Tak jsem zkusil taky ten Linuks

Pavel 'TIGER' Růžička

Re: Tak jsem zkusil taky ten Linux
« Odpověď #60 kdy: 08. 01. 2011, 13:51:57 »
Byly doby, kdy každý neměl počítač a rád na ně vzpomínám, protože jak je vidno, ne každému patří počítač do ruky. Ale věřím tomu, že jsou i lidé, kterým se nelíbí, když do VHS cpou DVD a ono to nic nespustí. No VHS za to nemohou, stejně jako to DVD, jen ty ruce s hlavou, co nevědí, jak věci fungují. Lidská mentalita prostě upadá.

« Odpověď #61 kdy: 08. 01. 2011, 14:21:29 »
Co bylo na těch dobách tak skvělýho? Předražené velké bedny typu 386, DOS, M602, Win311 a hry jako tetris? A bez internetu? To muselo bejt fakt suprový.

« Odpověď #62 kdy: 08. 01. 2011, 14:42:05 »
michale-20 (iq?), nechceš už jít do (_._) ?

« Odpověď #63 kdy: 08. 01. 2011, 14:48:17 »
KAM? Napiš to jasně a srozumitelně.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #64 kdy: 08. 01. 2011, 15:12:13 »
Hlavně to byla doba bez Michal-20, to bylo na tom to Super! :-D

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #65 kdy: 08. 01. 2011, 15:17:42 »
I kdyby to hawran napsal jasně a srozumitelně, tobě by to nikterak nepomohlo!

« Odpověď #66 kdy: 08. 01. 2011, 15:19:15 »
Hlavně to byla doba bez Michal-20, to bylo na tom to Super! :-D
Ale ty doby jsou už dávno pryč, tak si na to prosím zvykněte a myslete na budoucnost.

Pavel 'TIGER' Růžička

« Odpověď #67 kdy: 08. 01. 2011, 16:36:58 »
Ta naštěstí bude bez těchto exotů také!

Matěj

« Odpověď #68 kdy: 14. 01. 2011, 08:45:51 »
Taky jsem si linux ve zkoušel - ve škole (SŠ) nám učitelka prala do hlavy jak je to úžasný systém. Servery ano - proti tomu se nedá nic říct, nastavovat win server je hrozná klikačka.

Ale na desktopu?
Zkoušel jsem Mandrivu, Fedoru, Ubuntu.
A moje zážitky?
Internet fungoval všude, mp3 fungovaly jen v Ubuntu.
Sakra já chci systém který funguje, a ne se kterým si budu hrát aby fungoval. Nemám čas prohledávat repozitáře a zkoumat kde je jaký ovladač aby mi fungovaly klávesové zkratky pro ovládání hlasitosti, zapínání a vypínání kamery, touchpadu atd.
Chci systém, který nainstaluju a funguje. Tečka. A to windows 7 je. Musím zaklepat že za tu dobu co ho mám (cca rok) tak vše šlape tak jak má. Žádný reset natvrdo nebyl třeba, odstřelit nepohodlný proces taky není problém.

Protože na VŠ pracujeme s určitým softwarem, musím ho používat - SolidWorks, AutoCAD, MathCAD. Virtualizovat? Proboha proč? Co to je za polovičaté řešení?  Budu si kvůli několika programům instalovat další stroj, virtuálně? Můj notebook nemá takový výpočetní výkon aby plnohodnotou virtualizace zvládl  (VMware a spol.).
Dále používám k tréninku angličtiny (slovní zásoby a gramatiky) komerční software, který jede jen pod win. Nemá konkurenci proti GNU/GPL programům (a že jsem jich vyzkoušel hodně). A pod Wine nejede.

Spoustu linuxáků se brání, že linux je svobodný systém a že by nikdy nepoužívaly nelegální "widle". Sáhněte si prosím do svědomí, jestli jste nikdy, podotýkám NIKDY nestáhli jedinou mp3, jediný film atd.
Pozn. tohle nemá být flame, jen vyjádření mého postoje.

X125

« Odpověď #69 kdy: 14. 01. 2011, 08:58:27 »
Matěji, to je ZCELA JASNÝ pokus o flame. Nám je tady ZCELA jedno, jaký máš na linux názor a co používáš. Ať si každý vybere, co mu vyhovuje. Kvůli tomu není třeba exhibovat na fóru. Na linuxovém portálu ti stejně pšenka neporoste.

matěj

« Odpověď #70 kdy: 14. 01. 2011, 09:54:19 »
Matěji, to je ZCELA JASNÝ pokus o flame. Nám je tady ZCELA jedno, jaký máš na linux názor a co používáš. Ať si každý vybere, co mu vyhovuje. Kvůli tomu není třeba exhibovat na fóru. Na linuxovém portálu ti stejně pšenka neporoste.
Já jen chtěl racionálně zdůvodnit, proč existujjí uživatelé kteří zůstanou u windowsu.
Jo a že je vám jedno jaký je můj názor? Copak není fórum mimojiné určeno k výměně názorů?
Ach ti linuxáci :-D
Mějte se

« Odpověď #71 kdy: 14. 01. 2011, 10:04:36 »
Hehe. Tohle vlákno se mi fakt povedlo :)
Kdo si typne konečný počet příspěvků? Já hádám 268.

« Odpověď #72 kdy: 14. 01. 2011, 10:08:24 »
Jo, jsi dobrej.
Ty i ten Matěj.

LOCK?

tojejedno

« Odpověď #73 kdy: 14. 01. 2011, 11:46:14 »
Taky jsem si linux ve zkoušel - ve škole (SŠ) nám učitelka prala do hlavy jak je to úžasný systém. Servery ano - proti tomu se nedá nic říct, nastavovat win server je hrozná klikačka.

Ale na desktopu?
Zkoušel jsem Mandrivu, Fedoru, Ubuntu.
A moje zážitky?
Internet fungoval všude, mp3 fungovaly jen v Ubuntu.
Sakra já chci systém který funguje, a ne se kterým si budu hrát aby fungoval. Nemám čas prohledávat repozitáře a zkoumat kde je jaký ovladač aby mi fungovaly klávesové zkratky pro ovládání hlasitosti, zapínání a vypínání kamery, touchpadu atd.
Chci systém, který nainstaluju a funguje. Tečka. A to windows 7 je. Musím zaklepat že za tu dobu co ho mám (cca rok) tak vše šlape tak jak má. Žádný reset natvrdo nebyl třeba, odstřelit nepohodlný proces taky není problém.

Protože na VŠ pracujeme s určitým softwarem, musím ho používat - SolidWorks, AutoCAD, MathCAD. Virtualizovat? Proboha proč? Co to je za polovičaté řešení?  Budu si kvůli několika programům instalovat další stroj, virtuálně? Můj notebook nemá takový výpočetní výkon aby plnohodnotou virtualizace zvládl  (VMware a spol.).
Dále používám k tréninku angličtiny (slovní zásoby a gramatiky) komerční software, který jede jen pod win. Nemá konkurenci proti GNU/GPL programům (a že jsem jich vyzkoušel hodně). A pod Wine nejede.

Spoustu linuxáků se brání, že linux je svobodný systém a že by nikdy nepoužívaly nelegální "widle". Sáhněte si prosím do svědomí, jestli jste nikdy, podotýkám NIKDY nestáhli jedinou mp3, jediný film atd.
Pozn. tohle nemá být flame, jen vyjádření mého postoje.

Vsechny 3 distra jsem zkousel, Ubuntu je nejdal v BFU rozhrani, to je fakt, ale mp3 mi bezeli vsude. Fedora je z nich celkove nejlepsi, ale mam grafiku Radeon a nic moc. ted mam Mandrivu, kompozitni efekty na 100%, rychly, spolehlivy. Problem byl akorat u WMA formatu, kdy jsem musel nainstalovat patricny NESVOBODNY kodek. Jinak si nestezuju.

Stahovani NENI NELEGALNI, je to v souladu se zakony, Mlho.

David Strejc

« Odpověď #74 kdy: 14. 01. 2011, 12:46:32 »
Taky jsem jednou ten linux vyzkousel. Bylo mi na bliti. Vsechno fungovalo, bezelo, pingalo to, brumlalo to a pak mi to nekdo sestrelil.

To je proto Davide rikam si, ze jsi neposlouchal Jenicka - na lunix se ... "VY@$R"

Tak jsem tam zpatky pokorne dal FBSD a od te doby mam na mych FAMPach (LAMPy nemam fakt rad ... spatne svitej) uptime 550 dnu.

Jo linux. To je ta prava blitka. Napises man a vono to tam neni. Jeste se ti radky protahnou na 10000000 znaku a pak napises info a vono to tam neni.

Je to proste zvratek. Ani ZFS to neumi ....

Jo a jen tak mimochodem - ted pisu z FBSD kterej mam na desktopu se starym HW. Mam tu 2 monitory, hudbu si poslechnu jak chci (mpg321), filmy pustim (mplayer), klavesnice od mrkvosoftu mi tu taky funguje ... Staci MAKAT A MAKAT A NEBRECET!