Proč všechno lokálně? No, já vlastně ani nevím, dřív jsem dělal časosběrná videa (něco je na stránkách) a prostě mám u sebe zálohu všech pořízených snímků, což se rovná tuším 6 let zpět minutu po minutě (pár jich chybí-kuna přehryzla usb kabel, odešel disk, nešel proud). Za asi 3 měsíce je to pár GB, takže by mi na to 1.nestačil hosting (10GB, ale mám tam i jiné věci) a 2. mám celkem nespolehlivého Wifi providera, takže "co je doma, to se počítá". S tou kartou-momentálně mám obyčejnou čínskou 8GB kartu,protože jsem dřív o wear levellingu nic netušil, takže jsem prostě vzal dvě 8GB karty na pokusy a hotovo. Jenže s tím,jak si postupně ten systém upravuju, tak se obávám, že bude čím dál složitější ten python skript rozběhat na čisté kartě. Musím vygooglit, jak udělat kompletní funkční image karty, pro jistotu.
No a flashdisk, ten prostě jen vytrhnu, dám nový a v tabulce fstab přepíšu UUID na nové. Jak prosté. ;-) SSD disk se mi tam dávat nechce-prachy, napájení, bude to venku v krabici... RPi chci napájet přes POE 802.3af->5V 2A adaptér z Alíku. I když možná to pojede skrz normální adaptér, protože i z jiných důvodů si tam chci natáhnout 230V.
Ten RAMdisk-přiznávám, je to i trošku lenost. Ale: řeší to jen CSV soubory, po minutě appendované. Fotky bych stejně ukládal někam na kartu/flashdisk. U těch CSV souborů by musel řešit, že pokud dojde k výpadku proudu, tak vlastně na FTP přepíšu jinak plný CSV soubor novým, prázdným. A v případě, že by cron po půlnoci neproběhl (kopírování hotového uzavřeného CSV souboru na kartu), musel bych řešit, aby příští cron zkopíroval i to, co zbylo z minula.