Zeptám se raději tady, než ve Vývoji. Mám na domě USB kamerku+usb barometr/teploměr a připojené je to k PC. Na web to každou minutu posílá snímky a data, do snímků jsou naměřené hodnoty vkládány. Chtěl bych tuhle, vcelku triviální záležitost, nahradit Raspberry Pi+BME280+IP kamerou. Rpi si stáhne snímek z IP kamery (dá se přes
http://ipadresa/obrázek.jpg), zmenší ho na požadovaný rozměr, dále si zjistí hodnotu z čidla a zapíše ji do snímku. Snímek pošle na web a uloží ho do adresáře jako rok/měsíc/den/číslo snímku.jpg, či jinak. Naměřené hodnoty dále pošle na wunderground.
Nějaké malé zkušenosti s programováním mám, kdysi dávno basic, turbo pascal, php, pak jsem si upravoval nějaké už hotové programy ve Visual Basicu, C#, Delphi, ono je to víceméně furt to samé, jen se to liší syntaxí.
Teď jsem si pořídil Rpi,bme280 a ještě senzor intenzity osvětlení (to by mohlo být zajímavé z pohledu plánované instalace solárů). Zatím se rozkoukávám, linux jsem nikdy neměl. Chtěl bych poradit, v čem ten program na meteostanici napsat. Trošku jsem si o tom přečetl, nejvíc by se mi líbil asi C/C++, protože ten se zkompiluje rovnou do spustitelného souboru, narozdíl od Pythonu či C#, kde je potřeba runtime, i když pro tyto účely to asi nevadí. Pro Python asi hovoří to, že bude možná k dispozici více modulů, které pro můj účel budu potřebovat-díky tomu se s tím nebudu tolik trápit. Programováním se živit nebudu, chci spáchat tohle a to mi ke štěstí stačí. :-)
Nechci založit flamewar, spíš bych potřeboval nakopnout správným směrem. Samozřejmě jsem nejdřív googlil-nejdřív meteostanice, jenže žádná se moc nepodobá té mé, tak i programovací jazyky a zda už někdo nepoložil tuto otázku-nenašel jsem.
Děkuji