, takže to s jazykem nijak nesouvisí.
ty knihovna :D vidno ze ty tomu rozumis :D

spasitel

« Odpověď #84 kdy: 29. 10. 2016, 17:13:26 »
C# jo :D a máte tam v tom M$ wonderlandu taky něco pro klastrový zpracovávání dat ? C# tady ani nezmiňuj heretiku.
vim, ze C# je nad vase chapani. ono i jeden z nejdrazsich softveru je delanych v .NETe "New World Systems Public Administration Software" ;) 500 000$

javaman ((

« Odpověď #85 kdy: 29. 10. 2016, 17:23:42 »

ty knihovna :D vidno ze ty tomu rozumis :D

Takže rozklad zátěže do clusteru je rovnou v jazyce? To je docela vychytávka. Kde si o tom můžu přečíst?

javaman ((

« Odpověď #86 kdy: 29. 10. 2016, 17:24:39 »
vim, ze C# je nad vase chapani. ono i jeden z nejdrazsich softveru je delanych v .NETe "New World Systems Public Administration Software" ;) 500 000$

A ty nejlepší jsou zase v Javě. Každé má něco ;)

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 29. 10. 2016, 18:05:49 »
Java, JS, Python

Z C++ firmy migrujou projekty pokud to de nekam jinam, nema budoucnost.
C# je M$ shit.
Ruby neni rozšířený.
PHP je malo placený.
LISP je historie.
...

Ano, ale Java je před sestupnou fází, jako bylo C++ před 5-7 lety. Naopak LISP je před svou renesancí. Stále častěji se totiž bude zacházet s algoritmy jako s daty a proto byl LISP stvořen.
Ne před, ale v ní, a to už dost dlouho. S Lispem těžko říct, ale rozhodně je před renesancí funkcionální přístup obecně. Jinak z hlediska paralelismu mají budoucnost technologie jako GCD nebo CSP (proto mají servery psané v Go tak vysoký výkon) a v blízké budoucnosti OpenCL a alternativy (pro umělou inteligenci, viz již nyní TensorFlow).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #88 kdy: 29. 10. 2016, 18:09:28 »
... i jeden z nejdrazsich softveru je delanych v .NETe "New World Systems Public Administration Software" ;) 500 000$

New World Order je vlastne spiknuti Microsoftu.

Původně to bylo jen pro web a nyní se tím dělá i UI desktopových aplikací.

Jo, v historii IT se jiz vyskytla rada opravdu blbych napadu.

javaman ((

« Odpověď #89 kdy: 29. 10. 2016, 18:18:57 »
V sestupné fázi, kde pořád roste :D Root zase jede. Funkcionální přístup také nic moc zajímavého nepřináší. Byste mohli být investoři.