Jsem naprosto přesvědčený, že pokud k tomu docházelo, bylo to jinak, než pb. popisuje.
Je možné, že to bylo v detailech jinak. Je to už asi pět let. K dispozici mám ale pořád ty zdrojáky, původní databázový server a nějaké stručné poznámky. Když k tomu došlo poprvé, byl jsem překvapený, jak je něco takového možné. Věnovat tomu nějak moc času nebylo možné, bylo potřeba především rychle oživit proud dat. Navíc to nebyla moje aplikace. Přihodilo se mi to možná desetkrát (pak mi nesedí frekvence dvakrát za měsíc - častější byly výpadky proudu a případný repair table) a i když jsem ze začátku nějaké úsilí k nalezení příčiny věnoval, rychle jsem se takové závady zbavil jednoduchým skriptem, který zrušil databázi a vytvořil ji znovu.
Incident si pamatuji díky tomu, že se několikrát zopakoval, býval jsem za něj pravidelně jebán, a taky díky tomu, že takové chování databáze mi naprosto vyrazilo dech.
Celá aplikace byla velmi špatně napsaná a nemělo smysl se jí více zabývat. Od autora jsem se dozvěděl, že jemu to funguje a vzhledem k jeho zkušenostem nebylo možné předpokládat, že by s tím byl schopný něco udělat. Celé se to přepsalo.