Math.floor(input/2);
Přesně toto je právě odstrašující příklad. Kdyby mi toto někdo napsal u pohovoru, rozhodně bych se ho na to začal vyptávat. A velmi pochybuji, že by si to dokázal obhájit.
Přesně toto je ten fachidiotismus, o němž jsem tu psal. Pro mě by to byl jasný důkaz, že tomu člověku to prostě nemyslí, že u své práce nepoužívá hlavu a že v teamu udělá víc škody než užitku.
Na tom, co si u vas obhaji moc nezalezi. Jiste, chapu, pokud se zabyvate psanim JavaScriptu, kde je vykon tim nejvyssim pozadavkem i za cenu citelnosti a udrzovatelnosti. Coz si IMO trochu odporuje, to uz rovnou muzete psat C/C++, ale mozna se tim nekdo zabyva.
Lidi, zajímalo by mně, jak jste z textu "Ahoj, jsem programátor a programuju ve vyšších jazycích (hlavně python). Byl jsem u pohovoru, kde jsem dostal na papíru vyřešit úkol, který vypadal zhruba takto:" dovodili, že daný pohovor byl na pozici vývojáře FrontEnd řešení v JavaScriptu?
To je jeden z druhů argumentačního klamu. Už jsem se s ním vícekrát setkal při vedení pohovoru. Řekneš, že k něčemu obecnému je třeba X. A on si za něco obecného dosadí něco konkrétního, co se mu hodí, a tím se snaží dokázat, že mé původní tvrzení neplatí.
Aha, takze logika vam nic nerika? Kdyz nekdo tvrdi, ze "kazdy vyvojar potrebuje umet pocitat v bin. aritmetice" (ne, nebyl to ten prvni prispevek), tak staci najit jeden protipriklad a puvodni tvrzeni je vyvracene (i FE dev je vyvojar
). Jeden protipriklad (navic zadne mizive % v celkovem poctu vyvojaru) jsem uvedl -> vyvratil jsem puvodni tvrzeni.
Dříve jsem takovým uchazečům poděkoval za zájem o pozici a řekl jim, že práce, která by se po nich požadovala, by asi nebyla dle jejich gusta a že jistě snadno najdou někde jinde místo, které jim bude vyhovovat daleko více. Když jsem se jednou v reakci na toto uchazeče dotázal, zda někdy uvažoval o jiné profesi, nejlépe nějaké manuální, ještě si na mne pak stěžoval. Dnes to tedy řeším demonstrativním roztrháním jejich vytištěného životopisu a pozdravem "s bohem". Bohužel takto končívám pohovor čím dál častěji.
To se jako jeste vychloubate svou drzosti? V takove firme tedy musi byt radost pracovat.